základní skupiny - skupina A
24.11.2010 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham si zajistil postup, doma s přehledem porazil Brémy

Anglický Tottenham si jednoznačnou výhrou 3:0 nad Werderem Brémy definitivně zajistil postup do osmifinále Ligy mistrů. K jistotě vítězství ve skupině A potřebují Spurs zvítězit v posledním utkání na půdě Twente, naopak Werder již nemůže pomýšlet na postup a skončí poslední.

Tottenham nebude ani ve vyřazovacích bojích bez šance, je považován za černého koně soutěže, a to hlavně díky dvojici Gareth Bale, Rafael Van der Vaart. Druhý jmenovaný dnes sice nastoupit nemohl, velšský rychlík však utkání ovládl.

Tottenham hned od úvodního hvizdu potvrzoval roli jasného favorita, hostující Werder prakticky nepustil do žádné vyložené příležitosti. Gareth Bale začal poprvé úřadovat v šesté minutě. To totiž vybojoval rohový kop, který následně sám rozehrál. Hostující obránci úspěšně míč odvrátili, tím však akce nekončila, spíše naopak, k balónu se dostal na pravé straně úplně volný Lennon, jenž pláchl Schmidtovi, nacentroval na malé vápno na Kaboula, pro něhož nebyl problém z voleje propálit bezmocného Wieseho.

Domácí svého soupeře chvílemi doslova drtili. V desáté minutě Bale chytře odkryl prostor na levé straně pro Assou-Ekotta, na jeho bochánek však ani vytáhlý Crouch nedosáhl. Snad jediná nebezpečnější akce Brém přišla v jednadvacáté minutě, kdy se do míče opřed z velké dálky Aaron Hunt, Gomes však mohl zůstat klidný, jelikož Huntova rána zamířila těsně vedle pravé tyče.

Nezastavitelný Bale znovu úřadoval o pár minut později, když naprosto jednoduše přesprintoval Fritze a odcentroval na Crouche, který sklepl hlavou míč pro Pavlyuchenka, jeho rána z prvního dotyku se však mezi tři tyče nevešla. Hned o minutu později utekl po lajně pro změnu Lennon a předložil Pavlyuchenkovi vyloženou šanci, jenže ruský útočník tak dlouho váhal se střelou, až mu ji Mertesacker zblokoval.

Těsně před odchodem do šaten se domácí dočkali pojišťovací branky, a ta stála za to! Z pravé strany odcentroval Hutton, Crouch našel hlavou Modriče, který náznakem střely oklamal neohrabaného Prödla a umístěnou ranou pak nedal Wiesemu šanci.

Kdo čekal ve druhé půli ze strany Werderu zlepšení, šeredně se zmýlil. Naopak, neustále na White Hart Lane panoval Gareth Bale a jeho poddaní. A velšský šikula se mohl dočkat i páté branky v letošním ročníku Ligy mistrů, proti však bylo po krásně zakrouceném volném přímém kopu břevno. Fenomén posledních dnů a týdnů pak našel na zadní tyči úplně volného Crouche, který trefil jediný prostor v brance, který nebyl odkrytý, a Prodl si mohl gratulovat, že se mu míč odrazil od levé nohy na rohový kop.

Největší šanci měli domácí Spurs ve čtyřiapadesáté minutě, když se po faulu na Modriče kopala penalta. K její exekuci se postavil Gareth Bale, jenže jeho špatně umístěnou střelu Wiese vyrazil, stejně jako o pár minut později ránu navrátilce po zranění do sestavy Jermaina Defoa.

Další velkou šanci měl Bale dvacet minut před koncem, když se přehnal okolo čtyř obránců, ovšem jeho křížná střela skončila o milimetry vedle. Situace prakticky totožná se třemi góly Balea na půdě Interu, jen s odlišným výsledkem. Definitivní rozhodnutí přišlo jedenáct minut před koncem utkání. Bale odcentroval tak šťastně, že se míč od břevna odrazil k Lennonovi. Ten jesličkami znemožnil Schmidta a předložil míč Crouchovi, pro vytáhlého forvarda již nebyl problém doklepnout míč do zcela odkryté branky. A lokomotiva jménem Bale se po konečném hvizdu zastavila. I když, kdo ví...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham bude mít zápas pod kontrolou. Počítám s výsledkem 4:0.

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
cresposuper

1-2

Reagovat
PePiG7

2:0 Bale,Crouch

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze ovarek bude..3 a vice golu

Reagovat
Skalda29

Brémy se max. trápí :/ a proti Tottenhamu to nebude o moc lepší než se Schalke... TOT 3 : 0 BRE ...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
M0rb1D4S

Nejzajímavější zápas z dnešního výběru a ani v žádné televizi nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Tottenham byl letos 3x v TV, Werder je navíc totálně v prdeli, tak nebreč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Oooohh Spurs are on the way to Wembley,

Totenham's gonna do it again,

You can't stop them,

The boys from Tottenham,

The boys from White Hart Lane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by dobré udržet vedení ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva to je nuda

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem ja som sa celkom bavil

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl bych momentálně bejt fanouškem Werderu.

Jsem moc zvědavej, kam až letos Spurs projdou. Doufám, že z anglánů nejdál

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem fanouskem brem a momentalni situace je fakt uz vazna,.. ale souhlasim s Alfonsem ze trenera odvolavat nema cenu, kdyz je u brem uz pres 10 let... akorat to chce pres zimu tym trochu prekopat...

Reagovat
vodka

finále MU - Spurs a bylo by

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera mohlo to byť aj 5:0 len tak dalej I LOVE YOU SPURS

Reagovat
smazaný uživatel

dneska lennon

Reagovat
smazaný uživatel

To byla prostě nádhera! Akorát Jermain tam měl být od začátku, Roman spálil co mohl. Ale jinak všichni SUPER! Díky moc kohouti!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci být za chytráka, ale četli jste si v jaké sestavě nastoupil Werder? Nechápu proč se tady všichni rozplívají nad výborným výkonem Tottenhamu, když Brémy hráli s půlkou béčka.

Reagovat
blaugrana

Aj keby nastúpili s tým najlepším čo majú, tak by to nezavážilo.

Reagovat
smazaný uživatel

PARÁDA sLEPICE. Měl sem vás jako tutovku.

Reagovat
smazaný uživatel

Bale s Lennonem v současný formě to je radost pohledět..

Reagovat
smazaný uživatel

super,super sice som to nesledoval,ale komentar je jasny,ked bude spurs hrat v tejto forme može porazit bar koho...PARADA len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele