základní skupiny - skupina F
03.11.2010 20:45 CET
0 : 7
(0:4)

Reportáž

Marseille nadělovala, Žilině nastřílela sedm branek

Nejtěžším debaklem letošní Ligy mistrů si Žilina prakticky podepsala konec v evropských pohárech pro tuto sezónu. Zatímco v úvodní půli připravoval góly Cheyrou, v té druhé přispěl k hrůzné noci trenéra Hapala dvěma góly Lucho González a dokonaným hattrickem Gignac.

Domácí hráči nestíhali tempo, které od počátku nastavili Francouzi a často si tak museli pomáhat fauly. To se po dvanácti minutách nevyplatilo Ježovi, který fauloval Rémyho a k přímému kopu se postavil Cheyrou. Jeho nepříliš povedený centr tečoval na vápně Gignac, houština těl už dráhu balónu nezměnila, ten tak skončil u pravé tyče natahujícího se Dúbravky.

Marseille nikterak nepolevila a přes zvýšenou snahu hráčů Žiliny vysílala na branku domácích jeden pokus za druhým. Ve 21. minutě se tak radovala podruhé. Cheyrou z poloviny hřiště přihrál Kaborému, ten vyslal do běhu Gignaca, kterého ani skluzem nezastavil Šourek a úspěšný střelec se tentokrát trefil střelou podél vybíhajícího brankáře.

Za pouhé tři minuty vybojoval Rémy rohový kop, jenž si vzal na starosti Cheyrou a centrem na přední tyč vybídl k hlavičce Heinzeho. Oravec spíše pouze naznačoval souboj ve výskoku a obránce l’OM zamířil nadýchaný pokus ke vzdálenější tyči.

Krátce po půlhodině hry mohl další gól přidat Rémy, když slovenští obránci špatně rozehráli, ale křižnou střelu z nepříliš příznivého úhlu vyškrábl na roh Dúbravka. Co mu to bylo platné, když ve 36. minutě získal na polovině míč Cheyrou, na jehož centr do vápna nedosáhli oba stopeři a Rémy tak z pár kroků neměl potíže zvýšit náskok už na čtyři góly.

Chvíli poté se zlobili diváci znovu. Tentokrát chtěli penaltu po faulu na Bella, sudí Johannesson sice opravdu foukl do píšťalky, ovšem pouze kvůli ofsajdu Oravce. Hosté i v závěrečných minutách první půle ovládali míč a bez problémů tak do začátku přestávky udrželi čisté konto.

Slováci vstoupili ze šaten na hřiště aktivně, o to ledovější tak byla sprcha v 52. minutě v podobě dokonání pověstného "bůra". Rémy vyslal za obranu Valbuenu, který od brankové čáry ve vápně centroval, Dúbravka prapodivně vystoupil u bližší tyče, ale pro míč vůbec nevyskočil a volný Lucho González hlavičkoval do prázdné branky.

A za pár momentů tahal slovenský brankář míč ze sítě pošesté. Azpilicueta centroval z pravé strany před malé vápno, kde si Pečalka s Bellem neporadili se Gignacem, který tak v pádu usměrnil míč vstříc hattricku.

Marseille už mohla být dávno uspokojena, jenže v 63. minutě bylo s Hapalovým výběrem ještě hůře. Po autovém vhazování se Šourkovi nepovedl odkop přes dotírajícího Lucha Gonzáleze, který díky Leitnerovi nebyl v ofsajdu při lobu do vápna od Ayewa, zpracoval si míč na prsa a po jednom odskoku ho nekompromisně k bližší tyči. Asistující Ghaňan byl na hřišti necelou minutu.

Třináct minut před koncem mohl právě on přidat další gól, ale hlavičku do osiřelé branky namířil přímo do zaskakujícího Šourka. Dúbravka si tak zachytal až za pár minut později, když střílený centr Taiwa vytěsnil konečky prstů na roh.

Následně se první opravdu velké šance dočkali i Žilinští. Oravec posunul míč do vápna, kam si naběhl střídající Majtán a překonal vybíhajícího Mandandu. Radost mu tak zkazil až zvuk břevna, které orazítkoval svou prudkou střelou. Ani čestným gólem tak domácí nevylepšili tragický výsledek.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (374)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele