předkola - 4. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
17.08.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - AFC Ajax 1:1

Remízou 1:1 skončilo utkání dvou zvučných evropských celků Dynama Kyjev a Ajaxu Amsterdam, v nemistrovské části tak má blíže do hlavní fáze holandský celek. Hosté vedli během druhého poločasu díky trefě Verthongena, ovšem za pouhých šest minut přispěchal s odpovědí Gusev. Krátce po změně stran byl vyloučen domácí Garmash.

Dynamo nastoupilo ve své domácí bílé kombinaci, Ajax se představil v hostující černé sadě. První šanci, nebo alespoň náznak šance si připravili domácí borci, Gusev přihrával před branku Jarmulenkovi, jenže ten na míč nedosáhl. Gusev o chvíli později protáhl míč po levé straně, bohužel pro domácí však nenašel nikoho ze svých spoluhráčů a obrana Ajaxu odvrátila na rohový kop. Dost problémů nadělala brankáři Stekelenburgovi dalekonosná rána, kterou vyslal veterán Ševčenko, vicemistr nedávno skončeného Mistrovství světa ránu vytěsnil na rohový kop.

Na druhé straně si vytvořili obrovskou šanci útočníci Luis Suaréz a El Hamdaoui, druhý jmenovaný krásně vyslal Suaréze do šance, a ten křižnou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč teprve sedmnáctiletého brankáře Kovala. O chvíli později se na branku Kovala vrhl další útok Ajaxu a mladičký brankář předvedl pohotový zákrok. Do konce prvního poločasu se Koval ještě jednou předvedl, defenzíva Kyjeva vyrobila strašlivou hrubku a Koval rychlým vyběhnutím zažehnal případnou gólovou pohromu.

Krátce po změně stran, přesněji v 56. minutě, si Dynamo celé utkání pořádně zkomplikovalo. Domácí Garmash totiž obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Ajax přesilovou hru využil velmi brzo, po centru de Zeeuwa do pokutového území se hlavou prosadil stoper Verthongen a Ajax vedl v Kyjevě 1:0. Domácí se ale rychle otřepali a zásluhou Guseva vyrovnali. Gusev převzal parádní pas za obranu a sám proti Stekelenburgovi se nemýlil - 1:1. Ajax měl ještě jednu možnost vrátit se do vedení, ale pozorný Koval nebyl překonán. Konečná remíza 1:1 je spíše dobrým výsledkem pro hosty, nicméně Dynamo se hodlá o svojí šanci v Amsterdamu ještě poprat.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Shevchenko,Yarmolenko

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
afc ajax

0:2

Reagovat
petr78

Suarez zahraje nejakou komedii a Ajax vyhraje 1:0 po penalte

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 2:2...tip X

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

ukroši

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju to víc Dynamu! Ševa

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kepy_FCB

support DK

ajax

Reagovat
smazaný uživatel

ty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele