základní skupiny - skupina G
03.11.2010 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Fatální chyba rozhodčích málem připravila Real o bod, ten zachránil v nastavení žolík Pedro León

Real Madrid v průběhu druhého dějství přišel díky chybě kapitána mužstva Ikera Casillase a obrovskému zaváhání pomezního rozhodčího, jenž nepochopitelně neodpískal jasný metrový ofsajd Pipa Inzaghiho, o vedení v zápase a málem i o cenný bod ze San Sira. Jenže ...

Střídající Mourinhův žolík Pedro León však Bílému baletu uhájil letošní neporaženost a s největší pravděpodobností poslal madridský celek do další fáze Champions league. Mourinhovy ovečky byly v průběhu celého utkání lepším a fotbalovějším mužstvem, ale na to se historie ptát nebude, přesto lze říci, že AC Milán přišel k bodu jako slepý k houslím...

Merengues vstoupili do klání velice svižně, dynamicky a aktivně, načež drželi míč na svých kopačkách s postupnou, velmi přesnou kombinací vystavovali velezkušenou obranu Rossonerri v choulostivých a ošemetných situacích. Hned ve třetí minutě o sobě na levém kraji šestnáctky dal vědět argentinský forvard Gonzalo Higuaín, který pěknou křižnou střelou vystrašil Christiana Abbiatiho v brance AC Milán.

V deváté minutě vylekal napěchované ochozy na San Siru Pepe, jenž nikterak nehlídán míč optimálně netrefil, a tak se mičuda odrazila od země nad branku. Záhy poté Boateng na šestnácte švihl pravačkou, ale jeho pěkný volej mířil jen do rukavic Ikera Casillase.

Tažným motorem Realu Madrid v prvním dějství byl portugalský mág se sklony k herectví Cristiano Ronaldo a jeho argentinský kolega ze zálohy Ángel Di Maria, který se díky své rychlosti a zároveň technické vytříbenosti prokličkoval přes Alessandra Nestu a Gianlucu Zambrottu do pěkné příležitosti, kterou však nepovedenou ranou, jíž štrejchal levou tyč, v podstatě zazdil.

Ve třiadvacáté minutě vystrčila růžky exbarcelonská část milánského týmu. Po přihrávce brazilského kouzelníka Ronaldinha se za obranu dostal švédský obr Zlatan Ibrahimovič, který se pokusil přehodit zbytečně vyběhnuvšího Ikera Casillase. Jeho lob ke smůle příznivců milánského velkoklubu skončil vedle levé tyče.

Po této příležitosti se hra velice zklidnila a dobrých šancí bylo poskromnu. AC Milán velice dobře bránil a moc nepopouštěl Realu Madrid uzdu. Vše směřovalo k bezbrankovému konci prvního dějství a hráči Rossonerri se již možná viděli v kabině, když se za šestnáctkou dostal do palebné pozice Ángel Di Maria, ale namísto pumelice vymyslel úžasnou přihrávku na Gonzala Higuaína, který v pozici sám před Christianem Abbiatim nezaváhal a vstřelil italskému klubu nepříjemný gól do šatny.

Přibližně dvacet minut se zdálo, že si Real Madrid bez větších potíží pohlídá vítězství, které mohl pojistit již v sedmačtyřicáté minutě, kdy na připraveného a skvěle reagujícího Abbiatiho vyslal pořádné, jeho typické žihadlo Cristiano Ronaldo.

Dlouhou dobu se hrála na San Siru velmi vyrovnaná kopaná a žádné mužstvo si nevytvořilo vyloženou příležitost. Aktivnější skvadrou byl opět Real Madrid, který se však nedokázal přes soustředěnější obranu AC Milán dostávat tak, jak tomu bylo v prvním dějství.

Zkušená jedenáctka milánského mužstva se dočkala překvapivého úderu po obrovské chybě Ikera Casillase. Špičkový reprezentační brankář očekával od na levé straně pronikajícího Zlatana Ibrahimoviče centr do hlouby pokutového území, a tak mírně vyběhl. Švédský forvard však mírně podklouzl a mičuda si to nasměrovala k brance, kterou Iker Casillas již nehájil. Opora španělského celku míč pouze stopila pro před bránou osamoceného Inzaghiho, který byl tradičně v pravý čas na pravém místě a rozjásal naplněné tribuny na San Siru.

Šokující obrat nabralo utkání o deset minut později. Andrea Pirlo poslal pěkný lob za obranu Merengues, kde stál v jasném ofsajdu Filippo Inzaghi, který se však za hezkým pasem rozběhl a asi sám byl překvapen tím, že mu rozhodčí umožnili postupovat vstříc Casillasovi, před nímž nezaváhal a postaral se o šokující vedení AC Milán.

Real Madrid kapánek znervózněl, z čehož vyplynulo několik faulů či nepřesností a zdálo se, že vyrovnání nebude nic jednoduchého. Patnáct minut Real Madrid dobýval konsolidovaný defenzivní val domácích, ale vsítit branku se mu podařilo až v nastaveném čase.

Střídající Karim Benzema chytrou přihrávkou poslal do pokutového území taktéž střídajícího Pedra Leóna, který i s přispěním ne zrovna dobře zasáhnuvšího Abbiatiho, který nestačil sklapnout nohy a dostal housličky. Remíza je vzhledem k nepříznivému stavu, do něhož se Real Madrid v průběhu druhého dějství dostal, navýsost spravedlivá i přesto, že Real Madrid byl v celém utkání aktivnější a vypracoval si větší množství příležitostí. Remíza by však Bílému baletu měla k postupu do další fáze soutěže bez větších potíží stačit. AC Milán se o příslušnost mezi nejlepší šestnáctkou klubů ještě prát.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1035)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele