semifinále - 1. zápasy
20.04.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Barcelona v Miláně třikrát inkasovala, Inter vyhrál 3:1

Obhájce trofeje v Lize mistrů inkasoval v úterý večer první těžkou ránu v cestě za obhajobou. Barcelona sice v Itálii brzce vedla, přesto si nakonec autobusem odvezla tři branky ve své síti.

Přestože do zápasu aktivněji vstoupili hosté z Barcelony, první velkou příležitost utkání měl na svědomí domácí Inter. To si v sedmnácté minutě zpracoval na šestnáctce míč Eto’o a vystřelil k pravé Valdesově tyči. Katalánský brankář míč vyrazil pouze na kopačky dobíhajícímu Militovi, jenž míč z ostrého úhlu nedokázal dostat do prostoru tří tyčí.

Známé nedáš dostaneš se opět připomnělo pouze o dvě minuty později. Bývalý hráč Internu Maxwell prošel po levé straně až ke koncové čáře, odkud pod sebe předložil míč pro dobíhajícího Pedra Rodrigueze, jenž s nabízenou příležitostí nemohl pohrdnout a poslal tak hosty do vedení. Odpověď však na sebe nemusela dlouho čekat, to by jen Lucio nesměl po pohodlném Sneijderově centru zamířit hlavou vedle.

V 27. minutě se opět ke slovu přihlásil jeden z nejlepších hráčů prvního poločasu Diego Milito. Pandev mu zlehka přiťukl míč, avšak argentinský útočník opět z ostrého úhlu branku netrefil. Domácí se však dočkali po půlhodině hry. Eto’o našel na značce pokutového kopu Milita, ten fotbalově našel z druhé vlny nabíhajícího Wesleyho Sneijdera, jemuž srovnat stav nečinilo žádné obtíže.

Barcelona si pak ještě do konce poločasu vypracovala jedinou šanci, když Alves hledal centrem Ibrahimoviće, jenomže gólman César byl rychlejší a pohotově uzmul svému bývalému hráči další naději na gól. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ten však měl zanedlouho po návratu ze šaten skončit. Inter totiž hned v 48. minutě přečíslil obranu hostí, Milito předal do středu nabíhajícímu Maiconovi, jenž na dva doteky poslal svůj tým do vedení. Inter pak mohl krátce nato ještě zvýšit své vedení, agilní Milito vybízel svou přihrávkou do prostoru Sneijdera, ten ale byl faulován Puyolem, jenž za svůj zákrok viděl žlutou kartu.

Barcelona pak v 55. minutě byla opět blízko vyrovnání, když Busquetsovu nepříjemnou hlavičku vyrazil až reflexivním zákrokem César. Inter ale za pět minut navýšil své vedení. Diego Milito navázal ve druhé půli na svůj skvělý výkon z prvního poločasu a po centru Eto’a a následné hlavičce Sneijdera na zadní tyč už pro něj doklepnutí míče za bezmocného Valdese nebylo ničím složitým.

Barca si pak na soupeře vytvořila mohutný tlak, který ovšem už korunovat nedokázala. V 79. minutě nejprve skvělým skokem k tyči uchránil Inter před Messiho záludné střele, o pět minut později zase Piqué proštrekoval celou šestnáctku až do šance, kterou následně zahodil. Šancím barcelonského stopera ale konec nebyl - tři minuty před koncem řádného hracího času se zjevil sám před Césarem, jenž mu na poslední chvíli uzmul míč z kopaček.

V závěru pak ještě Balotelli vylekal střelou z dálky Valdese, to ale bylo vše. Barcelona poprvé v sezoně třikrát inkasovala a v domácí odvetě se bude mít co ohánět.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1551)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele