Reportáž

Souboj titánů nakonec góly nepřinesl

První souboj fotbalových titánů skončil nerozhodně. Na San Siru navíc diváci neviděli žádnou branku a očekávaná konfrontace útočníku Eto’a a Ibrahimoviče se nekonala. Po celý zápas byla aktivnější Barcelona, která bušila na branku Interu, leč marně.

Hned na úvod mohl poslat Barcelonu do vedení Lionel Messi, ten se dostal do svého tradičního sóla a dokonce i nebezpečně zakončil, brankář Cesar jeho střelu vyrazil. Celý fotbalový svět byl zvědavý, jaká bude reakce fanoušků Nerazzurri na Zlatana Ibrahimoviče, toho po celý zápas provázel při každém doteku s míčem pískot.

A byl to právě švédský fotbalista, který zpočátku nejvíce trápil domácí obranu. Ibrahimovič si dobře zpracoval parádní centr ale branku Cesara přestřelil. Na druhé straně si vedl úplně stejně obránce Maicon, který je znám svými ofenzivními výpady. V první půlhodině se rozhodně nehrál bůhví jak ofenzivní fotbal, ve 28. minutě nejvíce ohrozil branku Barcelony Diego Milito, jenž vystřelil přes obránce Piqueho jen do náruče Valdese. I další šanci měli na svědomí domácí borci, Eto'o vybojoval míč pro Sneijdera, který se ještě zbavil kličkou Abidala, jenomže celou akci zakončil nepřesnou střelou.

S blížícím se koncem prvního poločasu nabíralo utkání na obrátkách, Henry vypálil nepřesně a Milito na druhé straně mířil opět jen do náruče španělského brankáře. Velká šance se naskytla netradičnímu střelci Keitovi, celá akce ale začala u Xaviho, který poslal do pokutového území lahůdkový centr na Daniho Alvese, ten ještě vracel nahoru na Keitu, ale záložník Barcelony netrefil branku. V závěru poločasu aktivnější Barcelona měla ještě jednu příležitost, Lionel Messi vypálil tentokrát přesně a velmi nepříjemně, vyznamenal se však Cesar, jenž vyrazil na rohový kop.

Po změně stran se pokračovalo v podobném tempu, jako v závěru prvního poločasu. Wesley Sneijder se dostal podruhé v zápase ke střele, ale ani jako v prvním případě nemířil přesně - tentokrát těsně minul. Xavi pak opět pasem vysunul Ibrahimoviče, který před brankou nezpracoval. Katalánci byli i nadále více aktivním týmem, ale velmi pozorná obrana Interu jejich nápor odrážela. V 72. minutě vypálil Henry do prostoru , kde stáli Messi s Alvesem, jenomže oba fotbalisté si překáželi, a proto byl výsledek čtvrthodiny před koncem stále 0:0. O chvíli později hosté reklamovali ruku Dejana Stankoviče v pokutovém území, penalta se ale nekopala. Inter nebyl v této fázi utkání směrem dopředu vůbec nebezpečný, za zmínku snad stál únik střídajícího Davida Antona, toho ale po chvíli srazil Touré a vysloužil si žlutou kartu. Zápas nakonec dospěl k remíze 0:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (567)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele