základní skupiny - skupina C
04.11.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Šachtar Doněck 1:0

Domácí fotbalisté se na úkor svého dnešního soupeře posouvají opět blíže postupu a to díky brance Derleie, která rozhodla utkání.

Sporting měl v tomto zápase velkou šanci odtrhnout se od třetího Šachťaru, na který měl náskok tři body. Byli to právě domácí, kteří se snažili od začátku zatlačit svého soupeře do obrany a donutit ho k chybám.

V 7.minutě měl první možnost domácí forvard Liedson, jeho střela byla ale nepřesná. O dvě minuty později měl na druhé straně šanci Brandao, ale ani on neuspěl. Obě mužstva postrádala konstruktivnější a přesnější rozehrávku, která by mohla vést k úspěchu.

Do šancí se dostávali ale častěji domácí, po čtvrthodině hry měli šance Liedson a Veloso, skóre ani jeden z nich nezměnil. Ve 35.minutě měl šanci Brandao, ale s jeho hlavičkou si v pohodě poradil domácí brankář Rui Patricio.

Zápas přerušovalo mnoho faulů, z následných standardních situací ani jeden tým nedokázal vytěžit branku. První poločas skončil tedy bez branek 0:0.

První šanci druhé půle měl opět domácí Liedson, který ve 48.minutě vystřelil z pozice penalty na zadní tyč a jen o malý kousek netrefil branku Pyatova. Domácí se sice snažili, byli mnohem aktivnější na začátku druhého poločasu, ale k brance to v této fázi nevedlo.

V 62.minutě měl další šanci Sportingu Helder Postiga, který po centru Velusa zakončoval z první a také kvůli tomu skončil jeho volej nad brankou. Nejaktivnějším z kádru hostů byl Dario Srna, kterého ale jeho spoluhráči při ofenzivních výletech moc nepodpořili.

V 69.minutě přišlo první střídání domácích. Helder Postiga se moc neprosazoval a místo něj přišel na hřiště Derlei. Tento forvard se ani pořádně neohřál a už mohl slavit první branku zápasu. V 73.minutě mu přihrál Izmajlov a zkušený útočník si s míčem poradil – 1:0.

Sportingu tato branka dodala sebevědomí a nezdálo se, že by tento zápas mohl ještě ztratit. I hostující kouč viděl, že jeho tým potřebuje nové ofenzivní síly a tak za Jadsona přišel na hřiště Luiz Adriano. O pět minut později vystřídal i český fotbalista Tomáš Hübschman, kterého nahradil Lewandowski.

V závěru se dal čekat tlak hostujícího družstva, ten však stále nepřicházel. Spíše naopak, hráčům Sportingu se dařilo hrát na jejich útočné polovině, kde také nasbírali několik cených sekund.

Domácí kouč ještě mohl dvakrát ke konci vystřídat, aby zdržel čas. Domácí tak mohou slavit velmi důležité vítězství 1:0, díky brance střídajícího Derleie, hlavně díky němu jsou opět o něco blíž postupu do další fáze.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

težkej zápas šachtor se bude rvát a bude to chtít napravit

Reagovat
smazaný uživatel

Veloso to zařídí, 2:0 pro sporting

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

šachtar musí vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Po minulý zkušený prohře doma si myslim, že jasná 1...šachtar

Reagovat
satan_666

sporting pojistí postup

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

sachtar udela aspon plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

proč to děláte....shaktar má dávno novy logo.....http://shakhtar.com/en/club/crest/

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych 2-1pro sporting.

Reagovat
smazaný uživatel

TEn nový stánek od šachtaru bude velmi luxusní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele