základní skupiny - skupina H
05.11.2008 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Del Piero popravil Real

Ani ve druhém zápase Real proti Juventusu neuspěl a na domácí půdě podlehl 0:2. Svoji střeleckou mušku potvrdil Del Piero, který vsítil oba góly. Juventus si zajistil postup do osmifinále, Real si ho zkomplikoval.

Bílý balet proti "Staré dámě" neumí. Potvrdil to i čtvrtý zápas skupin Ligy mistrů, kdy Real podlehl na vlastním stadionu a podtrhl tak špatnou formu posledních dní. Naproti tomu Juventus se dostává do tempa a může se těšit na další fázi prestižní soutěže.

Domácí udělali na poslední chvíli několik změn. Na poslední chvíli se zranil Robben a nahradil ho překvapivě Drenthe. Od začátku nastoupil rovněž Van Nistelrooy a Diarra místo Higuaína a Gaga. Kvůli nedoléčenému zranění nenastoupil Pepe, kterého ve stoperské dvojici nahradil Heinze a na levém okraji obrany nastoupil Marcelo.

Claudio Ranieri rovněž provedl v základní jedenáctce několik změn. Místo De Ceglieho se objevil Mellberg, v záloze nastoupil Tiago za Marchisia.

Real se snažil mít převahu, což vyústilo ve slabou střelu Gutiho. V 11. minutě pálil nad Diarra, míč přitom škrtl ruku Tiaga, ale rozhodčí kontakt ponechal bez povšimnutí. Juventus nicméně zvedl hlavu a ihned se mu to vyplatilo. V 17. minutě ztratil míč ve středu pole Guti, zmocnil se ho Del Piero, prošel až k vápnu a na jeho střelu k tyči Casillas nedosáhl.

Obrovskou šanci k vyrovnání zmařil ve 24. minutě Sergio Ramos, který z malého vápna přestřelil. Domácí znervózněli a utkání přitvrdilo, což hostům z Turína maximálně vyhovovalo. Další možnost měl po pasu Gutiho Van Nistelrooy, ale rovněž netrefil branku.

Real měl ještě dvě příležitosti v závěru prvního poločasu, Guti nejprve nepřihrál na volného Van Nistelrooye a poté mířil mimo hlavou Diarra. Juventus šel do kabin s těsným vedením.

Zkraje druhého dění pálil do boční sítě Drenthe. Po pěti minutách se publikum na Santiago Bernabéu dožadovalo penalty po souboji Raúla s Legrottagliem. Juventus odpověděl střelou Nedvěda, kterou zneškodnil Casillas. Poté se opět měnilo skóre. V 67. minutě Casillase za špatně postavenou zdí překonal podruhé za večer Del Piero.

O tři minuty později nevyužil přihrávky Drentheho vystřídavší Higuaín. Ani další čerství hráči Realu Van der Vaart a Saviola nepřinesli kýžený zvrat. Naopak po přihrávce Nedvěda mohl zkompletovat hattrick Del Piero, ale jeho střela šla mimo. Bílý balet potřetí v řadě proti Juventusu nebodoval a patrně zažije ještě horké chvilky v boji o postup do další fáze.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (301)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele