základní skupiny - skupina D
22.10.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Olympique Marseille 2:0

PSV Eindhoven hrálo na domácím hřišti s francouzským Olympikem Marseille dlouho bez branek, nakonec se však raduje ze zisku všech tří bodů, v závěrečné čtvrthodině mu je dvěma góly zajistil Danny Koevermans.

První poločas nebyl nezajímavý, šance se střídaly na obou stranách. Tu první měli domácí, už v šesté minutě se pár metrů před brankou ocitl Wuytens, nezachoval však chladnou hlavu a přestřelil. Na druhé straně hlavičkoval po rohu nepřesně Niang, dalekonosný pokus Ben Arfy vyrazil gólman Isaksson, dorážka Nianga šla mimo.

Další velkou příležitost měl PSV ve 24. minutě, Bakkal se ve vápně zbavil svého strážce, proti jeho zakončení se však skvělým zákrokem vytáhl brankář Steve Mandanda. Po půlhodině hry se nepřesně zastřeloval Koevermans, na druhé straně v poslední minutě poločasu nevyřešil nadějnou situaci nejlépe Niang, když místo přihrávky volil ne nebezpečnou střelu.

Po přestávce vlétli domácí na svého soupeře jako vosy a mohli rychle otevřít skóre. Po centru Bakkala trestuhodně minul prázdnou branku Afellay, hned za minutu mířil příliš vysoko Wuytens, později Mandanda vyškrábl nad břevno pokus Koevermanse.

Marseille se připomněla střelou Ben Arfy, s níž neměl Isaksson moc práce, jinak ale tahala za kratší konec a v 71. minutě se PSV dočkalo odměny za svou aktivitu. Wuytens zahrával rohový kop, Danny Koevermans přeskočil Zubara a umístil svou hlavičku mimo dosah Steva Mandandy - 1:0.

Hosté předvedli dva nesmělé pokusy o vyrovnání, nizozemský mistr ale dál kontroloval zápas a pět minut před koncem pojistil zisk tří bodů opět Koevermans, trefil se znovu hlavou po centru výborně hrajícího Mendeze. V závěru sice šanci na třetí gól nevyužil Marcelis, jehož pokud opět brilantně zneškodnil Mandanda, mrzet to však domácí nemuselo - první tři body do tabulky, které je drží ve hře o postup, už měli v kapse. Marseille zůstává bez bodu a její postupové naděje jsou už spíše jen teoretické.

Autor: Petr Starý / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

PSV ted hraje fakt kulový...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tip X2 neujde.

Môj tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 affelay 38 min...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele