základní skupiny - skupina D
04.11.2008 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Marseille získala první tři body

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání mezi Marseille a PSV Eindhoven, ve kterém domácí zvítězili rozdílem třídy 3:0. První krůček k úspěchu udělal po půlhodině hry Koné, další dvě branky přidal v druhé půli hrdina utkání Niang.

Zápas, který doprovázel prudký déšť, a do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se kvůli podmáčenému terénu bude konat, přinesl první vítězství Marseille v letošním ročníku Ligy mistrů. Těžký terén dělal problémy oběma týmům, ale s tímto problémem se lépe vyrovnali domácí. Do první šance zápasu se dostal po chytré přihrávce Zianiho Ben Arfa, ale ten trefil pouze brankáře Isakssona. Hosté zahrozili o několik minut později, Affelay poslal centr do vápna a Koevermansovi chybělo pár centimetrů, aby ve skluzu umístil míč do sítě. Vedoucí branky se Marseille dočkala po půlhodině hry, na začátku celé akce byl Ben Arfa, který přesnou přihrávkou připravil míč pro Koného a ten ve svém úniku udělal kličku i gólmanovi hostů a pohodlně otevřel skóre utkání.

Druhá půle už patřila jen jednomu muži, který dvěma brankami definitivně zlomil odpor PSV. Nejprve ale zahrozili hosté, ve 49. minutě aktivní Affelay předložil balón Koevermansovi, ale toho ve velké šanci vychytal gólman Mandanda. V dalším průběhu hry měli míč na kopačkách hlavně domácí a druhé branky v síti PSV se dočkali v 63. minutě. Koné utekl po křídle a předložil míč Niangovi, který z voleje vymetl horní růžek branky Eindhovenu. Za stavu 2:0 museli hosté otevřít hru a pokusit se vstřelit kontaktní gól. To ale přesně vyhovovalo domácím, kteří z brejku zatloukli poslední hřebík do holandské rakve. Ben Arfa připravil už druhou gólovou přihrávku v tomto zápase, tentokrát milimetrovou kolmicí vyzval ke skórování Nianga, který střelou k tyči stanovil skóre na konečných 3:0, a také si připsal svou druhou trefu v zápase.

Do konce utkání měly obě strany ještě po jedné vyložené šanci. Nejprve domácí Taiwo vybídl k hattricku Nianga, ale s jeho střelou si poradil gólman Isaksson. Lehce korigovat skóre mohl v závěrečných minutách střídající Dzsudzsak,gólman Mandanda však i tento pokus dokázal zneškodnit.

Marseille tak v odvetě oplatila Eindhovenu porážku 2:0 a v tabulce skupiny D se posunula na třetí místo, které by zajišťovalo start v jarních bojích Poháru UEFA. Na druhý Liverpool totiž Marseille ztrácí propastných pět bodů.

Autor: Tomáš Lavický / goal.com, uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 OLYMPIQUE DE MARSEILLE!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím OM RULEZZ

Reagovat
božský John

chytrej kluk...

Reagovat
smazaný uživatel

marseille !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
satan_666

Olympique vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tezkej zapas.

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele