základní skupiny - skupina D
01.10.2008 20:45 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Stý gól Gerrarda potopil PSV

První branka Keana v dresu Liverpoolu a stý gól Stevena Gerrarda zajistily domácímu celku vítězství nad nizozemským PSV Eindhoven. Holandský šampion tak nedokázal Liverpool porazit na jeho hřišti ani na třetí pokus.

Anglický celek prožívá velice povedený vstup do základní části Ligy mistrů – získal všech možných šest bodů a je o skóre na druhém místě za taktéž stoprocentním Atléticem Madrid. To hostům se zatím v nejprestižnější klubové soutěži vůbec nedaří a ve skupině D se krčí až na posledním místě s ostudným skóre 1:6.

Pokud mělo PSV na začátku zápasu určený nějaký taktický plán, musel se velmi brzy měnit. Již ve čtvrté minutě totiž dal Dirk Kuyt domácím fanouškům důvod k radosti. Na rohový kop Gerrarda si naběhl Fernando Torres, jeho střelu z voleje ale ještě dokázal gólman Isaksson nohou vytěsnit. Na dorážku Dirka Kuyta už byl ale krátký a stačil míč pouze tečovat do vlastní brány.

Následovaly další šance domácího celku – dvě promarnil Robbie Keane, technickým obloučkem se zase pokoušel hostujícího gólmana překvapit Xabi Alonso. Domácí se ale nakonec vytouženého druhého gólu dočkali. Torres utekl po pravé straně Salcidovi a odcentroval do šestnáctky, kde už byl připravený Robbie Keane. Tomu se podařilo míč umístit přesně do pravého rohu branky a nedal tak Isakssonovi šanci. Druhý gól v zápase byl Keanův vůbec první po přestupu z Tottenhamu Hotspurs.

Poločas skončil výrazně lépe pro domácí mužstvo, hosté se prakticky nedostali k žádné vážnější šanci a nedokázali si poradit s dobrým napadáním Liverpoolu.

Hosté z Nizozemska začali druhou půli mnohem aktivněji, než tu první. Již z kraje druhé půle vystrašil domácího Reinu Bakkal svou dalekonosnou střelou, španělský gólman si ale se střelou nakonec poradil. Domácí kontrovali rychlým protiútokem a centrem Gerrarda, ten ale nedokázal žádný z hráčů v červeném využít.

V padesáté minutě aktivní Gerrard vyslal kolmici na Torrese, který běžel sám na gólmana Isakssona. Bývalý hráč Manchesteru City ale dokázal střelu vytěsnit na rohový kop. Stejný útočník o pár minut později z podobné pozice přestřelil.

Když už se zdálo, že oba celky zápas spíše dohrávají, udeřil z přímého volného kopu kapitán domácích Steven Gerrard. Jeho stý gól za Liverpool znamenal v 76. minutě zvýšení náskoku již na 3:0.

Domácí se ale neradovali příliš dlouho, již o dvě minuty později se totiž podařilo hostům snížit. Náhradník Danny Koevermans si skvěle naběhl na centr Wuytense a poslal míč za bezmocného Reinu.

Dominantní vítězství anglického Liverpoolu okořenilo hned několik zajímavostí – Liverpoolu se podařilo z posledních tří domácích zápasů PSV vždy porazit, Steven Gerrard vstřelil již svůj stý gól za Liverpool a Robbie Keane konečně vstřelil svůj první gól za liverpoolský celek.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com, uefa.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

4-2

Reagovat
smazaný uživatel

tady asi proběhne debakl, 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemská liga není to co bývala, výsledek 3:0 by měl ukázat rozdíly

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
papos182

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady žádné překvapení nehrozí.Jasná výhra domácích

Reagovat
satan_666

to bude asi zase nudných 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

psv eidhoven po prehre 3:0 doma s atleticom madrid bude muset bodovat..ale s anfield sa body odnasaju tazko..ja si myslim ze to skonic 2:0 pre live a golu sa konecne docka aj MARTIN SKRTEL ktory v nadstaavenom case zvisi na 2:0 s rohoveho kopu....cize 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vic nez jasna jedna bez debat

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool nevyhraje 0-1 a bude to tak trochu náhoda.....liverpool nebude mít dobrý den

Reagovat
-PeCa_08-

vbc..3:0

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

"You’re never walk alone"

Reagovat
smazaný uživatel

teda spíš "You’re never walk alone"

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak slogan a hymna Liverpoolu se určitě jmenuje You´ll never walk alone (you will...), a ne ta prachsprostá zkomolenina ve článku.

Žádný takový čas kde by mohl být "You are walk" není. Po gramatické stránce by to mohlo být pouze You never walk alone (nikdy nechodíš sám) či ve zvláštních případech You are never walking alone , ale to už je moc velká splácanina. A stejně původní název písně od Gerry and the peacemakers a z tama i citátu, hesla fanoušků Liverpoolu a Celticu je prostě a jednoduše YOU´LL NEVER WALK ALONE

Reagovat
-PeCa_08-

jj šak jo, já žes to napsal schválně jinak

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

neni o cem diskutovat 3:0 torres,gerrard,kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

Další pohodová výhra ... Na dálku musím pogratulovat Keanovi, že u se konečně dočkal. Je to pěkný koukat, jak po pomalejším rozjezdu v sezoně se ofenziva zlepšuje každým zápasem. Taky super výkon Kuyta

Reagovat
smazaný uživatel

Steve 100. gol super!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no jo steven je borec ale torre jeste veci fernando torres 4wear

Reagovat
smazaný uživatel

STEVE FOREVER:::BEST MIDDLEFIELDER...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele