základní skupiny - skupina H
21.10.2008 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus konečně zabral. S prázdnou odjíždí Real

Stará dáma po sérii nepřesvědčivých výsledků konečně zabrala, když v ostře sledovaném utkání porazila Real Madrid. Juventusu se povedly začátky obou poločasů, Real zapnul pozdě. I když se v závěru snažil, vyrovnat už nedokázal.

V dresu Juventusu odehráli celý zápas i čeští zástupci Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera. Nedvěd centroval na druhý a rozhodující gól Amauriho, Grygera přispěl k důležitým bodům standardním výkonem v obraně. Navíc jejich tým se musel obejít bez řady opor včetně brankáře Buffona, o to je vítězství překvapivější.

První poločas příliš vyložených šancí nepřinesl. Juventus začal zápas mnohem aktivněji, využil hned první tutovku a už v 5. minutě se dostal do vedení. Z 20 metrů pálil přesně po přihrávce Amauriho Del Piero, ke kterému se dostal míč jesličkami Pepeho a italský veterán přenádherně k pravé tyči otevřel skóre. Jinak obě obrany podaly bezchybný výkon, jistí byli i oba brankáři.

Hosté pak začali tlačit, v první vážnější akci Realu se ocitl Van der Vaart a rána z 25 metrů jen těsně minula horní tyčku. Následně hrozil Van der Vaart hned dvakrát, nejprve položil pokusem doprostřed brankáře Manningera, poté pálil po krásné spolupráci točenou dělovkou metr mimo. V dalším průběhu za domácí střílel Amauri, na druhé straně Sneijder. Ke konci poločasu přišla pro kouče italského celku Claudia Ranieriho další nepříjemná zpráva, k početné marodce se přidal Marchisio, který musel být střídán Salihamidžičem. Do pauzy se žádný vážnější moment nezrodil a Juventus překvapivě nad španělským gigantem vedl.

Úderem druhé půle vstoupili domácí stejně jako do té první, po 4 minutách hry skóroval po nadýchané přihrávce Pavla Nedvěda pomocí nohy Heinzeho Amauri. Real se stále snažil co nejrychleji snížit, střely stále více létaly k Manningerovým tyčím. Dvakrát vyslal své pokusy Van der Vaart, z přímého kopu hrozil Ramos. V další příležitosti prověřil náruč domácího gólmana Van Nisterlooy. Bílý balet stále zvyšoval obrátky, Sneijder trefil z dobrých dvaceti pěti metrů tyč. Další přímý kop Van der Vaarta dokázal sice ještě Manninger vyrazit, ovšem na hlavičku Van Nisterlooye z 66. minuty nestačil. Po centru zprava od Heinzeho se nizozemský gólostroj od země do horního koutu nemýlil.

Hosté kroužili kolem pokutového území Juventusu, propagační rány však vyslal jen Robben. Real měl až do závěrečného hvizdu tlak, z toho ovšem nic nevytěžil a připsal si na konto první prohru ve skupině. Stará dáma se naopak dostala do čela a po dlouhé době vyhrála zápas.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2 ...........juventusu sa teraz vobec nedari..........v lige este nestrelili viac ako 1gol v zapase........viac dali iba bate borisov a to iba remizovali...........naopak realu sa dost dari...........tu by som dal 2

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasny fandim realu ...!!!!dneska koukejte REEEEEEEALLLLLL vyhrajeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Real, to mluví za vše- 0:3 prosttěě....lol , ale jinak.... biggrin je to dost dobreeeeee záápas lol

Reagovat
M11

doufam ze si sel v pondeli k doktorovi

Reagovat
smazaný uživatel

:D

Reagovat
Mr.Jindros

0:2 Ranieri ven Go, Real, go!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

real je asi pekne rozbije, ale taky to muze byt 0 :)

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Při současný formě obou týmu...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Real by měl no

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokladam,že Bilý balet splní rolí favorita a naplno boduje. Rozhodně to nepřejí Staré damě,která doposud haluzacky a dost šťastně sbírá body

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že vyhraje Juve

Reagovat
smazaný uživatel

super rek bych ze to bylo z 80% o bojovnosti a z 20% o Alexove pravacce diky kluci

Reagovat
smazaný uživatel

nevim kdo se tu smál mýmu tipu 2:2 a to dokonce juventus vyhrááál že inter miláno ty se radši starej o tvůj inter

Reagovat
smazaný uživatel

Toho si nevšímej, ono většina fanoušků modro-černých jsou na špatné cestě co se psych. týče

Reagovat
smazaný uživatel

No Juventus mal v 2. polcase teda nechutne stastie .. Mala to byt aspon remiza.

Reagovat
smazaný uživatel

stejný to bylo v zápase zenit - real. asi sme si štěstí vybrali minulý kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel si to stesti letos vybira skoro kazdej kdyz nastupuje proti nam (at uz je to ligovej zapas nebo Liga mistru) .... neskutecny

Reagovat
smazaný uživatel

Všiml jsem si jedné věci, co je mi na Juventusu v současnosti nesmírně sympatická. Je fantastický, jak mají hráči, a to především Ti staří, kteří by měli mít "více klidu" obrovskou motivaci a skutečnou upřímnou radost z výsledků JUVE. Předevšim na NEDVEDOVI a DEL PIEROVI je videt, jak obroskou satisfakci citi pri kazdem golu a jak strasne by chteli uspet. No videl nekdo Del Piera branit jak dneska?????? JUVE fandim, ale myslim, ze vice nez na ctvrtfinale to letos neda, i kdyz zrovna dobry tiper nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl, myslím, že to bylo loni proti Interu. Jinak je samozřejmě jasný, že jinak hraje proti Realu a spol. jinak proti Catanii,Cagliari atd...

Reagovat
Xavi

Real hrál 50 min. jak profesoři, když pak začali hrát, tak to vypadalo úplně jinak. Za Juve se mi klasicky líbil Del Piero, ten čím je starší, tím je lepší no a Sissoko. Ramos klasicky hrůza.

Reagovat
Mr.Jindros

Když pak začal? No, po snižujícím gólu začal Juventus a to už si Real zase ani neškrtl, krom Snyderových střel z dálky, ale ty se blbě brání. Takže Real tlačil asi 15 minut.

Reagovat
Xavi

Není pravda, pak už se hrálo jen na polovině Juve, ke konci tam měl ještě nějaké momenty Nedvěd, ale to už Real hrál vabank.

Reagovat
Mr.Jindros

No tak to je tvrzení proti tvrzení. Já jsem se bál, že po obdrženém gólu, který vyšel ze slušného tlaku, se Real probudí a srovná, ale skutečnost byla taková, že potom co dal gól neměl Real už ani jednu šanci. Bez střel z dálky si celkově Real vytvořil dvě šance a z toho jednu proměnil.

Reagovat
Xavi

S těmi šancemi pravda no, ale byl vidět úplně jiný přístup, nastoupili jakoby se nemohlo nic stát, ani první gól je neprobral. Začali hrát až po druhém gólu a aspoň územní převahu měli, i k soubojům přistupovali jinak. Ale taky je pravda, že Juve po snížení si to začalo víc hlídat a Real se zmohl jen na centry nebo střely.

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster to postavil, jako by přijel někam na dědinu. Při pohledu na sestavu Realu jsem neměl vůbec strach, ten jsem začal mít, až odešli Marchisio a Legrottaglie.

Reagovat
Mr.Jindros

Tj, ale náhrada Salihamidžič se mi vyjmečně líbil, působil suverénně a párkrát tam obešel hráče jeden na jednoho. Asi zkušenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tež dobrý go real go... a ted ses bal vyrovnaní...

Reagovat
Mr.Jindros

No tak vyrovnání by nic neřešilo... a Ranieri stejně chci aby odešel... ty snad ne?

Reagovat
smazaný uživatel

promin ale tohle prostě nepochopim... proč bych měl chtit at juve prohraje jenom proto aby odešel ranieri... jako treba vcera predvedena hra me proste potesila ... jasne je to motivaci na Real která treba v lize proti Palermu muže chybět... ale hrali dobře... Ranieri zadne střídaní neposral možna diky tomu že dvě byli vynucené... chci lepšího trenera ale nebudu kvuli tomu přát juve prohru... kde to jsme???

Reagovat
Mr.Jindros

Jsem pragmatik. Mám zkrátka za to, že jedna prohra s Realem a zároveň vyhození Ranieriho by bylo pro Juventus ve výsledku po všech stránkách lepší, než když budeme Ranieriho držet, aby jsme ho nakonec stejně vykopli (k čemuž dojde zcela jistě relativně brzy). Co je na tomhle pohledu špatného?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba jsem tady tuhle pitomost četl od fandů Realu na adresu Capella a nakonec z toho byl titul, takže by ses měl zavčas vzpamatovat a nejen ty. Momentálně rozhodně na trhu není lepší trenér než Ranieri.

Reagovat
Mr.Jindros

Capello měl v předchozí kariéře výsledky. Ranieri vyhrál velké kulové, on na to prostě nemá.. s ním bude vždy pod vrcholem, ale ne na něm. I když s tím, že se moc alternativ nenabízí, souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

čeka nas dulezity zapas (mozna kličový) zakladni skupiny a ty si prejes prohru...jenom proto že nejsi spokojeny z ranierim... nezlob se že to nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

Díval jsem se na české stránky o Juve a tam si to přál každý druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

co se dá dělat... zapalení fanoušci...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže, kdo z nich zažil vyhazov Lippiho? A to hodně přeháním, protože většina z nich nefandí Juventusu ani 5 let...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mr.Jindros - Ty si pozeral rovnaky zapas ze 2 sance. Real prakticky od druheho golu tlacil a keby to otocia tak nikdy by nemohol nic povedat.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo by nemohol nic povedat..

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko nahrazuje svoje poziční chybí bojovností, což včera vyšlo, ale stálo nás to Marchisia. Jinak je dobrý pod tlakem, pokud se mu dá prostor, vymýšlí kraviny a je to spíš na škodu. Včera tam měl opět několik momentů, kdy jsem po něm zase házel ovladačem...

Reagovat
Xavi

Tj. fyzicky je natom hodně dobře, rozehrávka už je horší, ale tak je to přece jen DM. Taky se mi líbil Grygera v prvním poločase.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co po něm chce Claudio, ale já bych si představoval to, co má defenzivní záložník vždycky udělat. Dát míč nejbližšímu volnému hráči, což mu pod tlakem jde velmi dobře, pokud má prostor, začíná vymýšlet "geniální" přihrávky a dopadne to většinou odevzdaným míčem.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak... ale libí se mi čim dal vic...

Reagovat
smazaný uživatel

A přijde víkend a zase se budeme chytat za hlavu. Vždycky, když jsem řekl, že se mi začíná líbit, přišli 2 zápasy hrůzy.

Reagovat
smazaný uživatel

..jn... proti zenitu i ted proti realu se mi libil moc... je jasne za na LM ma specialni motivačku... chtelo by to aby tak hral furt... akorat z čeho vzdycky rostu jak se snazi nektere situace řešit brazilsky a vesměs to nevychazí ... to nadavám...

Reagovat
smazaný uživatel

Juve

Del Piero parádní gól. Moc se mi líbil i Grygera, naopak od Nedvěda jsem čekal víc.

Reagovat
SqueeZy

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

To byl jeden z nejlepších letošních zápasů Nedvěda.

Reagovat
smazaný uživatel

I tak od něj čekám víc, mě se Nedvěd letos vůbec nelíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě z toho důvodu bych od něho spíš nic velkého nečekal. Navíc hrál kvůli zraněním většinu zápasu ve středu zálohy, kde odevzdal svoje absolutní maximum. A to ještě v sobotu odehrál celý zápas v Neapoli. Za 3 dny 190 mniut, to vzhledem k jeho zdravotnímu stavu klobouk dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd hrál opravdu dobře....

Reagovat
smazaný uživatel

více od Nedvěda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Radost z vítězství nad Realem kazí zranění momentálně klíčových hráčů. Dneska se mi obzvlášť líbil Molinaro, bál jsem se, že to nezvládne. Jinak můžu pochválit skoro všechny. Škoda, že Amauri nehrál takhle proti Neapoli, určitě bychom neprohráli. A Mellberg? Ode dneška na něj přestávám nadávat. Je mi ho líto. Přišel z prostředí, kde si ho vážili, kde byl hvězda, někam, kam se vůbec nehodí. Na Juventus, Sérii A,LM prostě nemá. Je to typický případ dementnosti našeho vedení. Proto mrzí dvojnásobně zranění Legrottaglieho.

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

směju se odborníkum co si byli tak šileně jistí "jasnou dvojkou" ... jo a jeste myslim ze frajer pod nickem Juventus se snad mezi mistnima fandama juve už ani nemuže ukazát... jinak ADP, Chiellini, Sissoko... tihle se mi libili nejvíc... nejlepší je jak jde Sissoko do souboju jak hladový pes to sem si včera užival... mam velkou radost... trocha smuly pro real trocha stestí pro nás... ve druhem polocase trochu tlacili... střely Sneijdera .... forza juve

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych se mezi místnima fandama neukázal?Sem strašně rád že Juve vyhrálo ale touhle výhrou si Ranieri pojistil křeslo zase minimálně na dalších 5 zápasů,to jediné mě štve!Já sem zastánce těch kteří chcou aby Ranieri odešel a před tzápasem ti řeknu že sem si přál prohru Juve!Ale od naší branky sem rychle změnil,řekl sem si je to LM a když vyhrajem tak postup nám neuteče.Takže sem se v průběhu utkání přiklonol k názoru ať Ranieri zůstane a Juve vyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

hrozně me provokuje jak furt otačíte... ten nahoře Go real go... ty: jasna dvojka každy fanoušek juve si přeje prohru ...podme Real pro 3 body... ste k smíchu...

Reagovat
smazaný uživatel

proč k smíchu je na tom něco divnýho že chcu prohru na úkor toho aby vypadl Ranieri dokaď je čas?Nějakej důvod máme pro to aby Juve prohrálo a já ho měl.Mám smíšené pocity z té výhry.Nemáme rádi trenéra,za jeho střídání,za jeho srabáckou hru na remízy,za sestavu co staví tak proto sem si přál dvojku aby vypadl.

Reagovat
smazaný uživatel

promin ale nechapu jak si tohle muzes prat u nejdulezitejsiho zapasu zakladni faze...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nemá cenu řešit... Podle jejich logiky bych si asi měl přát, abychom skončili někde v půlce tabulky a nepostoupili ze skupiny LM, protože se mi nelíbí kádr a chci, aby vedení přivedlo nejmíň 3 kvalitní posily a spoustu hráčů vyházelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem fandil Juve ale kdby sme prohráli tento zápas neděla bych z toho až zas tak uplnopu tragedii,pač by se povedla zase jiná věc a to vyhazov Ranieriho a pořád by na postup šance byla velká měli by sme 4 body a Zenit 1 takže situace nebyla vůbec v LM krytická abych to bral jako zápas sezony!Tohle pro ěm nebyl zápas sezony!Sem rád že se to povedlo a v průběhu zápasu jak sme dlai gol sem se dostal do varu a byl sem za výhru strašně rád!Ale aby sem toho potom nelitovali v lize až skončíme na 6 místě a sice budeme v osmifinále LM ale k čemá nám to bude když ju nebudeme příští rok hrát!Je to pěkný porazit Real ale teď to Ranieri a spol musí potvrdit aspoň 2 výhry v řadě v lize!Forza Juve!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nemluvím o zapasu sezony...ale o hodne dulezitem zapasu zakladni skupiny... to za 1.... a za druhé... to že zenit hraje tak jak hraje nikdo necekal... to že neporazil BATE bylo spíš ohromné stěstí... ale to je jedno... už to neřešme...

Reagovat
gonzalesl_is_back

Real si zasloužil minimálně remízu....

Reagovat
smazaný uživatel

Někteří místní pózeři jsou vážně úžasní.

Reagovat
M11

super.. super.. super.. kluci me udelali radost.. Real zacal zlobit az se zranili klicovy hraci.. coz haze dost velky stin na to vitezstvi.. doufam ze o vikendu na ten vykon konecne navazame.. musim pochvalit opravdu temer vsechny.. ale vyzdvihl bych Molinara na ktereho casto nadavam.. Grygera byl taky dost v klidu.. Sissoko proste umi.. kdyz nevymysli je perfektni.. po delsi dobe se mi libil i Paja.. Del Piero netreba komentovat je proste genialni.. a strasne se mi libi i projev Amauriho.. jak jsem ten prestup odsuzoval tak jsem rad ze ho mame.. uz aby byli vsichni zdravi ptz jde videt ze na to mame.. ale musi se chtit.. a navic jsem rad ze Claudio tuhle tezkou chvili zvladl.. a bude mit aspon chvili klid.. FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko je famozní,někteří fandové už na něho začali nadávat ale to je bojovník jak se patří mazec byl jak v 90 minutě tam sprintovla za hráči jak kdyby v nohách neměl unavu!Molinaro mě hrozně překvapil,Grygera hraje v LM skvěle.Pavel se snaží ale už mu schází rychlost a nemá ju moc čím nahradit.Del Piero to nahrazuje technikou.Amauri je výbornej to říkám už od toho co sme ho koupily.Pro mě bude al emnohem důležitější zápas teď derby s Turínem.Musíme dělat všechno vlize proto aby sme skončily do 5 místa.Věřím že z těch peněz co z nkasuejm už za postup do osmifinále LM a to nemusí být konečná příjdou kvlaitní posily a příští rok se v LM můžeme předvést ještě víc!Ale hlavně se tam dostat.Hodně bych se zaměřil teď na ligu.základní skupinu LM bych těď dost vypouštěl.Stačí doma porazit Borisov a se Zenitem a Realem nemusíem hrát jak o život.

Reagovat
smazaný uživatel

do 4 místa

Reagovat
GEGE

Dobre Juve...zaslouzena vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

A ne snad

Reagovat
smazaný uživatel

No mali 2 sance a dali 2 goly, herne to bola slabota, hlavne v 2. polcase. Real to mohol kludne otocit keby vyuzil sance.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve zaslouženě vyhrál!

Reagovat
smazaný uživatel

No este tu chybal tento "odbornik"

Reagovat
smazaný uživatel

Jediní kdo si myslí že měl vyhrát Real jsou fanoušci realu takže je to myslím jasné

Reagovat
madridcan

ty uz hlavne bud ticho

Reagovat
jtbs

pekny futbal a konecne spolahliva defenziva...za jeden gol od realu sa teda hanbit nemusime. Ale bolo vidiet kde potrebujeme posilnit. Marchisio a Marchionni vylozene nesklamali ale boli zo vsetkych najmenej viditelni.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakub19

uvedom si co Nedved dokazal kolik zapasu uz odehral az odehrajes tolik zapasu to co on tak pak se s polu budeme bavit o tom ze hral spatne !!!!!!

on co dokazal to dokazalo jen malo hracu nedved je nekdo ale ty asi nevys jak hral jak hraje ja ho sleduju uz od svych 5 let tak mi tady nevykladej ze hral spetne

Reagovat
smazaný uživatel

1) použil jsi jeden ze tří nejhloupějších argumetů

2) kde píšu, že hrál špatně?

3) proč mi píšeš, od kdy ho sleduješ? Mě je to fuk.

Reagovat
smazaný uživatel

to bol ale hnusný futbal

Reagovat
jtbs

velice dobry futbal to bol!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se ukázal rozdíl mezi " španělským Realem " a Real v Evropě.

Reagovat
madridcan

Vedel som,ze to tam nebude lahke,ale aspon v remizu som dufal.Zaspali sme zaciatky oboch polcasov.Skoda.Ruud sice zdvihol vlajku,ale odpovedat sme nedokazali.My to pripominalo zapas s espanyolom ked real obstreloval branku spoza sestnastky a ne a ne dostat sa dovnutra.Myslim si,ze real si za druhy polcas spominanu remizu zasluzil.O 2 tyzdne to vidim na jasnu zalezitost realu a na vyhru o dva goly

Reagovat
jtbs

Reagovat
madridcan

mas klavesnicu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že tu nekteří fanoušci Realu psali vysledky jako 0:3 a podobně...ale nak jim sklaplo! :D Real nehrál vubec nic....až na takových 10min..pořád jen padali a chtěli odpískat faul..naštesti to byl dobrý rozhodčí!

Reagovat
smazaný uživatel

No nejvíce mě pobavil Drenthe. Ten tam v jeden okamžik spadnul, aniž by se ho obránce jakkoliv dotknul

Reagovat
madridcan

to asi ako mna Simao cez vikend

Reagovat
smazaný uživatel

jj a divil se jaktože nebyl pisknutý faul ...Baletky = Padavky!

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidime ked bude hrat Barcelona konecne s nejakym skutocnym superom v LM. V takej postihackej skupine co maju sa im musi dobre hrat

Reagovat
smazaný uživatel

navic je drenthe pekne tragickej

Reagovat
madridcan

jj videli sme cez vikend ked prisiel na posledne minuty

Reagovat
madridcan

Este by ma zaujimala jedna vec-Co do riti robil cely zapas v zostave Raul?To uz prisambohu po boku Ruuda uvidim radsej Saviolu ako jeho

Reagovat
smazaný uživatel

mno ja od nedveda ocakavam viac ako len pobhovat na ihrisku...

nahral na gol..nj xvaala som len rad...ale uz to nieje co kedysi..

dokazal toho vela ale to neznamena ze si ted moze dovolit hrat slabsie...

kedysi to bol vacsi bojovnik...niekde sa pisalo ze hral velmi dobre aj v zapase artmedia vs juve..

kvoli 1 nahravke na gol sa uz sudi najlepsi hrac?kde sme... nehral nic...

obavate sa o buducnost juve s Ranierim... radsej sa bojte kam to juve potiahne pokial bude xytat maninger... lopty co by gigi xytal on boxuje...nexapem ako sa mohol do juve dostat

Reagovat
smazaný uživatel

100. forza juve!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele