základní skupiny - skupina G
30.09.2008 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vítězná série Fenerbahçe skončila proti Kyjevu

Skvělá série domácího Fenerbahce je u konce. Turecký tým až do dnešního zápasu dokázal na svém hřišti v posledních osmi utkáních evropských pohárů vždy vyhrát, nyní se ale týmu kouče Luise Aragonése zvítězit nepodařilo a bere pouze bod za bezbrankovou remízu s ukrajinským vicemistrem Dynamem Kyjev.

Pět vítězství v řadě dovedlo Fenerbahce v minulé sezoně až do čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže, kde nakonec podlehlo pozdějšímu finalistovi Chelsea. Po remíze s Dynamem a prohře v prvním kole se ale nyní krčí s pouhým jedním bodem až na poslední příčce skupiny G. Jeho protivník z Kyjeva je zatím překvapením soutěže, když dokázal v prvním kole urvat bod Arsenalu a dnes další favorizovanému Fenerbahce.

Po zranění se do základní sestavy domácích zařadil brazilský obránce Edu, po dvouzápasové suspenzaci se vrátil do branky turecký reprezentant Volkan Demirel. Domácí byli v úvodu zápasu mírně aktivnější, ale obě mužstva se na hřišti spíše hledala a k vidění nebyly žádné větší šance. Velmi aktivní byl po celý průběh zápasu levý záložník Dynama Miloš Ninković, který svými centry proháněl obranu domácích. Právě po jeho centru z 12. minuty se urodila vůbec první šance zápasu – míč propadl až k Olexandru Aliyevovi, který ale v ideální střelecké pozici raději nabídl míč Ismaëlu Bangourovi, který šanci nedokázal využít.

Po půlhodině se do stoprocentní šance dostal opět aktivní Bangoura, jenž běžel sám na Demirela. Ten špatně vyběhl a nechal se útočníkem Dynama přelobovat, naštěstí pro domácí ale skončila jeho střela nad brankou. Demirel při pokusu zasáhnout míč navíc srazil střílejícího hráče, rozhodčí si ale ničeho nevšiml, a tak hra pokračovala dál.

Ke konci poločasu se oba celky dostávaly do šancí spíše sporadicky, žádný celek se nedokázal natrvalo usídlit na soupeřově polovině a dostat ho tak pod tlak a výsledkem byl poločasový pískot obou táborů fanoušků.

Domácí trenér asi hráče v kabině moc nepochválil a výsledkem byl tlak hned z kraje druhé půle. První šanci nevyužil Alex, který se po přihrávce Güizy objevil sám před brankářem, druhou stoprocentní šanci zahodil španělský kanonýr Dani Güiza. Vypálil téměř sám před brankářem, ale domácí gólman Bogush stihl střelu vyrazit a navíc i ukrást gól z kopačky dorážejícího Emreho.

V průběhu druhé půle ještě nevyužili své šance domácí Emre či Roberto Carlos. Jeho dělovou ránu ze střední vzdálenosti dokázal domácí brankář jen se štěstím vyrazit.

Konec zápasu byl velmi vypjatý, hosté už pouze nakopávali míče a bránili se v deseti. Nakonec se jim ale podařilo uhájit bezbrankovou remízu a na Ukrajinu si přiváží již svůj druhý bod.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com; uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne domace prostredie.......................keby hralo doma dynamo tak by bola 1

Reagovat
smazaný uživatel

též to vidím na 2:1

Reagovat
satan_666

jj 2:1,Fenerbahçe vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jako horlivej fanoušek ukrajinského fotbalu a hlavně Šachtaru Doněck budu fandit Kyjevu i když jim moc nevěřím plichta by ušla. Fenerbachce je ale doma hodně silné tam si trumfne na každýho. Tak snad Bangoura to tam vykotlí

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahçe 2:1

Reagovat
M11

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

fenerbahce vyhra 2:0

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle může Fener vyhrát jedině 100% výkonem. Dynamo neprohrálo už dva měsíce a momentálně se jim daří. Spíš to bude kříž

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo má skvěle rozehranou skupinu, věřím v postup z druhého místa. Až se jim vrátí kanonýr Milevskij, budou ještě silnější.

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi zapas co usiel na tikete..dal som 1

Reagovat
smazaný uživatel

Postup přeji Feneru... ale zatím bída.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele