základní skupiny - skupina G
10.12.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - Fenerbahçe SK 1:0

Hodně složitý úkol čekal na fotbalisty Fenerbahce. Pokud si na jaře chtěli zahrát v Poháru UEFA, museli vyhrát na chladné půdě v Kyjevě. Proti ovšem bylo domácí Dynamo, to vyhrálo 1:0 a turecký klub tak v pohárové Evropě končí.

Oběma celkům kombinace značně komplikoval namrzlý terén. Fanoušci tak museli někdy hledat zábavu jinde a hodně populární se na stadionu v Ukrajině stalo házení sněhových koulí na fotbalisty Fenerbahce.

V úvodu dvakrát nezafungovala spolupráce mezi Alexem a Guizou, který se ani v jednom případě nedočkal přesné přihrávky. To mohlo hosty dvojnásobně mrzet ve 20. minutě, Milevskij našel přesným pasem Eremenka a ten mezi nohama vybíhajícího Volkana poslal míč do sítě - 1:0.

Domácí vstřelená branka uklidnila až moc a jejich brankář Stanislav Bohuš měl poměrně dost práce. Jako první ho ve 31. minutě zaměstnal Selçuk Şahin, v největší šanci tureckého týmu v první půli pak domácího brankáře po centru Gökhana Gönüla trefil Guiza. V nastaveném čase první půle to ještě zkoušel sám Gökhan Gönül, jeho střele chyběla přesnost.

Trenér Dynama Jurij Semin nehodlal v utkání prohrát a svůj cíl potvrdil o přestávce, když v kabině nechal ofenzivního Cernata a jeho místo zaujal defenzivní Malchaz Asatiani. Druhou půli začal střelou nad Ismaël Bangoura, po pasu Milevského a zakončení Asatianiho pak hosty zachránil Gökhan. Velkou šanci neproměnil Kravec, který zblízka přestřelil.

V závěru ještě odmítl možnost pojistit domácí vedení Kravec. Ten postupoval sám na Volkana a dokázal ho překonat, jeho zakončení ovšem chyběla razance a dobíhající Edu stihl nebezpečí zažehnat včas.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0, nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no s obranou turku to moc pěkně nevidím 3:1 je až s podivem na to jak hrajou strašně že dokažou vyhravat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som dal x2, Fener má motiváciu, kedže sa finale pohára UEFA hra je na ich štadione, no skončit to môže všelijako

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, ale kdo ví co turci předvedou..

Reagovat
smazaný uživatel

V Kyjevě je sníh a minus dva stupně. To jsou podmínky, které hráčům Fenerbahce nijak nesvědčí. Pro motivaci Fenerbahce ale výrazně hovoří jeden fakt a jedna informace. Fakt: finále Poháru UEFA se bude hrát na stadionu Fenerbahce. Informace: Majitel týmu Fenerbahce vyhlásil zvláštní prémii za vítězství a tedy postup do Poháru UEFA. Zvažte pro a proti, rozhodnutí je na vás. Já bych zkusil vsadit na turecký tým trenéra Aragonése.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře si to "obšlehl" ze sportu od Hanáka...

Reagovat
smazaný uživatel

včera to samý, docela mě to ser...proč to kopčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele