základní skupiny - skupina G
17.09.2008 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal si z Ukrajiny veze jenom bod

Arsenal vstoupil do nového ročníku Ligy mistrů remízou 1:1 na hřišti Dynama Kyjev. Za domácí se trefil z penalty Bangoura, za hosty vyrovnával Gallas.

Pro Kanonýry je to premiérový bod ze hřiště Dynama Kyjev, neboť v předcházejících zápasech zde pokaždé prohráli. Pro domácí je to první bod a zároveň už mají o jeden bod více, než uhráli v loňské sezóně Ligy mistrů, kdy skončili bez bodu na posledním místě.

Oproti sobotnímu vítěznému zápasu nastoupil Arsenal s jedinou změnou v základní sestavě. Ne zcela zdravého Eboueho nahradil Song. Naopak nejvytíženějším hráčem Arsenalu byl Theo Walcott, pro kterého to byl již třetí zápas během sedmi dnů.

První šanci si připravili hosté, ve 3. minutě přihrál Walcott volnému Van Persiemu, ale ten svou slabší pravou nohou vystřelil přímo na brankáře domácích Stanislava Bogushe. V 15. minutě dali o sobě vědět i domácí, když vystřelil z velké vzdálenosti Ismael Bangoura, ale s jeho střelou neměl Almunia problém. O tři minuty později měl první velkou šanci zápasu Adebayor, jeho střela šla těsně vedle.

Ve 36. minutě se do šance dostával Walcott, jeho snahu utnul brankář domácích. Závěr prvního poločasu byl jednoznačně v režii hostů, ale šance Van Persieho a Fabregase zůstaly nevyužity. Arsenal byl lepším týmem v prvním poločase, jenomže své šance nedokázal využít, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn. Hned na začátku se dostal do šance Jeremenko, brankář hostí Almunia včas zareagoval. Dalších patnáct minut bylo víceméně pod kontrolou anglického týmu, který se snažil o vstřelení gólu, který však nepřicházel. O to větší šok přišel pro Arsenal a jeho fanoušky v 63. minutě, když rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu poté, co Sagna složil v pokutovém území Vukojeviče. Bangoura neměl sebemenší problém proměnit pokutový kop, brankáře hostí poslal na opačnou stranu a bylo to 1:0. Na nepříznivé skóre zareagoval trenér hostí Wenger střídáním, v 70. minutě poslal na hřiště dánského útočníka Bendtnera za záložníka Songa.

Domácím vstřelený gól dodal potřebné sebevědomí, ale další šance zůstaly nevyužity. V 78. minutě sáhl trenér hostí k dalšímu střídání, když vystřídal nešťastníka Sagnu. Toho nahradil Eboue. V 83. minutě zahrával Arsenal roh. Centr Van Persieho našel Adebayora, ale ten hlavičkoval jen do rukavic brankáře domácích. Arséne Wenger se snažil svůj tým povzbudit dalším střídáním, místo Van Persieho nasadil Carlose Velu. Domácí tým se v posledních minutách zápasu zaměřil na obranu, ale to nevyšlo. V 88. minutě vyrovnal na konečných 1:1 Gallas po přihrávce Theo Walcotta.

Autor: Aleš Cahlík / uefa.com, arsenal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kanonyri vyhrajou 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Pharrell

0:1(RvP)

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
M11

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal:almunia-sagna,toure,gallas,clichy-eboue,fabregas,nasri,ramsey-van persie,adebayor

Reagovat
smazaný uživatel

zatim Dynamo s Arsenalem hralo doma, v LM dvakrat... a po každe VYHRALO

TED TAKI VYHRAJE--- 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

kanonýři vyhrají 0:4 =)

Reagovat
cubinho

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

typ 2:0 pro gunners

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele