základní skupiny - skupina F
21.10.2008 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern porazil Fiorentinu a přiblížil se postupu

Důležité vítězství slaví Bayern Mnichov. Týmu Jürgena Klinsmanna se v domácí lize příliš nedaří, Liga mistrů mu ale vychází lépe. Díky dnešní jasné výhře nad Fiorentinou má Bayern na svém kontě už sedm bodů, které znamenají první místo v tabulce základní skupiny.

Nevšední zápas odehrál Luca Toni. Do Bayernu přestoupil právě z Fiorentiny, kde se stal nejlepším evropským střelcem. Dnes italský kanonýr gól nedal, na prvních dvou gólech svého týmu se ale podílel nahrávkou.

Hned ve čtvrté minutě totiž poslal míč Miroslavu Klosemu, ten se zbavil obránce Vargase a přesnou střelou překonal brankáře Freye. O minutu později vyslal Toni do šance Zé Roberta, tentokráte však zasáhl francouzský brankář úspěšně.

Poté však opanovali hřiště hostující fotbalisté. Nejprve se pokoušel ohrozit domácí gólmanskou jedničku Michaela Rensinga Adrian Mutu střelou z větší vzdálenosti, kterou německý brankář vytáhl na rohový kop. Po něm se k odraženému míči dostal Riccardo Montolivo, ale jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel. Do zřejmě největší příležitosti této pasáže hry se dostal ve 22. minutě Mutu, když si pohrál s dvěma obránci Bayernu, ale jeho střílený centr jen o centimetry minul Alberta Gilardina a domácí si tak mohli oddechnout.

Luca Toni měl prsty také ve druhém gólu svého týmu. Jeho hlavička doputovala až na levou stranu vápna, kde se zmocnil míče Ribéry, zbavil se Vargase a poslal přesný pas na nohu Bastiana Schweinsteigera, pro něhož už nebyl problém uklidnit míč levou nohou za bezmocného Freye. Vzápětí mohl snížit Gilardina, ale jeho volej byl nepřesný. Krátce po přestávce vyzkoušeli pozornost německého brankáře Kuzmanović a Felipe, jenže Rensing byl vždy připraven.

Těsně po hodině hry odešel ze hřiště Luca Toni a nahradil ho Lukas Podolski. Ofenzivní síla Bayernu tak ještě vzrostla a jeho náskok mohl být už trojnásobný, ale hlavička Martina Demichelise zásluhou výtečného zákroku brankáře gólem neskončila. O chvilku později si na stejném muži vylámal zuby také polský rodák Miroslav Klose.

Střídající Tim Borowski měl prakticky ihned po svém příchodu na kopačce třetí branku, ale v zakončení úspěšný nebyl. Na druhé straně se neprosadil ani Mutu, jehož hlavička po Kuzmanovićově pasu skončila mimo. Oběma neúspěšným tak ukázal cestu ke vstřelení branky až Brazilec Zé Roberto, který v poslední minutě přesnou střelou pojistil vítězství domácích a uzavřel skóre na konečných 3:0. Mnichovští si tak upevnili svou pozici na čele tabulky, hosté se budou muset o postup ještě tvrdě porvat.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam

Reagovat
smazaný uživatel

toto moze skoncit akokolvek,by som radsej nedaval............ale 1.polcas x by som dal

Reagovat
smazaný uživatel

bayern, jasna vyhra....lol

Reagovat
smazaný uživatel

velice pikantní mač TONI DOUFÁM NASTOUPÍ A DÁ HATRICK muj tip: 4:1 FC BAYERN MUNCHEN EV

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ,že 3 body zůstanou doma a Toni si konečně spraví chuť a aspoň jeden dá.BAYERN!!!!!

Reagovat
Sasha

Očekávám podstatně jinou sestavu violy, uz ani to rozestaveni 433 se mně moc nezdá.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď čtu předběžné sestavy a útok fialek má být:Santana,Gilardino,Mutu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mutu, Gila dobrý... směrem dobředu si Fialky dokážou vytvořit šance, jenom je začít proměňovat (Mutu). To, co spálil Melo je na kriminál. Jinak fialová obrana naprosto děrová, to je fakt ostuda. A Bayern si bohužel to vítězství naprosto zasloužil, o tom neni pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

no, byli i chvíle, kdy by byl ovyrovnané skóre spravedlivé, ale Fiorentina nedokázala proměnit šance... (bayern ale o to líp a ten gol schweinyho byl prostě parádní...)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá práce,dobrej mač,SKVĚLEJ RENSING BAYERN JE GIGANT

Reagovat
smazaný uživatel

jj, rensing v evropě zatim nezklamal (akorát o jednom gólu od Anderlechtu by se dalo diskutovat...) chtělo by to aby si jistotu přines i do BL

Reagovat
irik

Rensingovi se jenom strašně nepovedl jeden zápas BL ,z toho to všechno vyplynulo, on umí chytat

Reagovat
smazaný uživatel

však já vim, ale nepovedených zákroků má víc...hlavně když má chytat centry

Reagovat
irik

je mladý , to se spraví a bude z něj dobrý brankář, musí toho na něj být strašně moc , když se od něj očekává to , co dokázal Kahn

Reagovat
smazaný uživatel

nadhera , som na bazern pysna, moji chlapci :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele