základní skupiny - skupina A
09.12.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux v Římě neskórovalo. V Lize mistrů končí

V taktické bitvě nakonec díky dvěma brankám ve druhé půle zvítězili domácí fotbalisté AS Řím, kteří svého soupeře porazili 2:0 a postupují tak do další fáze Ligy mistrů z prvního místa. Na Bordeaux zbyl Pohár UEFA.

V Římě šlo oběma týmům o postup a bylo to na zápase hodně vidět. První nebezpečnější akci domácích měl po přihrávce Tottiho Julio Baptista, ale Rame v brance hostí si s jeho pokusim dokázal bez problémů poradit.

Začátek zápasu byl hodně vyrovnaný, oba celky moc neriskovaly, aby zbytečně neinkasovaly a samy se tak nedostaly pod zbytečný tlak. V 6. minutě hlavičkoval po centru Wendela Planus nad. Poté trochu opadlo tempo hry, které už tak bylo docela pomalé. Obě mužstva chybovala v rozehrávce, chyběl lepší pohyb, rychlejší přechod do útoku a nějaké slibnější šance.

Po půl hodině hry se tak dalo říct, že kdo v tomhle zápase branku, ten bude mít hodně velkou šanci, že také vyhraje. To se divákům nejspíš moc nezamlouvalo. Na obou stranách byla i velká řádka nedovolených zákroků, které byly především taktické. Míč na svých kopačkách více drželi hosté z Francie, což byl také faktor toho, že moc nebezpečí se na hřišti neodehrálo, jelikož Bordeaux hrálo spíše na čas a vsadilo na vyčkávací taktiku.

Do konce první půle už se nic podstatného nestalo a na občerstvení a taktickou poradu tak šly oba celky za bezbrankového stavu 0:0. Začátek druhého poločasu byl také plný nepřesností, drobných faulů a žádného rizika.

Trochu více aktivity bylo na straně Bordeaux, ale domácí chladnokrevně v 61. minutě udeřili a otevřeli skóre. Perotta svým centrem našel na přední tyči postaveného Mattea Brighiho, který k radosti domácích fanoušků otevřel skóre a poslal svůj klub do vedení. Hodně důležitý moment utkání.

Domácím to dodalo tolik potřebnou sebejistotu a hostům to zase vzalo vítr z plachet. Bordeaux už se opravdu jen velmi sporadicky dostávalo do souvislejší kombinace nebo vůbec na dostřel branky domácího brankáře Doniho.

V 79. minutě bylo o vítězi toho zápasu rozhodnuto, postaral se o to kapitán AS Francesco Totti, který si zpracoval přihrávku od Meneze a z hranice pokutového území nedal Ramemu nejmenší šanci, na Olympijském stadionu se tak mohlo slavit.

Domácí si už tento zápas takticky velmi dobře pohlídali a mohou si tak gratulovat k třem bodům za výhru nad francouzským Bordeaux 2:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufám že Bordo uhraje aspoň bodííík aby Chelsea mohla po výhře nad Kluží postoupit z prvního místa

Reagovat
Slejdy

yes tesim se...davaji to na CT2,se divim ze tam zas nesoupli tu chelsea..vyhra AS

Reagovat
smazaný uživatel

Gialorossi budou pokracovat ve své spanilé jízdě! 2:0 AS ROMA!!! goly Totti, Vučinič

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to na remizu 1:1. AS bude tlacit a Bordeaux hrozit z brejku. Goly daj Totti a Chamakh

Reagovat
smazaný uživatel

hrat by melo hlavne Bordeaux takze hodne pochybuju ze tam prijedou branit, AS je bude trestat min 3 goly francouzum daji a postup z prvniho mista je nemine, preci jenom kvalita je na strane AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

mexes hlavou z rohu a totti z penalty....38. a 62. minuta

Reagovat
smazaný uživatel

To mas z kristalove koule mentale?

Reagovat
smazaný uživatel

mental je tvuj fotr

Reagovat
M11

z tvoji vymastene palice urcite ne

Reagovat
Slejdy

ty draku

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma - Girondins Bordeaux 2:0 - 6.Totti (pen), 13.Baptista

Reagovat
sosna

1:3 .. 34.Baptista - 89.,90.,90+2 - Gourcuff

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 AS ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Domácím stačí remíza jako postupová pojistka. A je dost dobře možné, že zápas takto i skončí. Římanům budou nejspíš chybět Aquilani, Panucci, Pizzaro, kteří jsou na listině zraněných. Bordeaux dnes postrádají Ferreiru a Saiveta, Gourcuff a Ramé jsou s otazníkem. Podle mne bude zápas dlouho vyrovnaný, ale výsledek v konci nejistý. Proto volím remízu ve dvojité šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

postup zalezi na skore,alebo na vzajomnych zapasoch?

Reagovat
Xavi

Nejlepší by bylo kdyby postoupilo AS a Bordeaux.

Reagovat
smazaný uživatel

Roma má určitě kvalitnější mužstvo, tak čekám výhru, i když stačí remíza,doufám že krize ze začátku roku je už pryč...tip 2:0

Reagovat
Aris1914

dobrej tip na AS. aspoň něco mi udělalo radost

Reagovat
smazaný uživatel

"dela roma...gola numero totti šika dela belrui...il gola dela rota giallorossa....el dzato dela nostro kapitano...da sibo di roma...da gi gialorosso...da biogoro...da numero dieci..Francescooo...Tottiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...."

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

To je nejaka hindstina? ..... jestli myslis to co hlasaj na stadio Olympico pri sestave AS.....

il simbolo di roma e della romanitá, il bimbo d'oro, l'unico grande capitano, il numero dieci giallorosso - Francesco Totti..

...ty si teda fanousek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

šika

Reagovat
smazaný uživatel

ne tohle hláseji, když dá Totti góla. Italsky neumím ani slovo, proto je to v těch uvozovkách (je to jen co jsem slyšel po tom, co dal Totti gól...

Reagovat
M11

Super Roma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele