základní skupiny - skupina G
25.11.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bendtner zajistil Arsenalu postup

Arsenal Londýn se možná na chvíli dostane z krize, po šťastném vítězství nad Dynamem Kyjev si totiž zajistil postup do další fáze. Duel byl sice po celou dobu vyrovnaný, avšak o výhře rozhodla gólovka Bendtnera 3 minuty před hvizdem rozhodčího.

Arsenal začal utkání zostra, hosté však zpočátku do žádných vážných akcí soupeře nepustili, v první možnosti se objevil Ramsey, který se dostal do bezprostřední blízkosti, včas byl ovšem zablokován. Poté se oba mančafty o balón přetahovaly na půlce, přímý kop Van Persieho vyboxoval Bogush do bezpečí.

Kyjevská obrana zaváhala až krátce před půlhodinou hry, lehký Fabregasův centr nezachytil ani jeden ze čtyř obránců, ovšem aktivní Ramsey vysoko přestřelil. Deset minut před pauzou po centru minul hlavou balón Ramsey, nabíhající Van Persie po kličce trefil jen ruku Bogushe.

Na druhé straně po školácké chybě Gallase z úhlu napálil tyč Bangoura. Ke konci ještě hrozil z přímého kopu Van Persie, těsně před gólmanem se připletl do střely Silvestre a bylo po šanci. Ke konci půle ještě řešil několik ošemetných situací Bogush a Galas dal dokonce branku z ofsajdu, výsledek se už neměnil.

Kanonýři nebyli ve své kůži, nevytvářeli si žádné možnosti, jako by ztratili kouzlo "finální přihrávky", Wenger dokonce z nouze poslal do hry teprve šestnáctiletého Wilshera. V 77. minutě spálil největší tutovku úplně osamocen Milevskiy, neuvěřitelně ho vychytal Almunia. Na opačné straně chybělz tři kroky ke skórování do prázdné branky Bendtnerovi.

Závěr přinesl už jen nakopávané centry na obou stranách, toho ovšem Arsenal dokázal využít. V jediné vážné akci po dlouhém balónu zpracoval na prsa Bendtner a ránou k tyči trefil volné místo - 1:0. V předposlední minutě byl za protesty vyloučen po druhé žluté kartě Aliyev. Arsenal si upevnil vedeni a zřejmě skupinu vyhraje, Kyjev ztratil naději na osmifinále a pravděpodobně si zahraje Pohár UEFA.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

body se rozdeli, 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládaná sestava Arsenalu? díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava vážně chybí,sázim na adebayra a že bude penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Adebayor nebude hrat

Reagovat
smazaný uživatel

proč nebude hrát? zraněný není tak proč?

Reagovat
smazaný uživatel

praveze je zraneny ... ma nieco s clenkom ...je to na Arsenal.com

Reagovat
smazaný uživatel

ale to musí být nový zranění protože nedávno byl zraněný a vyléčil se z toho a proto se lidi divili že když je zdravý tak proč nejel do machesteru, já nwm mam v tom bordel

Reagovat
smazaný uživatel

jinak moc toho postavit nemůžem ale řekl bych že utok adébayor, bendtner zaloha van persie, fabregas, denilson, song obrana clichy, silvestre, gallas a kdo ví možná hoyte ikdyž se mi moc nelíbí jak hraje-hodně strácí míče na vlastní polovině

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ne clichy i když si myslím že ho wenger nasadí, protože co ted clichy předvádí je hrozné. jinak taky by nemusel hrát v utoku bendtner, dal bych tam van persieho s adebayorem, ale koho pak do zálohy - možná ramsey. jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

to co sem napsal není sestava kterou bych si přál ale která pravděpodobně bude hrát... van persie adebayor bych určitě chtěl ale tím pádem by musel AW do zalohy nasadit nějaký mladíky...ramsey, gibs, simpson...hlavně mi dělá starosti záloha..clichy proti citizens dělal hrozný chyby ale doufejme že se ponaučil..stopery dá AW nejspíš na jistotu ale na pravo fakt nwm ten hoyte proti citizens hral otřesně...ale překvapení by bylo kdyby hrál eduardo, už prý trenuje s týmem tak kdo ví co se stane

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

Dal sem,že 1.gol dá Kyjev(kurs 5,5) a pak je mi to fuk.LM je tak těžká,že klidně 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhraje, ale jenom 1:0 Teď hrajou hrozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal rozbije Kyjev.Dajte na mna!!!Rozdiel triedy.Nedari sa ,ale prave preto treba zapnut raketomety:)Ak este niejake zostali:)

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že ti sice vypršel ban, ale hovadiny tu meleš pořád stejné...

Reagovat
smazaný uživatel

to si mozete podat ruky

Reagovat
fantomas

Ježiš, co to komentuje za kokota. Neví, kolik je Wilsherovi, musí se kvuli tomu podívat na soupisku, pak si až po pul minutě všimne, že už je vlastně vysvlečen...fakt případ.

Reagovat
herbage

Tak předně, komentátor naprostý tragéd, ČT je natom jakvidět bídně. K Arsenalu. Remíza by byla spravedlivá, ale jsem rád, že tým má alespoň nějakou psychychickou vzpruhu. Bylo vidět, že mnoho hráčů chybí, vysloveně tragické byly kraje zálohy, ale Denilson i Ramsey tam dokáží hrát, ale Song ne, takže logické řešení. Song se mi vůbec nelíbil, kazil lehké přihrávky, pohyb nic moc, ani se nijak zvlášť nenabízel, na DM rozhodně lepší Denilson a zkusil bych tam hlavně Ramseyho, který je na kraji utopený. Ten chlapec by ve středu zálohy mohl udělat ten pravý vítr, to co té záloze tak nutně chybí a co má v zápasech Curling Cupu. Wilshere i Merida na kraje by byly myslím lepší volbou. Persie hrál celkem dobře, Vela vyloženě potvrdil, že to má v sobě a nebál bych se mu dávat více šancí, klidně i místo Walcotta na pravém křídle, až bude zdravý, protože má větší cit pro kombinaci, lepší zakončení a není o mnoho pomalejší. Djourou se snažil, ale na kraj to není vážně jeho. Clichy průměr, dost toho zkazil, ale dost šancím zamezil včasným vyběhnutím. A stopeří Gallas silvestre, to je kapitola sama pro sebe. Tak horlivě se snažili zabránit gólu, až se jim to povedlo, biohužel na špatné straně. Nejdříve silvestre tam vletí do Persieho rány jak utrženej vagón a pak Gallas si tam zavazuje tkaničky či co, radši no comment. A velmi mně potěšilo vyloučení Aliyeva, za tu ohavnou simulaci si to rozhodně zasloužil.

Reagovat
herbage

Sorry, novej koment.

Reagovat
fantomas

Musim se ohradit proti tomu tvrzeni o Silvestrovi. Van Persieho ránu by snadno lapil do naruče brankář, Silvestre se aspon pokusil to trfit pod břevno, tečovat. Nelze mu nic vyčítat.

Reagovat
herbage

Tak ani jeden to neudělal schválně a nevyčítám jim to, ale je to moc smůly na jeden zápas. Stejně jako Bendtner zabránil gólu proti Liverpoolu, to už není možný. A ten Persiho míč by brakář jednodušše nelapil, byla to bomba a mohla mu projít mezi prsty. Silvestre mohl jen uskočit a bylo by to nechytatelný, ale jak řikám, nevyčítám mu to.

Reagovat
fantomas

To je kravina, šlo mu to přesně do náruče a že by to byla bomba? Kvalitní, resp. normální brankář toto chytá, nejsme v přeboru.

Reagovat
herbage

No jak řekl, že Wilshere může předvést, co se naučil během své 16leté fotbalové praxe, tak mně odrovnal. Ten Wilshere ještě neuměl chodit a už hrál fotbal.

Reagovat
stiba

taky sem nechápal, prostě týpek valil jednu perlu za druhou

Reagovat
herbage

Já jsme si pak vypnul zvuk, protože mně vyloženě sral, ale pak jsme neslyšel fauly a ofsajdy. Jo a diváci neskuteční, takovou komórní atmosféru, to je ostuda.

Reagovat
fantomas

Já koukal na konec první pule na Setantu a pak sem se přesunul k televizi, že uslyšim aspon českej komentař a nebudu to muset furt sledovat, ale jen tak po očku. No to sem si pomohl..

Reagovat
fantomas

Neskutečný pas. Bravo Cescu...Bendtner taky krásné pohotové zakončení.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
fantomas

Bylo to utrápené, ale jak řekl ten tragickej kecálek - i tohle dělá velké kluby, při nevalném výkonu proměnit jedinou vyloženou šanci a vytěžit klíčové tři body.

Reagovat
stiba

přesně tak, utrápené vítězství, ale hlavně, že je. za celej zápas tam nebyla žádná kloudná myšlenka, kromě toho pasu od Cesca.

no ale jako komentátor na CT4 - nic horšího sem asi neslyšel, jak takovej jouda může komentovat fotbal to nepochopím. Nezná věk hráčů, komolí jejich jména, navzájem si je plete, a když na začátku řekl, že Arsenal má sice hodně zraněnejch, ale že má velmi široký kadr, tak sem se opravdu musel smát.

Reagovat
herbage

Tourég, ten byl dobrej

Reagovat
stiba

a pak říkal i Tuaré

Reagovat
irik

Velké kluby dělají velkými kluby jiné věci než utrápená vítězství.

Reagovat
fantomas

Mimo jiné, tragéde.

Reagovat
herbage

Zase bylo vidět, jak moc chybí Hleb a Flamini. Dneska bych volil Flaminimu klidně plat přes 100 000, zasloužil by si je. Navíc by to byl i správný kapitán.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by si konecne nekdo vsiml,ze nam nechyni jenom Flam,ale taky Alex?Podivejte se na nejaka videa z minule sezony!Mozna aj vic nez polovina akci sla pres neho.Jeho odchod me zasahl skoro stejne jak odchod Titiho pred dvema lety,tak jsem ho mel rad:(.Ale roste mne dalsi oblibenec-Aaron Ramsey-neuveritelne inteligentni a primo nadcasovy fotbalista.Na svuj vek je neuveritelny.Doufam,ze bude hrat od zacatku proti CUNTski

Reagovat
herbage

Jo a nevím kde to Transfermarkt vzal, ale Rosa bude nejspíše mimo až od dubna. Měli tam to prosince a prodloužili to do dubna a to se většinou nepletou. Začínám být skeptik.

Reagovat
stiba

tak snad se to nepotvrdí, a naskočí "už" na přelomu prosince a ledna

Reagovat
herbage

Kéž by, ale kdyby Tomášovo zranění spělo ke zdárnému konci, už by dostal nabídku nové smlouvy. Tam bude nějaký hlubší problém a jestli si zase čutne 5 minut, trefí ho míč a on bude zase přes rok chybět, tak ať to radši zabalí, fotbal není všechno.

Reagovat
madridcan

diky Bentdher...za kese co mi idu do kapsy

Reagovat
smazaný uživatel

Prohral jsem litr mohl jsem mit 7, navic me to neskutecne sere, kdyz ta banda Arsenalskejch simulantu dala gol kterej absolutne nemel platit, navic hrala celou dobu houno Doufam ze ten rozhodci si uz nezapiska

Reagovat
smazaný uživatel

s tvojim nickom hovorit o simulantoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal za celu sezonu nasymuluje tolko ako Kristinka za mesiac

Reagovat
smazaný uživatel

Zaprve je to pitomost a zadruhe je mi to celkem vyfuk

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsi dneska zapas Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevim co sem pletes nejakyho Ronalda, Arsenal simuloval jako krava, ale vic me sere, ze jim rozhodci uznal naprosto neregulerni gol

Reagovat
smazaný uživatel

jediny kto simuloval bol Aliyev takze neviem co si pozeral ty

Reagovat
smazaný uživatel

Aliyev? Tys tomu nasadil korunu

Reagovat
herbage

Aliyev předvedl největší simulaci zápasu, za kterou bych dal klidně 5zápasů distanc. Jsem rád, že byl nakonec vyloučen.

Reagovat
smazaný uživatel

5 zapasov je vela ale rozhodne zato mal byt vyluceny.Viem si zivo predstavit ze ak by Arsenal z tej akcie skoroval Aliyev by si este 3 minuty polezal na travniku pricom by ho osetroval cely lekarsky personal Dynama a po zapase by tu mal kazdy plnu hubu reci ze co je to Arsenal za tym ked nehra v duchu fair play atd. . Taketo veci by sa mali trestat a ak to nepotresta rozhodca mala by sa tym zaoberat komisia.

Reagovat
smazaný uživatel

ten gol byl regulerni..komentator rikal ze rozehraval fabregas primak,ale to byl mic rozhodciho a o ofsajd se nejednalo..takze spravne uznany gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No a proc kdyz to byl mic od rozhodciho, si Fabregas sam hodil mic na zem , pak si ho posunul a odcentroval ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kamo,videls zapas ManU v Chelsea?Lampard presoval Crystinku=o**,stal od toho debila pulmetru,udelal klicku doprava,vyskocil,udelal piruetu a rizl sebou na zem.Frankie se jenom usmal,kdyz to rozhodci piskl.Takovou ubohost jsem nezral.Fakt mu preju,aby ho nekdo poradne prejel.Proc mivaji polamane nohy Eduardove...:(.

Reagovat
smazaný uživatel

kurna,napsal jsem to blbe:ten debil stal od Franka pul metru*

Reagovat
smazaný uživatel

A co ja s tim? Ja zadnemu hraci zraneni nepreji, ale nejak stale mi unika pointa proc mi tady kazdej pise o Ronaldovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S kym jsi se vsadil tentokrát?:D

Reagovat
smazaný uživatel

Dost ma to stve ze sa vzdy nadrziava velkym klubom ale co uz s tym narobime. Ten gol bol neregulerny hned z viacerych pricin. Ta hlavna je ze Bentdner si loptu jednoznacne spracoval rukou. Niet sa comu cudovat hned sa mi to nezdalo ze take drevo si tu loptu tak dobre spracovalo. No a ta dalsia je ze to bolo tak trosku nefer. Taky gol by si rozhodca urcite nedovolil pustit (hlavne asistent neviem co robil ten mala tu ruku vidiet) keby to nebol Arsenal alebo nejaky iny vacsi klub proti Kyjevu

Reagovat
herbage

Ruka nebyla, nevím co jsi viděl ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si v první chvíli řikal, že to zpracoval opravdu parádně! Jestli to náhodou nebyla ruka...

Ale ve druhé chvíli jsem si řekl, že to prostě zpracoval parádně Ruka to nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca sa postavi alyevovi do rozohravky a zdrzuje...no ja by som ho asi tez odsunul

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bys šel asi taky ze hřiště...

Reagovat
smazaný uživatel

To je přece normální, že když si rozhodčí řekne, že rozehrávka bude na píšťalku, tak nikdo nesmí rozehrávat. Ještě neměl všecho zkontrolovaný asi (zeď, svoje postavení,...) tak ho jednoduše zarazil.

Prej rozhodčí zdržoval...

Reagovat
smazaný uživatel

po vojne je kazdy general.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele