základní skupiny - skupina E, 2. kolo
02.10.2007 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Barcelona v parádním zápase porazila Stuttgart

Barcelona potvrdila svou formu a ve fantastickém zápase si poradila se Stuttgartem. Oba celky předvedly ofenzivní fotbal s řadou šancí a skvělými zákroky brankářů, o zisku tří bodů pro svůj tým rozhodl obránce Carles Puyol, který dorazil míč do branky po Ronaldinhově hlavičce.

Katalánci nastoupili s Ronaldinhem v základní sestavě a v prvních dvaceti minutách to byli oni, kdo ovládal hřiště. Už v páté minutě vyslal aktivní "Dinho" po pravé straně Messiho, který následně přihrál Decovi, jehož bomba orazítkovala vzdálenější tyč Schäferovy branky. O pár momentů později opustil v bolestech hřiště Rafael Márquez, na jeho místo nastoupil Carles Puyol. První vážnější šanci domácích si vypracoval jejich nejlepší hráč – Mario Gómez, jeho střela mířila jen těsně vedle.

Asi do největší šance první části hry se po kombinaci s Ronaldinhem dostal Messi, výborný Schäfer ho však vychytal. Domácí brankář vystavil stopku i Thierry Henrymu, když Francouz volejem zakončoval další akci Messiho s Ronaldinhem. Krátce před koncem poločasu se předvedl také brankář hostů. Valdés ukázal řadu fantastických zákroků, při tom posledním mu pomohlo i štěstí, když střelu Gómeze vyrazil jen k Farnerudovi, který však před opuštěnou bránou nepochopitelně selhal.

I na začátku poločasu druhého měli navrch Němci, ale své převahy nevyužili, a tak se trestalo. Po Xaviho rohovém kopu hlavičkoval Ronaldinho, k odraženému míči se překvapivě dostal obránce Carles Puyol a poslal Blaugranas do vedení. Barcu gól nakopl, opět byla ona tím aktivnějším celkem a její výkon se nezhoršil ani po další ráně v podobě zranění hrdiny z předcházejících momentů Carlese Puyola.

V 68. minutě přišel definitivní úder hostů. Messi vyslal Henryho, ten Argentinci pod sebe míč vrátil a Messi zaznamenal svůj sedmý gól ve čtvrtém utkání. Pár sekund poté málem přidali svěřenci Franka Rijkaarda třetí gól. Ronaldinho přihrál Sylvinhovi, k míči se pak dostal Henry, jenž patičkou našel Deca, následovala další patička na Messiho, ale radost všem Los Culés překazil na brankové čáře obětavým zákrokem Tasci. V závěru utkání se Stuttgart pokusil ještě s výsledkem něco udělat, bylo to však barcelonský mladiček Bojan Krkic, který byl ke vstřelení gólu nejblíže. Nicméně tváří v tvář Schäferovi neuspěl, a tak tento duel skončil vítězství Barcelony 2:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (42)

Přidat komentář
Messiáš

1:5

Reagovat
HOST*antimadrista

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý na sestřih, vidět to neuvidím, nechám se překvapit ze sestřihu.

VISCA EL BARCA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se včera zase musel nasrat. Když jsem viděl ten nádhernej zápas plnej ofenzivních výpadů z obou stran a když jsem přepl, tak tam pochodoval Arsenal a okolo se snažila Steaua ...

Doufám, že se BlackOtta koukal a příští kolo už nám nebude nutit zápasy týhle skupiny, protože je to "naše skupina" a dá pořádnej fotbal.

Jinak k zápasu: výbornej mač. Možná nejlepší, co jsem letos viděl, páč se oba týmy tlačili dopředu, žádnej beton, žádná obrana. Gólmani podali fantastický výkony - Schäfer vylapal několik našich tutovek - několikrát Messiho, jednou naprosto fantasticky Titiho ... Je to výbornej gólman. Na druhý straně zase Vicky vylapal Gomézovu hlavičku, když už jsem se smiřoval z gólem. Parádní výkony

Barca byla fantastická v kombinacích a narážečkách, Stuttgart v rychlým přechodu do útoku a v perfektních kolmicích. Šance střídala šanci (a český divák mezitím sledoval ufuněnou Steau a v pohodičce hrající Kanonýry ) ...

Barce neskutečně scházel Yaya, jehož absence se nepodařilo zacelit ani Xavimu, ani Andrésovi a tihle dva zase jednou dokázali, že spolu jim to ve středu zálohy dozadu nejde, nedokázali odebírat míče, nedokázali brzdit akce domácích. Avšak dopředu hráli výborně

Ronaldinho mě ale zase nepřekvapil - sice občas dal nějakou dobrou příhru, ale přejít přes jednoho, dva obránce je nad jeho síly a většina jeho individuálních akcí končila ztrátou míče. Ale určitě nepropadl a občasné ofenzivní nápady z jeho hlavy vypadaly moc dobře (ale stojím si za svým, že s Iniestou na jeho místě to bylo lepší ), Titi hraje čím dál tím lépe a ač včera taky postrácel hodně balonů, tak na sebe váže velkou pozornost obrany a uvolňuje prostor pro Messiho a Decovi nápady zprava. Včera se zase dostal do gólovky, ale gólman ji neuvěřitelně lapil (zase si myslím, že udělal všechno správně, ale když se gólman dobře vyspí, nepadá to, ani kdyby ses pos.al ).

Ale ty zranění, ty zranění nás trápí. Pokud by se měl Carles a Rafa zranit a chybět, tak budeme asi nastupovat s obranou: Silvinho, Thuram, Oleguer, Abidal, což je teda maso (neskutečný, že se nám naráz zraní Zambrotta, Puyol, Milito a Marquez )

Každopádně to byl už 4. dobrej výkon v řadě a zmocňuje se mě optimismus (len ty zraninia, keby neboly, len ty zraninia ... )

Reagovat
smazaný uživatel

S tím programem vysílání mě taky serou, to máš recht. A k tý Barce: tu obranu, kterou jsi napsal, že v ní budete muset nastupovat, se ti jako nezdá nebo co? Vždyť ti hráči, které jsi vyjmenoval jsou hodně dobří a nemyslim, že by to na kvalitě defenzivy mělo mít nějakej zásadní vliv těch několik zranění..

Reagovat
HOST*Thomick

Arsenal hrál jak potřeboval a kdyby chtel tak by steaue taky nasazel pár golu...barca nehraje o moc hezčí fotbal než arsenal!

Reagovat
smazaný uživatel

Já proti stylu fotbalu Arsenalu nic moc nemám, ale tenhle zápas byla to nejhorší voba ze včerejších zápasů (snad jen to Fenerbahce by bylo horší)

Reagovat
smazaný uživatel

no ale teď koukám, že v Moskvě padaly aspoň branky, takže to byla vážně ta nejhorší volba

Reagovat
smazaný uživatel

No, přemýšlel jsem o tom a asi to bude spíše Oleguer napravo, stopeři Thuram a Abidal a nalevo Silvinho. Předtím jsem to psal tak, že by Silvinho hrál přes nohu a na stoperu Oleguer, což není ideální ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho sice vytvoril sance, ale tie sme si predtym vytvarali tiez. Rozdiel bol v tom, ze predtym to bola mnohokrat taka "timovo vytvorena sanca", vcera to bola Ronaldinhom vytvorena sanca.

Mozno malo na vcerajsi zapas vplyv nieco ine, bez Ronaldinha sa mi vsak nasa hra paci podstatne viac. Je rychlejsia, plynulejsia a myslim, ze i tazsie citatelna.

Vcera to Ronaldinhovi obcas vychadzalo. Su vsak zapasy a nie je ich malo, kde mu to nevychadza, kazi a jeho zlou hrou je odstaveny "cely" utok. To je dane prave tim, ze to nie su lavinovite utoky viacerych hracov, ktori si medzi sebou v "sprinte" vymienaju loptu, ale Ronaldinhove utoky, ktore sa podari castokrat precitat a nasledne eliminovat. On Ronaldinho svojou hrou ten lavinovity utok brzdi.

Tak neucast Toureho bola citelna az moc a Rijkaardova hra bez dm nebola idealna. Mal skusit Puyola, i ked mozno nechcel este riskovat po dlhom zraneny. Toure zraneny, Marquez zraneny...mame to ale smolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Bez Ronaldinha je to takový živější a týmovější. Tyhle slova jsi mi prakticky vzal z huby Ale byl to včera i s Ronniem hezkej zápas. Jediný, co se mi nelíbilo, byl ten průchoďák ve středu zálohy. Tam to naši nestíhali.

Takže co? Prodat nebo neprodat? Já říkám prodat

Reagovat
smazaný uživatel

Za predpokladu, ze v tom bude Iniesta a spol. pokracovat, tak bez vahania predat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vem to tak, že Laporta teď bude přestavovat staďák, takže se každý euro hodí a když by dostal 100 mega za Ronnieho a místo něj se koupily řekněme 2 - 3 náhrady po 20ti, tak ti krásnejch 40 - 60 zbude na investice do staďáku . Jiná věc je jeho oblíbenost u fandů - "Ronaldinho, Ronaldinho" je slyšet snad v každým zápase, ikdyž v něm třeba nehraje a jeho slovo má prej v kabině velkou váhu. Tohle rozhodování je prostě na prd, ale za mě určitě: PRODAT

Reagovat
HOST*

Chci vidět blázny, který by ho v této době za 100.milionu koupili.

Reagovat
HOST*Thorin

AC milán?

Reagovat
HOST*Mr.Jindros

100

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 120.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

100 za něj nikdo nedá ani náhodou, to je prostě pohádka alá bulvár!...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
HOST*Prochinow

španělské deníky píšů jak slavia nebyla žádný soupeř, ale asi si neuvědomili, že byli na domácí půdě a doma vyhrát o dva góly je uplně normální, zato doma dostat dva góly, to už není tak dobrá vizitka. klaním se slávii, že dokázala vstřelit dvě branky venku proti tak silnému mužstvu. Sevilla vyhrála zaslouženě, ale musíme vzít v potaz, že dali za čtyř tutovek všechny....slavia předvedla sympatický výkon

Reagovat
smazaný uživatel

no, španělský deníky to trochu přehnali, ale my to přeháníme též, viď ...?

A abych řekl pravdu, tak blíže k pravdě jsou ty noviny

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni mi, kdy naposledy (jestli vůbec někdy) jste dali dva góly na půdě týmu absolutní evropské špičky.

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosímtě, nechci ti kazit tvoji radost a nechci se s tebou hádat, ale prostě máte štěstí a zase vám tam padlo skoro 100%ně padlo - 3 šance, 2 góly ...

Reagovat
smazaný uživatel

místo druhýho "padlo" má bejt "všechno"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha. Víš, co je to štěstí? Myslíš, že 16 ligových gólů, 3 Ajaxu, 2 Steaue, 2 Seville, to všechno je štěstí? Vidíš to moc jednoduše, gólů dáváme dlouhodobě dost, to není o žádném štěstí. Loňský titul jsme si podělali hlavně koncovkou a říkal někdo, že jsme měli smůlu?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, štěstí říkám to, když někdo má 3 šance a dá dva góly. A musím říct, že tohle se už opakuje poněkolikátý: Žilina doma byla lepší, v Praze nic moc, ale celkově minimálně vyrovnaná, Ajax lepší doma i venku, ale nedal góly ... Tohle je štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Slávie předvedla sympatický výkon, ale opět měla štěstí, pač klidně mohla prohrát o 4 góly a nikdo by se nemohl divit. Bohužel Sevillu trápí koncovka a jednou je zařízl i rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Zařízl rozhodčí?

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla měla kopat penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně sporné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani bych neřekl. Ty dva obránci ho skřípli a míč nezasáhli, takže dle mě jasná penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

překvapuje mě, že ty, takovej znalec výkonů rozhodčích, jsi si toho nevšiml.

PS: mám ten dojem, že ten váš druhej gól padl z ofsajdu (Vlček stál v dráze střely a tím, jak natahoval po balónu hnátu, ovlivňoval hru - si myslím teda)

Reagovat
smazaný uživatel

To by musel střelu tečovat nebo stínit brankáři, ani jedno nebylo, takže regulérní gól.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, stačí, když stojí v dráze střely, což se stalo + svým pohybem mohl mátnout brankáře, takže gól neregulérní (možná slávisticky regulérní ... )

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak ona Slavie byla jasná od začátku. Dá se v nadsázce říct, že to nebyl žádný soupeř. Ale hlavně díky chybám, a to bohužel Slavie hraje někdy až moc složitě, kdyby hrála jendnodušeji tak by Sevilla měla daleko větší problémy. Podle mě přispěly k zápasu oba celky

Reagovat
smazaný uživatel

Mají napůl pravdu, Slavia nehrála dobře, jak třeba proti Ajaxu, což bylo způsobeno hlavně marodkou na citelných postech. Ani hráči si tolik nevěřili, šlo to na nich vidět

Sevilla vyhrála většinu osobních soubojů, celý zápas byla si držela územní převahu a nutila Slávisty k nevynuceným ztrátám míče, jejich přechod do útoku byl lahůdkový. Nicméně nemůžu říct, že by Slavisti hráli nějak strašně, naopak líbí se mi, že mají jasně daný systém, který hráči dodržují, plní si své úkoly a protiútoky mají celkem dobře zvládnuté, i když na můj vkus hodně jich bylo zazděno.

Reagovat
smazaný uživatel

přahnalY

Reagovat
HOST*Patrik

prosim vás napištemi nějakej duvod proč nehrál Carles Puyol na email

manas555@seznam.cz dík

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele