základní skupiny - skupina B, 5. kolo
28.11.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia neporazila Schalke a v LM končí

Valencia jen remizovala se Schalke 04 a definitivně se tak připravila o možnost postoupit do další fáze Ligy mistrů. Německý klub má díky získanému bodu a prohře Rosenborgu s Chelsea naději na postup do dalších bojů ve vlastních rukách a postoupí, pokud v posledním utkání porazí Rosenborg.

V sestavě Valencie nastoupil poprvé v této sezoně od úvodní minuty záložník Edu, brazilský středopolař se do týmů vrátil po roční pauze zaviněné zraněním kolenních vazů. Pouze na lavičce zůstal talentovaný záložník David Silva. Za hostující tým nastoupil od začátku Jermaine Jones, který se vrátil po problémech s kotníkem. V útoku dostal přednost před Asamoahem Altintop.

První vážnější akci shlédli fanoušci na Mestalle v deváté minutě, kdy se dostal k hlavičce Joaquin, španělský reprezentant ale nezamířil přesně a jeho pokus skončil nad břevnem hostující branky. Ve dvacáté minutě se v pokutovém území srazil Kevin Kuranyi s jedním z obránců Valencie, německý reprezentant se sice dožadoval odpískaní pokutového kopu, rozhodčí však správně zůstal ledově klidným. Později si naskočil na rohový kop hostující stoper Bordon, jehož prudká hlavička mířila nad břevno Canizaresovi brány. Na druhé straně si poradil se střelou Joaquina z přímého kopu brankář Neuer.

Ve 32. minutě přišel důležitý moment, kapitán domácího mužstva Albelda dostal červenou kartu za faul na Rafinhu, defenzivní štít Valencie smetl naprosto zbytečně záložníka hostujícího týmu a zaslouženě šel pod sprchy. Trenér Ronald Koeman reagoval stažením útočníka Morientese, na místo kterého přišel středopolař Fernandes. Valencia měla územní převahu, gólovou příležitost si ale vytvořit nedokázala. Tři minuty před koncem poločasu musel kouč Koeman sáhnout k dalšímu střídání, zraněného Marca Caneiru nahradil Raul Albiol. V nastaveném čase měli netopýři velkou šanci, sražený centr se dostal k Marchenovi, praporek pomezního rozhodčího zůstal nesprávně nezdvižen a zaskvět se tak musel Neuer.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala dobrou akcí Schalke, po kombinaci na pravé straně se dostal ke střele Ivan Rakitic, krajní záložník vyslal pěknou ránu, která skončila těsně vedle domácí branky. Poté promrhal další šanci hostů Altintop, který nedokázal zkrotit míč, když se ocitl sám před brankářem Canizaresem. Po hodině hry si našel prostor na levé straně hřiště Vicente, ale s nepříliš prudkou střelou krajního záložníka Valencie si v pohodě poradil Neuer. Práci měl i Canizares, ten se vytáhl proti střele Kuranyiho. V 76. minutě se dostal k odvrácenému rohovému kopu střídající David Silva a jeho parádní rána rozvlnila boční síť. Na druhé straně si z nepříliš důraznou hlavičkou Asamoaha poradil Canizares. V 86. minutě střílel mimo branku z hranice pokutového území Joaquin. A když ani Silva v samém závěru netrefil branku hostí, rozešli se oba soupeři smírně.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kdoby to byl rek,ze Valencia nepostoupi..tady to bude bez branek..muj tip

Reagovat
-Kopy-

Jenže, ona postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

já mam strach že nepostoupí schalke porazí, ale na chelsea nevyhraje a to jí na postup stačit nebude, má horsí bilanci s rosenborgem

Reagovat
smazaný uživatel

LAMO KDYŽ SIS MYSLEL ŽE CHELSEA DOSTANE OD ROSENBORGU!

Reagovat
smazaný uživatel

SIS VĚŘIL NE?! . Když neporazila doma Chelsea a Schalke doma 0:0 a se smůlou tak asi bylo jasný že nevyhraju . Se nedivim že tě vyhodili (nebo chtěli) z tipů s fotbalovými hvězdami... S Feninem si dostal

Reagovat
M11

Reagovat
-Kopy-

No to jsem teda dostal, asi o půl bodu mě porazil a ty zápasy byli na tipování úplně nahovno, a nikdo mě nevyhodil

A kdyby nebyl Albelda po půlhodině hry vyloučenej, tak jsem si jistej, že bychom vyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer je dobrý golman... chyby už nedělá, ale je pravda, že kdyby nebyl vyloučen a nastoupil by Davil Villa tak by byli šance větší... přesto sem dal remízu

Reagovat
smazaný uživatel

David Silva*

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Valencia hochy ze Schalke přehraje. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Já budu optimista, hádám 3:1 pro Vale

Reagovat
smazaný uživatel

Albelda pryč, DM práci zvládne Marchena mnohem lépe, mohl by i převzít pásku!!!

Reagovat
-Kopy-

V poslední době šel Albelda zase nahoru, to nemůžeš popřít, tak ho neodsuzuj po jednom nepovedenym zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

A máme po nadějích Z objektivního hlediska však musím říct, postup jsme si nezasloužili!

Reagovat
smazaný uživatel

kreténi takhle to posrat

Reagovat
-Kopy-

Pravidla pro komentáře: v komentářích platí zákaz používání vulgarit, zákaz hrubého urážení ostatních uživatelů, zákaz vkládání jakékoliv reklamy a spamu. Provozovatel webu si vyhrazuje právo na mazání komentářů porušujících tato pravidla, nebo jinak nevhodných. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Reagovat
M11

velke zklamani co predvadi valnecie

Reagovat
M11

* valencie

Reagovat
-Kopy-

byli jsme lepí, a to jsme hráli v deseti, co víc chceš

Reagovat
-Kopy-

lepší*

Reagovat
M11

uz jen to se dostat do deseti v existencnim zapase ukazuje ze nejste vubec v pohode.. kor takovy hrac mam valencii rad a proto je pro me velke zklamani jejich vykony a vysledky

Reagovat
-Kopy-

njn, změna trenéra v průběhu sezony je vždy nahovno, tady to bylo dokonce v týdnu, kdy se hráli tři zápasy behěm sedmi dnů... vedení to posralo.

v pohodě tedy nejsme, to je jasné...albelda to posral, ale to se prostě stává, i tak jsme měli vyhrát...nevadí, aspoň se budem soustředit na ligu a Lm zase příští sezonu.

Reagovat
M11

bylo to spatne nacasovane... mel jit mnohem driv... mozna by se tim dala LM zachranit... ale ja si taky myslim ze ted bude lepsi kdyz Vale odpadne jedna starost a budou se moct soustredit jen na domaci soutez... myslim ze je jen otazka casu kdy se to otoci...

Reagovat
-Kopy-

Jj, a dobré je, že marodka je relativné malá, a takový hráč jako Silva musel včera sedět...hlavně mam radost z návratu Edua, včera 69 dobrých přihrávek a 12 špatných, naproti tomu Albiol 30 na 11...

Reagovat
M11

slusna bilance.. ta sestava je dobra.. staci dva povedene zapasy po sobe a doustanou se i psychicky nekam jinam

Reagovat
-Kopy-

Jj, potřebují se sžít i stím Koemanovým stylem, a zvyknout si na něco nového, přece jenom Flores tam byl docela dlouho

Reagovat
M11

chce to hlavne trpelivost... a jsem si jist ze zlepseni prijde uz ted o vikendu kdy myslim doma mate Bilbao...

Reagovat
-Kopy-

Jo Jo Baskové přijedou, doufám, že to půjde v TV, už sem neviděl dva zápasy Vale v řadě

Reagovat
M11

v Italii hraje Janov s Turinem tak si myslim ze prednost dostane Valencie... ja zase doufam ze v sobotu budou davat AC -Juve...

Reagovat
-Kopy-

jo to určitě budou.

Reagovat
M11

tak to urcite daji v nedelu Valencii..dvakrat Serie A prednost nedostane..

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Valencii letos není něco v pořádku.Doufám že se s tím Ronald vypořádá,jinak bude zle

Reagovat
-Kopy-

Jednoduše se nedaří a bylo tam pár špatných rozhodnutích, víc v tom nehledej.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, Santimu jsem přál lepší rozlučku s LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to tedy Valencii opravdu nevyšlo. Doufám, že když se teď budou soustředit jen na domácí ligu, tak půjdou výkony nahoru !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele