základní skupiny - skupina H, 6. kolo
12.12.2007 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Sevilla přehrála Slavii rozdílem třídy

Slavia se loučí s Ligou mistrů domácí porážkou se Sevillou. Diváci na promrzlém Strahově mohli vidět v podaní Slavie dobrý výkon v prvním poločase, z převahy však domácí hráči vytěžili jen Ivanovu tyč. Do druhého poločasu jakoby nastoupil jiná Sevilla, Andalusané výrazně přidali na tempu a nakonec porazili Slavii v poměru 3:0. Španělský klub si díky vítězství zajistil první místo ve skupině H.

Trenéru Jarolímovi chybělo v utkání hned několik opor, nastoupit nemohli Švento, Švec, Kalivoda, Dřížďal, Latka, Vlček, Janda a na poslední chvíli ze sestavy vypadl také Zdeněk Šenkeřík. Slavia tak nastoupila s jediným útočníkem, kterým byl Ivana. Ve středu pole úřadovali francouzští záložníci Belaid s Tavaresem, ofenzivnější úkoly měl v záloze na starosti Volešák.

I hostům chybělo mnoho hráčů, v brance nastoupil De Sanctis, který nahradil stabilní jedničku Palopa, jenž si zlomil v posledním ligovém zápase ruku. Ve středu obrany nastoupil poprvé sezoně Lola, v záloze po dlouhé době dostal šanci zkušený Martí a v útoku vedle Kanoutého Koné.

První zajímavější akce v utkání přišla po devíti minutách, Capel z levé strany nacentroval míč přesně na hlavu Kanoutému, jenž hlavičkoval těsně mimo branku. V šestnácté minutě vstřelila Sevilla branku, která ovšem kvůli ofsajdu správně nebyla uznána. Daniel Alves střílel po odraženém rohovém kopu z voleje, tečovaná střela brazilského obránce sice skončila ve Vaniakově brance, jenže gól kvůli ofsajdu hned několika hostujících hráčů neplatil. Ve 26. minutě si v pohodě poradil se sraženou střelou Jesuse Navase Vaniak.

Po půlhodině hry centroval po faulu na Ivanu z levé strany hřiště Volešák, plachtící míč skončil nakonec až v rukou brankáře De Sanctise. Ve 33. minutě přišla největší příležitost prvního dějství, po krásné individuální akci trefil Milan Ivana levou tyč sevillské branky. V závěru poločasu po dalším centru Capela z levé strany hřiště hlavičkoval Renato metr nad branku domácího celku.

Do druhého poločasu nastoupil Jablonský, jemuž přepustil místo zraněný Šmicer. I ve druhém poločase měli první výraznější šanci hosté, Koného střelu mířící na přední tyč chytil Vaniak. V 55. minutě předvedl svoje brankářská kouzla Martin Vaniak, který nejprve vyrazil reflexivně hlavičku Kanoutého, následně i střelu útočníka Mali, s dorážkou Koného si už poradila slavistická obrana. Po hodině hry předvedl další kvalitní zákrok Vaniak, tentokráte proti střele střídajícího Fabiana na přední tyč.

V 66. minutě se poprvé měnilo skóre, Enzo Maresca našel v pokutovém území přesnou přihrávkou Luise Fabiana, a brazilský útočník tvrdou střelou překonal Vaniaka – 1:0. Tři minuty nato šla Sevilla už do dvoubrankového vedení, štírek Capel si pohrál s Krajčíkem, přihrál Luisu Fabianovi, ten přiťukl míč Kanoutému, který si míč zpracoval a bezproblémově překonal Vaniaka – 2:0.

V 82. minutě pálil po rychlém protiútoku jen do připravených rukavic Vaniaka záložník Navas. Tři minuty před koncem utkání přišel další rychlý protiútok Sevilly, Duda přiťukl ideálně míč do běhu Alvesovi, který bez váhání napálil míč pod břevno domácí branky a upravil skóre na konečných 0:3.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sevilla hraje o postup z 1. místa a Slávia by si mohla nevydělat ještě nejaké ty penízky za remízu Asi težko co? Slávii sice úspěch přeju ale zůstanů střízlivý a vsadím na Sevillu je tam dobrý kurz

Reagovat
Devil

Slavia prohraje . tip.-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Připouštím maximálně remízu, bod by se hodil, klubu penízky do kapsa a celkově do koeficientu. Jinak je ale velkým favoritem FC Sevilla, venku je silnější než Arsenal. Zkusím odvážně tipnout 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime vecer

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla neni tolik oslabena jako slavia, ktere citelne schazi standa vlcek.navic je celkem citit jak jde seville o to prvni misto.zato v lize zas tak nezari a super formu proste nema.slavia ovsem o svou formu taky prisla. na gol se velice nadre.vse se bude odvijet od stoperu slavie.pokud jim zapas vyjde a nebudou delat hrubky,kterych se drive v LM dopousteli,pak maji sanci "uspet". remiza 0:0 by byla pro divaky prilis kruta,navic smica k nejakymu tomu golu pomuze,takze by to mohlo byt i 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

8:5, bude zábava

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia bude hrát zase na remízu, aby se mohli čím chlubit, protože na takovým trávníku asi nepůjde Seville moc kombinovat... když se hrálo na pořádným trávníku na Arsenalu, tak Slavia dostala 7:0...to mluví za vše...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak v Londýně to nebylo trávníkem, jako spíš tím, co a jak na něm běhalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo spíše vyklusávalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak to je taky fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji Slavii těch osm milionů za remízu, ať se můžou chlubit překonáním magické hranice 200MEGA vydělaných v Lize mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt trapné

Reagovat
Shevchenko

Tak na to nečum když je LM

Reagovat
-Kopy-

Svěcenej končí ?

Reagovat
Messiáš

Asi jo taky me to udivilo..

Reagovat
smazaný uživatel

Sice 0:3, nicméně děkuji Slavii za předvedenou hru, v druhém poločase byla Sevilla lepší, jenže když vezmu v úvahu, že kvůli marodce prostě nebylo kým střídat (zatímco Sevilla vystřídáním posílila, Slávka střídala nezkušené mladíčky, na kterých se nedá postavit záloha), jsem spokojen. Nesouhlasím, že Sevilla zařadila čtyřku, Slavia naopak zpomalila (možná odpadla fyzicky) začala zmatkovat, nepodržela míč, nechala soupeři moc prostoru. Celkově se mi zápas líbil, na české poměry pěkný útočný fotbal, klaním se Ivanovi a Vaniakovi. Jen rozhodčí to pískal nějak divně, i když na obě strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia se snažila, 1. poločas vyšel z její strany výtečně, ale v druhé půlce už to kulhalo. Celkový výsledek zkresluje v neprospěch domácích. Ale to je fotbal. A teď hurá do Poháru UEFA, uvidíme po losu. Věřím, že když bude mít Slávia štestí, tzn. přijatelný soupeř, prázdná marodka, atd., může v Poháru UEFA ještě pěkně přitopit.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Sveceny ho draftovala Nova nebo Prima?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná Prima, EURO se blíží. Vlastně v to i doufám, ať to má nějakou úroveň, na MS to byl nejlepší komentátor. Ještě by mohli někde vyhrabat Vrbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý si chce nějaký čas odpočinout, uvidíme. Žádný přestup na Primu či Novu v tom prý není.

Reagovat
smazaný uživatel

peniza delaj divi

Reagovat
RC

tak to bylo jeste pred vanocema to uz je ale doba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele