základní skupiny - skupina B, 1. kolo
18.09.2007 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Valencia veze tři body z hřiště Schalke

Německé Schalke 04 se do Ligy mistrů vrací po dlouhých šesti letech, ale první zápas se mu příliš nevydařil. Stejně jako v roce 2001 prohrál první zápas doma, tentokrát si tři body odváží Valencia. Vítězství španělského týmu zařídil jediným gólem David Villa.

Schalke do tohoto ročníku Ligy mistrů vstoupilo bez svého trenéra Mirka Slomky na lavičce, jelikož ten si ještě odpykával trest, který dostal v loňském Poháru UEFA. A začátek zápasu se domácím poměrně vydařil. Nebezpečný byl hlavně Kevin Kuranyi. Nejprve to na Canizarese zkoušel hlavou a pak po spolupráci s Asamoahem i přízemní střelou, jenže síť se mu rozvlnit nepodařilo. Přitom v druhém případě scházely jen centimetry. V 35. minutě zahrozila Valencia, ale David Villa v souboji s mladým brankářem Manuelem Neuerem ještě neuspěl. O vzruch na druhé straně se dvakrát postaral veterán Canizares, který se nejprve drzou kličkou se štěstím vyhnul presujícímu Kuranyimu a podruhé když lajdácky podběhl Panderův centr.

Po přestávce pálil nebezpečně z voleje domácí Jones, ale do cesty se jeho střele postavil Albiol. Pak už udeřila Valencia. V 63. minutě se znovu přihlásil o pozornost David Villa. Skvěle si zpracoval dlouhý Miguelův pas, těsně před vybíhajícím Neuerem stihnul udělat kličku a mezi nohama vracejícího se obránce poslal míč do sítě. Schalke se vrhlo do útoku a největší příležitost ke skórování mělo osm minut před koncem. To zůstal po rohu Rakitiče neobsazený v pokutovém území Heiko Westerman, ale jeho hlavička se mezi tyče nevešla. V posledních vteřinách se neujala ani střela Lövenkrandse ze skrumáže před brankou Valencie, a tak si hosté nakonec odvezli všechny tři body.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*venab

3 body sou 3 body, teď ještě zlepšit výkon...... a postavit do brany Tima

Reagovat
Shevchenko

Po šesti letech? Vždyť hráli LM 2005/06

Reagovat
smazaný uživatel

T je ono Vale len tak dalej a Chelsea vypraskame 5-0

Reagovat
HOST*

Já to vidim na 3:1 Villa 1; Morientez 2; a jednou se ustřelí ten kokot Drogba (pokud teda vůbec nastoupí:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*M11

Schalke podle sestrihu sahalo minimalne po bodu... jenze villa je jen jeden... canizares nevim no... neni si prilis jisty...

Reagovat
smazaný uživatel

to jo objektivně si Schalke bod zasloužilo...ale jako fanda jsme rad že maj prd... jina Santi byl zoufalej..už mu to proste nejde..mel by to zabalit...a pustiti am na plno Tima.

Reagovat
HOST*

Valencia je nejlepší na světě

Reagovat
HOST*

NECHÁPU JAK nekdo může napsat tak demetntí věc prej po dlouhých 6letech

Reagovat
HOST*bary72

Je mi trochu líto Schalke, ale Valencia hraje přece jen kvalitnější ligu a i kádr má vyváženější, takže výsledek je souhrou všech faktorů a tedy podle očekávání.

Reagovat
HOST*

Jo Valencie je Valencie! Schalke mám taky rád, jenže Valencii víc. ale voni to zmáknou dohromady a Chalseae potáhne s brekem spátky do vidlákova!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele