základní skupiny - skupina D, 6. kolo
04.12.2007 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Šachtar prohrál s Benfikou a připravil se o postup i o Pohár UEFA

Šachtar Doněck prohrál na domácím hřišti s Benfikou Lisabon a připravil se nejen o teoretickou možnost postoupit dál v Lize mistrů, ale také o účast v Poháru UEFA, kam postupují právě Portugalci. Do další fáze LM postupují Celtic a AC Milán. Šachtar, který vyhrál první dva zápasy v soutěži, tak v evropských pohárech končí.

Domácí celek nastoupil v sestavě s Brazilci Fernandinhem a Brandaem, levého beka hrál Chorvat Srna, Tomáš Hübschmann nastoupil na hřiště až v 57. minutě. V sestavě hostí nechyběl například Rui Costa. Výhru Benfiky zařídil v tomto utkání dvěma góly Oscar Cardozo.

Hosté začali pozornou obranou, přesto se ale oni radovali z brzkého vedení. Špatnou malou domů totiž zahrál Lewandowski, Cardozo se zmocnil míče, obešel gólmana Pjatova a dal gól do prázdné branky. To vše v šesté minutě hry. Doněck reagoval náporem, ale hosté byli i nadále velmi efektivní. Zprava poslal skvělý centr uruguayský záložník Maximiliano Pereira, Oscar Cardozo přeskočil dva obránce a poslal hlavou míč do sítě podruhé.

Ve 22. minutě tak Benfika vedla 2:0. Po půlhodině hry to bylo znovu jen o gól, když se z pokutového kopu trefil Lucarelli. Další nápor Šachtaru byl velký, ale Benfica do poločasu vydržela. V druhé půli už se hosté zaměřili výhradně na defezívu. Obránci zblokovali střely na poslední chvíli, jiné střelecké pokusy šly těsně mimo branku. Největší šance domácích přišla v nastaveném čase, kdy gólman Quim fantasticky zlikvidoval šanci Brandaa.

Autor: Radek Nosil / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Orli z Lisabonu zabodují !!!!!!! BENFICA !!!

Reagovat
Devil

Nemam rad Benficu , ale dnes doufam ze vyhraje ,aby postoupil Celtic.

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo, jak nejlépe mohlo !!!! Postoupil Celtic i Benfica.

Reagovat
alias

Další důkaz, že tyto týmy, kterými chce Platini mermomocí zavalit Ligu mistrů, tam nemají co dělat. Nárůst počtu těchto mužstev v LM povede dřív nebo později k úpadku zájmu diváků, sponzorů i televizních spol. o tuto soutěž a jejímu zániku v podobě jak ji známe teď. Děkujeme pane Platini...

Reagovat
smazaný uživatel

mít trošku štěstí, mohl být Šachťar v osmifinále a mimo Evropu Celtic. Proč bychom se měli třeba pořád dokola dívat na takový fotbal jako byl včera Na 4. Proto, že je to přece AC Milán? Byl bych opatrný v těchto soudech, některá mužstva můžou přinést do LM čerstvý vítr a třeba zrovna Šachťar mezi ně patří. Můj názor

Reagovat
alias

To není o štěstí. Tyto tými vypadávají pravidelně v zákl. skupinách každoročně a právě proto jsme nuceni se dívat v posledních kolech na zápasy jako včera v Miláně, protože v konkurenci podobných mančaftů mají tyto tými jistý postup už kolo nebo dvě před koncem a pak se hrají utkání kde jim o nic nejde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele