základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.10.2007 20:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Real vyhrál drama s Olympiakosem

Real Madrid zvládl zápas s Olympiakosem, přestože nervově labilnější fanoušci asi zažívali krušné chvilky. Real hrál prakticky celý zápas přesilovku, přesto v úvodu druhého poločasu prohrával, pak za nerozhodného stavu ještě Van Nistelrooy nedal penaltu. Real nakonec vyhrál 4:2.

Domácí vykročili za povinnými třemi body velice dobře. Už ve druhé minutě využil Robinho dezorientace soupeřovy obrany k vysunutí Van Nistelrooye do tutové šance, ten si ještě na Nikopolidise nepřišel, dobíhající Raul už měl ale snadnou úlohu a zavěsil. Gólové akci madridských ještě předcházela dalekonosná střela Stoltidise na druhé straně hřiště. Šok téměř vyprodanému stadionu Santiaga Bernabeua ovšem způsobil již v sedmé minutě Galletti vyrovnávací brankou. Po parádním individuálním průniku Djordjeviče se po jeho centru ocitl argentinský záložník, který nastupoval proti Realu již v minulosti v dresu Zaragozy a Atlética Madrid, zcela osamocen uvnitř pokutového území a ukázkově nedal střelou k tyči Casillasovi šanci.

Hned vzápětí přišel zlomový okamžik zápasu. Už ve 13. minutě Torosidis stáhl na zem unikajícího Van Nistelrooye a oprávněně uviděl červenou kartu. Po následném přímém kopu se po sérii odrazů dostal ke střele z hranice šestnáctky Guti, ale nemířil přesně. Olympiakos se však nehodlal jen tak vzdát a z protiútoku rozvlnil LuaLua jen boční síť Casillasovy branky. Další šance přišla až po půlhodině hry, kdy se v dobré příležitosti ocitl po centru Gallettiho z volného kopu Djordjevič, ale hlavou zacílil vedle. Na druhé straně postrašil Nikopolidise Marcelo ránou z úhlu z rohu velkého vápna.

V posledních minutách prvního poločacu ještě Real přitlačil soupeře, po pěkném pasu Gutiho si na hranici ofsajdu zpracoval balon Robinho, ale stoprocentní šanci zahodil, vyznamenal se Nikopolidis. První poločas byl tak ve znamení dvou brzkých gólů, vyloučení hostujícího hráče už po necelé čtvrthodině hry a následného házenkářského obléhání svatyně Olympiakosu, ze kterého už ale v první půli žádná další branka nevzešla.

Brzký gól i na úvod druhého dějství byl k vidění v Madridu a senzačně se o něj postarali hráči řeckého celku. Standardku rozehrál Djordjevič, za chybující obranou Bílého Baletu pěkně našel schovaného Julia Césara a ten holení v poklidu skóroval. Casillas si do této chvíle zatím nepřipsal jediný zásah a už lovil míč podruhé ze sítě. Od té doby Real pokračoval v načaté práci z prvního poločasu, tedy nadále neúspěšně útočil do plných. Přesto se Real v 68. minutě přeci jen dočkal, když pěkný centr Gutiho našel na zadní tyči naprosto volného Robinha, jenž nikým nerušený netradičně hlavou vyrovnal.

O pár chvil později se ve zmatečné situaci před brankou Řeků nejlépe orientoval nový muž na hřišti Higuaín, ale jeho zblokovaná a zároveň nepříjemně tečovaná střela doskákala těsně vedle tyče. Ideální příležitost dostat se do vedení měl Real v 77. minutě, kdy Robinho svou šikovností přinutil soupeře faulovat jej ve vápně a vybojoval tak penaltu. K té se postavil Van Nistelrooy, ale tíhu okamžiku neunesl a poslal míč na tribunu radujících se řeckých fanoušků.

Následně Real v tlaku mírně polevil, přesto se radoval z kýženého vedoucího gólu. Van Nistelrooy vyzval zpětnou přihrávkou ke skórování Robinha a brazilský kouzelník nepohrdl - 3:2. Závěr duelu byl ještě dost hektický. Hned dvakrát spálil obrovskou šanci střídající Kovačevič. Nejprve jeho hlavičku a pak střelu z ideální palebné pozice fantasticky vychytal Iker Casillas. Tato selhání srbského kanonýra ve službách Olympiakosu pak po úniku Robinha potrestal střídající Balboa, který chladnokrevně rozhodl o výhře Realu 4:2 ve velice atraktivním utkání, kterému nechybělo téměř nic do dokonalé fotbalové podívané.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (57)

Přidat komentář
HOST*lenny

2:0

Reagovat
HOST*Devil

3:1

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav, jaký odborník na Španělsko bude sedět ve studiu... Pokud pan M.L. tak doufám, že jistého rudo-modročerveného fanouška netrefí...

Reagovat
HOST*bary72

Tak tady by to mělo být jasně za 3 body. Sice Olympiakos dokázal minule překvapit Brémy, ale Real je jinde. Rozhodne větší kreativita v ofenzivě, takže Real vyhraje. Tip 2:1.

Reagovat
HOST*PUYOL

Debil je ten rozhodca.. Max. zlta, ved obranca sa ho iba dotkol a nistelrooy dal film..

Reagovat
plechi

dyt ho normalně stahl, kam si koukal??

Reagovat
HOST*ukgkhg45

Olimpiakos vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo o chlup... San Ikeeeeeeeer!!! Robiiinho! Ale jinak fakt nic moc. Největší zmrd utkání Djordjevič... A komentář k zápasu stál opět za hovno, Svěcený by měl víc studovat, od půlky jsem koukal bez zvuku...

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak oceňuju Schustera, že stáhnul tragéda Salgada a šel do útoku se vším, co má... To by Capello neudělal...

Reagovat
plechi

ještě bych celkem pochválil Gaga... a ten Ikeruv tříbodový zákrok... no nervy jako prase... ale Robinho, co dneska předvedl, paráda... kež by takhle hrál pořád!

Reagovat
HOST*

Pán je pyšný na simulování Robinha?

Reagovat
plechi

simulování?

Reagovat
smazaný uživatel

ano přesně - simulování

Reagovat
HOST*BeRRy

nemam rad Real ale jestli myslis ten faul v penalte tak se probud..jasna penaltka

Reagovat
HOST*

Ale tady je někdo naštvanej že Barca hrála 0:0 co? Když udělá Robinho nějakejch 8 přešlapovaček a pak ho kopnou do holeně tak co má dělat?A navíc se podívej na jeho tělestný parametry...

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Lol,ty si kkt

Reagovat
smazaný uživatel

Doma o chlup s Olympiakosem, který za svou historii účastí v LM nikdy body z venku nesbíral?....

Tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

No já myslím že Djorděviče v zimě kupujem po dnešním výkonu...

Reagovat
Shevchenko

Co ti zase SVěcený udělal? Vždyť je naprosto v pohodě

Reagovat
HOST*Tsigi

Suchý Šourek Mokrý Šourek

Svěcený mi nevadí každopádně lepší než Čapoun.

Reagovat
RMCF

Sice to nebylo na mě, ale mě nic neudělal přesto je jeho komentář uplná katastrofa, ty jeho pokusy o vtípky jsou děsný, znalosti taky žádná hitparada. Nejvíc mě dostal když někdy ze začátku zápasu(jako v každým zápase Realu)prohlásil že to jistě většina znás neví, že Raul je v Realu díky tomu že v Atleticu rozpustil Gil mládežnický mužstvo. Prostě samá perla, si to všechno nepamatuju, ale ještě bylo dobrý jak prohlásil že Real nemá teď tolik hvězd, ale hrají nejlepší otbal za posledních 5-7 let Tím asi chtěl říct že hrají líp než v dobách 2000-2003 kdy předváděli nejúžasnější fotbal se Zidanem a Figem v útoku Raul - Moro(2003 Ronaldo). Odborník na slovo vzatý. Jo ještě sem si vzpoměl že dělal z Kovačeviče rychlonohého brejkového hráče.

Reagovat
exmafie

Tak on to asi říkal pro běžné lidi, kteří nejsou fandy Realu nebo nesledují pozorně španělskou ligu (či netráví všechen svůj volný čas u sportovních přenosů a webů s fotbalovou tématikou)... Jen si zkus zajít třeba do tipáče a ptát se sázkařů, proč je teda Raúl v Madridu - správně Ti odpoví 1 z 20, ale když je v TV dobrej mač, tak se na něj rádi kouknou... No a k té druhé poznámce, Svěcený nic o rozmezí 5-7 let nic neřekl, naopak tvrdil, že Real hraje nejlepší fotbal od dob Zidana...

Reagovat
RMCF

Jenomže on to s tím Raúlem opakuje každej zápas Realu. A s těma 5-7 rokama su si jistej říkal, že hrají nejlepší fotbal za posledních pět až sedm let...

Reagovat
smazaný uživatel

Viz komentář kolegy RMCF...

Reagovat
HOST*Bubblebee

...co to tam je ve studiu za hosta. Uplně se mi z jeho mluvy zvedá kufr. Jestli to je Radek Černý, tak potěž pánbůh .... to je samé vlastně, prostě, myslím si.

Fakt bych nejradši vypnul zvuk, když ho slyším

Reagovat
Shevchenko

a hlavně pořád to štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem občas přepínal podle toho, jak mi na livescore skočily branky, tak Robinho byl dnes u všeho. První branku svou argesivitou a rychlým dostoupením vybojoval pro Raúla, další dvě přidal a čtvrtou jestli se nemýlím zařídil.

Chlapcovi ta pokuta nejspíš prospěla, škoda, že ji nedostal také Ronaldinho.

A jak vidíte tu červenou? Měla být?

Reagovat
plechi

asi jo, stáhl ho, šel by jinak sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl, že měla být, ale Ruud tomu trošku přidal...ale faul to byl a šel by sám na bránu...

Reagovat
HOST*Bubblebee

... Jak si to tam ten Baloa ( nebo jak se ten snědý Nizozemec jmenuje ) přivlastnil a Guti s Van N. na něj čučeli co to tam předvádí :o

Reagovat
plechi

Balboa je španěl

Reagovat
smazaný uživatel

Drenthe.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Balboa je snědý Španěl...ale reprezentuje Rovníkovou Guineu

Reagovat
HOST*Mamut

Rovníková Guinea bola kolóniou Španielska, jeho rodičia sa ešte počas Francovej vlády presťahovali do Španielska a mladý Javier sa narodil už v Madride. Má dvojité občianstvo, reprezentuje ale práve vyššie spomínanú africkú krajinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Bubblebee

.. jmenuje dnešní host ve studiu ? Je to Radek Černý ?

Reagovat
plechi

Ne, je to Pavel Srníček

Reagovat
Shevchenko

Černý včera komentoval Slavií

Reagovat
HOST*Chelsea

Ten Real to sou simulanti,jenom nahrávali pády,mají to zapotřebí?Já vím pro výhru musíš udělat maximum ale takové simulace co včera hráči Realu předváděli to byl děs,padali jak hrušky!Ti to musí na treninku asi trenovat protože to ale opravdu vypadalo věruhodně,perfektní herecké výkony Realu!

Reagovat
HOST*nj

hochu ty si magor........radci se podivej na chelsea

Reagovat
HOST*RMCF

Největší herec na hřišti byl suvereně Djordjevič, toho ani nestíhali obránci faulovat a už ležel. Kopli ho třeba do břicha a on se držel za bok a podobně. Dobrej byl taky ten borec mám dojem s desítkou jenom nastoupil na hřiště ještě se nedotkl balonu a předvedl ukázkovou kosu na Sergia.

Reagovat
HOST*RMCF

Patsatzoglou tro je taky dobrý prase ten měl být dávno venku a ještě pár vostřejších zákroků tam měl Galletti. Ještě bylo docela hrubý zajetí Salgada do Brava...

Reagovat
smazaný uživatel

hm, hrozně vás včera sudí řezal, máš recht

Reagovat
RMCF

já sem neřekl, že nás řezal(o rozhodčím sem se ani nezmínil) Jenom tam ten modrej nade mnou psal jaký jsou real simulanti, tak sem odepsal že v simulování nejvíc vynikal Djordjevič. Pokud by nás chtěl říznout tak to vypadá jinak mohl by písknout třeba ruku neruku Salgada.

Reagovat
HOST*DiSi

Nádherný fotbal Zajímalo by mě jak by to vypadalo kdyby Olympiakos hrál v plném počtu Po dlouhé době krásný fotbal Na odvetu za dva týdny se budu určitě dívat Hoši děkuji

Reagovat
HOST*RaulG

Van Nistelrooy je ko... nechapu jak muze takto zahodit penaltu. Proc se vubec na ni hrnul.Kdyby Robinho nedal svuj druhy gol tak by to bylo jeste tezke.

Reagovat
RMCF

že by to bylo tím že je na to určenej a pravidelně je proměňuje? Se stane každýmu sebelepšímu fotbalistovi viz Baggio a Baresi ve finále msitrovství světa. Jestli jsi někdy hrál fotbal tak bys to třeba mohl pochopit.

Reagovat
smazaný uživatel

zapas jsem nevidel, a chci se zeptat jak hral Balboa (krome toho ze dal gol)?

Reagovat
smazaný uživatel

heh, a nevite nekdo o zaznamu utkani?

Reagovat
HOST*vazquez

Jednoduchá odpoveď - hral iba chvíľku a loptu mal tuším 3x, z toho raz dal gól. Ale inak tak sa tam pred tou strelou motal, že som nevedel, o čo mu ide. Ale nakoniec to vyšlo.

Reagovat
RMCF

On to měl na paty tu přihrávku tak se s ní musel otočit. Jednou udělal pěknej průnik a nahral a jednou to přihrál do křídla naběhnutému spoluhráčovi a to sou ty tři momenty kdy měl míč

Reagovat
HOST*

Real a simulanti jasna blbost sak ich ty debili z olympiacosu len kosili jasna zasluzena vyhra pro REAL

Reagovat
HOST*

JEDINE REAL ROBINHO

Reagovat
smazaný uživatel

robinho je lepši ronaldinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele