základní skupiny - skupina E, 6. kolo
12.12.2007 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Benzema poslal Lyon do osmifinále Ligy mistrů

Asi nejsledovanější zápas posledního hracího dne základních skupin Ligy mistrů přinesl jednoznačný výsledek. Lyon oplatil skotským Rangers domácí porážku 0:3 stejnou mincí a zajistil si tak postup do osmifinále. Jednoznačně nejlepším mužem na hřišti byl Karim Benzema, autor dvou branek.

Domácím stačilo k postupu získat bod, hosté museli zvítězit. Podle tohoto scénáře se také odehrával první poločas. Lyon byl o mnoho nebezpečnější a dostával se do vyložených šancí. Už ve 4. minutě vysla Juninho do obrovské příležitosti Govoua, kterého nechala domácí obrana trestuhodně za sebou. Jeho přízemní střela skončila jen těsně vedle branky. O pár chvil později se k přímému kopu postavil Juninho, který hrál jubilejní 50. zápas v evropských pohárech. Střelu lyonského špílmachra domácí brankář McGregor zlikvidoval.

Lyon byl v první půli lepším týmem a podnikal nebezpečné výpady do dezorientované obrany Rangers. Po jednom takovém úniku se z prvního gólu zápasu radoval Govou, když dorazil střelu Benzemy a poslal hosty do vedení. Rangers se ke konci poločasu dostávali více do hry, ale na rozjetý vlak jménem Lyon to stále nestačilo. Deset minut před koncem poločasu střílel nebezpečně Benzema, ale jeho prudký projektil skončil nad brankou.

Do největší šance domácích se v 51. minutě dostal Whittaker, ale po nebezpečném centru Huttona nedokázal vrátit odražený míč do branky. V této fázi zápasu se Lyonští začali dostávat pod tlak, ale hrozili z rychlých protiútoků. Po hodině hry právě po jednom z nich musela obrana Rangers řešit faulem nebezpečnou situaci před brankou. Míč si k přímému kopu postavil Juninho a způsobem, jakým to umí jen on, napálil břevno.

Od 75. minuty mohli diváci v Ibrox Parku vidět strhující tempo. Benzema nedokázal ani natřikrát překonat domácího brankáře, z bleskového protiútoky trefili "Jezdci" břevno. V závěru utkání udělala obrana Rangers dvě fatální chyby, které potrestal nejlepší hráč utkání Benzema. První gól vsítil po sprintu přes půlku hřiště a v 88. minutě krásnou střelou poslal Lyon definitivně do osmifinále Ligy mistrů. V nastaveném čase dokonal zkázu domácích Darcheville, který obdržel červenou kartu za zbytečné oplácení.

Lyon se tak může těšit na své páté osmifinále Ligy mistrů za sebou, Rangers naopak postup zpřed dvou let nezopakovali a na jaře si zahrají jen Pohár UEFA.

Autor: Tomáš Lavický

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

Neco me rika ze doma jsou Rangers silni tudis doufam v jejich postup! RANGERS GOOO!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers doma nechají duši, Lyon jim má ale co oplácet. Nakonec se rozejdou smírně, tip 1:1. Samozřejmě přeji Rangers !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci, když do toho dáte srdce a budete bojovat jako lvi, tak to by bylo aby se ten nejlepší výsledek nedostavil. Tím je pochopitelně výhra. ALLEZ LYON!

Reagovat
smazaný uživatel

jasna remiza a ne vic jak 1:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věčná škoda !!! Nedá se nic dělat, ale takhle vysoká porážka je na domácím hřišti pro Jezdce potupou. Doufám jen, že v Poháru UEFA to bude lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon jednoznačně potvrdil že je lepší a v prvním zápase měl velkou smůlu, tuším že jezdci tam měli 3 střely na bránu a vyhráli 3:0...ale chyby v obraně které včera předváděli prostě Lyon po zásluze potrestal a vyhrál přesně jak jsem očekával

tady je důkaz že si nevymýšlím a fakt jsem jim věřil http://www.chance.cz/index.php?page=tiket&cislo=23504423630&kod=130013&zobr=obr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele