základní skupiny - skupina C, 1. kolo
18.09.2007 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympiakos jen remizoval s Laziem

Lazio Řím se po čtyřech letech vrátilo do Ligy mistrů a hned se uvedlo cennou remízou z hřiště soupeře - tým z věčného města vyválčil bod za výsledek 1:1 na půdě Olympiakosu Pireus. Utkání se hrálo bez diváků, řecký tým pykal za chování svých fanoušků v minulé sezóně Poháru UEFA.

Domácí začali lépe, už v šesté minutě zakončoval po rychlé akci Torossidise akrobaticky nad Djordjevič. Z trestného kopu pak střílel hostující Ledesma a Nikopolidis vyrazil míč na roh. Na druhé straně pálil po samostatné akci Galletti a Ballotta srazil s námahou míč na rohový kop. Velkou šanci hostí pak mohl mít Mauri, ale Zewlakov ho včas zablokoval. Poločas tak skončil bez branek.

V druhé půlli nejprve Ballotta chytil hlavičku domácího Antzase, další akce Olympiakosu už ale skončila gólem. Spolupráce Djordjeviče a Lualuy, vedla k postupu Gallettiho na brankáře hostí. Bývalý hráč Atlétika Madrid nezavázal, udělal mu kličku a vstřelil gól do prázdné branky.

Hbitý Galletti pak vybojoval dva rohové kopy, zdálky pálil nad Djordjevič. Kouč Lazia Delio Rossi poslal na hřiště dvacet minut před koncem Del Nera a tah se mu vyplatil. Del Nero udělal prostor pro Panděva a ten přihrál přes Patsatzoglua Zaurimu. Ten pak přízemní střelou překonal Nikopolidise a vyrovnal. To vše v 77. minutě. Lazio končilo zápas útočně, další šanci Panděva ale Nikopolidis zlikvidoval. Hráčem zápasu byl fanoušky na UEFA.com zvolen Galletti.

V tomto utkání se do historie zapsal hostující gólman Marco Ballotta, ve věku 43 let a 168 dní se stal nejstarším hráčem, který kdy nastoupil v Lize mistrů.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Očekávaný výsledek. Fandil jsem Olympiakosu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele