základní skupiny - skupina C, 4. kolo
06.11.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tyč a břevno připravily Real o vítězství nad Olympiakosem

Real Madrid si odnesl bod za bezbrankovou remízu na hřišti Olympiakosu Pireus. Bílý balet měl zejména v prvním poločase více ze hry a jen špatná muška a "Šedý vlk" Nikopolidis jim zabránili odvést si ze stadionu Georgiose Karaiskakise vítězství. Chvílemi se zdálo, že nad Olympiakosem drží ochrannou ruku všichni olympští bohové. Real ani tentokrát na řecké půdě nevyhrál.

Hosté přijeli bez svého špílmachra Gutiho, na jeho místě nastoupil navrátilec do sestavy Sneijder. Také obrana doznala oproti utkání v Seville změny, když místo stopera zaujal Argentinec Heinze. Uzdravený Pepe se naproti tomu na hřiště nedostal. Červenobílí domácí se do zápasu vrhli s velkou vervou za podpory plného kotle stadionu. Real se však nenechal vyprovokovat, kromě Sergia Ramose, který inkasoval žlutou kartu za strkanici s kapitánem Řeků Djordjevičem. Střed zálohy tvořený Diarrou a Gagem však dokázal držet míč a zpomalit tak řecký první nápor.

Ve 12.minutě zabránil střele Lua Luy v cestě Heinzeho obličej. O minutu později se mohli radovat hosté z Madridu. Sneijder našel pěkným pasem Robinha a ten místo přihrávky na volného Van Nistelrooye volil střelu, kterou zastavil brankář Nikopolidis. O šest minut později vystřelil Sneijder, ovšem gólman Olympiakosu opět zachránil. Na opačné straně nedosáhl Kovačevič jen těsně na centr Djordjeviče.

Ve 23.minutě zahrával Sneijder roh na přední tyč, kde se prosadil Diarra a nastřelil brankovou konstrukci. Následný zákrok Gallettiho na malijského záložníka zůstal nepovšimnut. Real ovládl zápas a k vyjádření převahy chyběl pouze gól. Sneijder se snažil rozhýbat hru mužstva, příliš mu však nepomáhali oba útočníci, kteří nechávali zodpovědnost více na Robinhovi. Přesto měl ve 34.minutě největší šanci Realu Van Nistelrooy, který převzal přihrávku Sneijdera a jeho oblouček skončil na břevně.

Za domácí se osmělil Raúl Bravo, jehož rána zpoza velkého vápna jen těsně minula Casillasovu branku. Olympiakos se do konce poločasu chopil iniciativy, ale obrana Realu zbrzdila všechny pokusy ohrozit svou svatyni. Úspěšný byl zejména Marcelo, který si poradil na své straně s Gallettim.

V druhé části měl první velkou šanci Olympiakos. V 53.minutě špatně odkopl Cannavaro a Lua Luova střela se odrazila od obránce Realu, takže Galletti nemohl ideálně zakončit. Poté převzal otěže zápasu opět Bílý balet a Van Nistelrooy přestřelil po přihrávce Ramose. Přesto po další chybě Cannavara minul branku hostí Lua Lua.

Poté se vytáhl v 67.minutě brankář Nikopolidis, když zneškodnil přízemní střelu Sneijdera. Následně se mohl opět prosadit Robinho, ale jeho střela skončila mimo. V 71.minutě vyrazil hrdina utkání Nikopolidis dalekonosnou střelu Sneijdera, o minutu později si poradil i se střelou Robinha. Zanedlouho nedosáhl Raúl na přihrávku Ramose.

Schuster poslal do poslední desetiminutovky na hřiště čerstvé síly. Raúla a Robinha vystřídali Saviola a Balboa, ale stav zápasu se již nezměnil. Poslední příležitost měl za hosty po rohu Sneijdera hlavičkující Ramos, na druhé straně přestřelil střídající Archubi.

S výsledkem jsou nakonec spokojena obě mužstva. Real udělal velký krok pro postup do osmifinále, Olympiakos přežil všechny šance Realu a po remíze je v tabulce skupiny druhý. Trenéra Madridu Schustera může těšit navíc i zlepšení hry celého týmu.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es, as.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*lenny

0:1 doufam...

Reagovat
HOST*

1-3 URČITĚ VYJDE

Reagovat
HOST*

2:2 možná 2:1 pro Ol.Pireus

Reagovat
HOST*bary72

Doma bude chtět Olympiakos útočit a to se mu vymstí. Tip 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak koukám podceňujete Pireus. Klidně to vidím 0 na poločas. Myslím, že tam real nevyhraje.

Reagovat
HOST*bary72

Jenom bych nečekal, že nepadne ani jeden gól. Oba po bodu, lepší než nic.

Reagovat
HOST*s.a.f.c

kurwa kurwa ten zápas me posral celý tiket ..ale real byl jasne lepší..byla tam i trocha smůly ..

Reagovat
HOST*

HA HA HA

Reagovat
HOST*steve

to jsou zmrdi! nemůžou dát gola. jak si to představujou? hlavně že ho nedostaly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele