základní skupiny - skupina F, 5. kolo
27.11.2007 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester United stále stoprocentní, zdolal i Sporting

Sporting přijel do Anglie bojovat o naději a dlouho to vypadalo, že by mohl uspět. Nakonec ale odešel z Divadla snů, jak se stánku United přezdívá, poražen. Brankou v poslední minutě se o to postaral bývalý hráč portuglaského celku Cristiano Ronaldo.

V brance Manchesteru dostal šanci Polák Tomasz Kuszczak, ale pro Sira Alexe Ferusona to nebyla dobrá volba. Brankář budoucích soupeřů české reprezentace v boji o MS 2010 se velkou chybou podepsal pod první branku utkání. Ve 22. minutě se na pravé straně hřiště dostal k míči obránce Sportingu Abel, Kuszczak předvídal centr do pokutového území, jenže portugalský bek ho tvrdou ranou k bližší tyči dokonale zaskočil. Pro United mohlo být ještě hůře, když Liedson uklidil do branky míč po pěkné přihrávce Andersona Polgy. Radost mu ovšem zkazil asistent rozhodčího, potažmo jeho zdvižený praporek. Jednu z mála příležitostí domácích neporoměnil po Ronaldově patičce Louis Saha a tak do druhé půle musel Alex Ferguson vytáhnout z lavičky další svá esa.

Konkrétně to byli Ryan Giggs a Carlos Tevez a zejména v případě argentinského útočníka se to vyplatilo. Ne že by Tevez zrovna udivoval diváky jednou technickou parádičkou vedle druhé, ale když na to přišlo, dokázal se postavit přesně tam, kam bylo potřeba. V 61. minutě odccentroval z levé strany Evra, Ronaldova následná střela by sice pravděpodobně mířila těsně vedle, ale díky odrazu od Teveze se dostala na původně zamýšlené místo určení. Vyrovnáno, 1:1. Příznivcům United ještě zabrnkal na nervy povedenou pumelicí z dálky Miguel Veloso, ale poslední slovo měli nakonec domácí. O udržení stoprocentní bilance se v poslední minutě zasloužil stejně jako v zářijovém střetbutí obou mužstev Cristiano Ronaldo. Jeho parádní bomba z trestného kopu zapadla na zadní tyč a rozjásala více než 75 tisíc diváků v hledišti.

Manchester potvrdil roli lídra skupiny pátým vítezstvím v řadě. Sporting, také díky vítězství AS Řím v Kyjevě, porážka mrzet nemusí. S jistotou si zahraje Pohár UEFA.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (17)

Přidat komentář
Devil

Doufam ze United bude hrat lip nez s Boltnem !

Reagovat
smazaný uživatel

wayne gretzky dá rozhodující gol z nájezdu a hokejisté Mančestru city vihrajou 7:6

Reagovat
smazaný uživatel

hahahaaaaaaaaa,seš dooost dooobrej TROTL!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to za 1. Lvi z Lisabonu si navíc zatím netykají s dobrou formou, tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester si zachránil čest na poslední chvíli a Sporting podal sympatický výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

to je v prdeli haluzáci

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jeho hnusnej namachrovanej ksicht po to golu...

Reagovat
smazaný uživatel

uplny suhlas...tohto hraca proste nemozem mat rad aj keby som ako chcel

Reagovat
smazaný uživatel

neboj nic koukam ze tomu trotlovi uz zmizel ten monokl od Mirka:-) rimske legie si ho podaji a zas na cas bude mit vyraz aspon s troskou pokory

Reagovat
Devil

Pochybuju ze s AS nastoupi ! Myslim ze ho budou setrit na dulezitejsi spily ! Postup z prvniho mista je jistej plnej pocet bodu ( to nema nikdo jen MUFC )a o vikendu PL. Ale muzes byt rad ze budou asi hrat jen nahradnici , nedostanete aspon zase 7 bananu !

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se říká závist, kdyby uměl kdokoli z Vás kopat jak on, taky jste namachrovaní on má k tomu, narozdíl od mnohých, aspoň důvod.. sice to moc hezké není a rozhodně mu to mezi lidmi moc nepomůže, ale s tím už nikdo nic nenadělá :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si říká kdo chce co chce Ronaldo je BOREC!!! Kvůli němu se chodí na fotbal a je jasný, že když je někdo nejlepší, že může být trochu na hrušce

Reagovat
smazaný uživatel

ten ksicht byl fakt strasny, ale to je podobne na namachrovaneho ronalda, je sympaticky asi jako osina v pr*eli

Reagovat
M11

to je prave to kouzlo osobnosti... byt skvely a zaroven skromny... bohuzel cristiano splnuje jen to jedno

Reagovat
smazaný uživatel

mna napriklad tesi ze hral cely zapas marian had;)

Reagovat
smazaný uživatel

takovy ronaldinho muze ronaldovi xicht jenom zavidet

Reagovat
Devil

Vy jste tepli nebo co ze vam tak zalezi na vzhledu !? Neni to jedno jak vypadaj !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele