osmifinále - odvety
04.03.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United potvrdil roli favorita a vyřadil Lyon

Fanoušci na zaplněném Old Trafford, kteří si určitě mysleli, že utkání mezi Manchesterem United a Olympikem Lyon jim nabídne skvělou podívanou, tak se bohužel mýlili. Oba celky totiž předváděly nepříliš pohlednou a divácky neatraktivní hru. Rudí ďáblové ale nakonec zásluhou branky Cristiana Ronalda zvítězili a postoupili do čtvrtfinále.

Na některých domácích hráčích byla v úvodu vidět až přílišná přemotivovanost, když si již ve čtvrté minutě vysloužil žlutou kartu Patrice Evra za faul na Benzemu. Manchester poprvé zahrozil z rychlého brejku v 10. minutě, když se na hranici pokutového území zmocnil míče Cristiano Ronaldo, což bylo pro branku Lyonu velké nebezpečí. Naštěstí rychle zakročil obránce Cris a střelu zablokoval. Domácí Ďáblové pomalu stupňovali tlak a v 16. minutě se po dobré Carrickově přihrávce ocitl v palebné pozici Fletcher. Střela mu ale příliš nesedla a skončila vedle Coupetovy branky. Na druhé straně se snažil zahrozit Benzema, ale jeho rána z dobrých 25 metrů skončila nad van der Sarovou brankou. Poté přišla pro hosty nebezpečná situace, jelikož Cristiano Ronaldo zahrával volný přímý kop. Střela mu ale vůbec nesedla a ani dorážející Rooney neměl přesnou mušku.

Po této akci přišel pro domácí útlum a do hry se dostával Lyon. Nejprve si na nebezpečný centr z pravé strany naběhl Clerc, ale jeho pokus Van der Sar kryl. O chvilku později, ve 30. minutě, se musel nizozemský brankář opět ohánět, když nebezpečnou střelu vyslal Kim Kallstrom. Lyon poté začal stupňovat tlak, držel míč na svých kopačkách a v hledišti byla od domácích fanoušků cítit nervozita. Domácí se poté ale trochu oklepali a po několika nepovedených akcích se ve 41. minutě dostali do vedení. Nani vyslal po pravé straně Browna, který míč poslal Andersonovi, jemuž se příliš nevydařila střela z voleje. Naštěstí pro domácí se míč dostal ke Cristianu Ronaldovi, který svým jubilejním 30. gólem v sezoně otevřel skóre.

Do druhého poločasu tedy Lyon nastupoval s jasným úkolem – vstřelit alespoň gól. Svěřencům trenéra Perrina se ale příliš nedařilo dostat do hry, a tak spíše ze zoufalství vypálil z uctivé vzdálenosti Juninho, čímž Van der Sara příliš neohrozil. Na druhé straně našel Evra Carricka, ale jeho střela byla zblokována. Po hodině hry se opět odhodlal ke střele, tentokrát ze 30 metrů, Juninho. Jeho pokus z trestného kopu ale dolétl pouze k nejblíže postavenému Ronaldovi, který míč odhlavičkoval do bezpečí.

Lyon v útoku doplácel především na nepřesnost, což se ukázalo i v 66. minutě, kdy ztroskotala spolupráce Clerca s Benzemou. Největší šance Lyonu přišla v 74. minutě, kdy si skvěle narazil s Benzemou střídající Keita a ocitl se sám před brankářem Van der Sarem. Jeho střela z úhlu ale skončila na tyči. Hosté poté otevřeli hru a moc nechybělo, aby inkasovali druhou branku. Ale jak Rooney, tak Tevez nedokázali žádnou chybu Lyonu potrestat.

United tak podle očekávání postupují do čtvrtfinále, zatímco Lyon, neomezený král Francie v posledních letech, si na triumf v Evropě bude muset minimálně další rok počkat.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (24)

Přidat komentář
Devil

Doufam ze Man. Utd. doma na Old Traffort vyhraje a postoupi ! Tipovat radej nebudu , nechci nic zakriknout . Šlapem dablici go go !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, na tiketu tenhle zápas chybět nebude

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze Lyon vyhraje,Benzema jim da zase fika

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to bude ještě zajímavé. ManUtd. přece jen jsou v určité výhodě (domácí prostředí, gól vstřelený venku), ale Lyon je tým, který umí překvapit. Mírně favorizuji MU. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 či 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon se jeste bude snazit, Manchester nema rozhodnuto. tip: 1:1 - Manchester postup v prodlouzeni

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon je hodně nebezpečný, bude to asi docela těsné ,ale Manchester postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

tady fandím jednoznačně lyonu i když tak na 80% to vypadá na UTD

vidím to na debakl neco totální drama ale o gol to asi neskončí

Olympique Lyonnais olé

Reagovat
smazaný uživatel

manchester je rozmete 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Lyon postoupil, byl bych moc rád, ale zároveň moc překvapený. Spíš čekám brankovou úrodu od ManU, takový 3:0 či 4:0 to bude

Reagovat
smazaný uživatel

manutd 4EVER

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že se zápas povede nej ManU,ale i Liverpoolu a Chelsea (:

Reagovat
smazaný uživatel

pral bych to moc Lyonu,ale bojim se ze ManU vyhraje.budu doufat 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ManUtd je přejede, maji formu jako prase, Lyon naopak moc presvedcivy neni, tipuju vyhru domacich minimalne o 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestavu bych udelal:sar- brown-rio-vida-evra- cris-anderson-scholes-nani- tevez-rooney

Reagovat
smazaný uživatel

ja to vidim na 2-1 a doufam v postup MU....

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se na dobrej fotbal, hlavně na domácí straně. Snad padne hodně gólů... Tip: 4:1 nebo 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dufam ze Ronaldo predvedie skvelu smrst golov a kluciek ako proti AS Rim.Tipujem 3:1.

Goly:Ronaldo,Tevez,Rooney-Ben Arfa

Reagovat
smazaný uživatel

ManUtd. postoupil, ale herně to nebylo nic moc. Ol. Lyon smutní, ale aspoň soupeře pěkně potrápili.

Reagovat
jenage

s tim potrapenim nevim..lyon nepredvedl nic

Reagovat
smazaný uživatel

MU postoupil je díky jednomu gólu navíc. Sám kouč Fergusson prohlásil, že to nebylo úplně to pravý ořechový.

Reagovat
jenage

ja samozrejme nerikam, ze ze strany manutd to bylo to prave orechove, jejich vykon se mi moc nelibil, ale ze by je lyon nejak potrapil, to se opravdu rict neda

Reagovat
smazaný uživatel

na fotke sa netesi ronaldo s andersonom a nanim, neviem kde tam vidite naniho:-D, je tam ronaldo, anderson, evra :)

Reagovat
Devil

No pohledny fotbal to zrovna nebyl , ale ukol splnen , jdeme dal ! Glory Glory Man . United ......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele