základní skupiny - skupina A, 4. kolo
06.11.2007 20:45 CET
8 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool zadupal Besiktas do země

Rekordní zápas pražské Slavie padl, už jí nepatří nejvyšší porážka v Lize mistrů. Tento smutný primát odedneška drží turecký Besiktas, z Liverpoolu si odváží osmigólový nářez...

Domácí Reds byli ve svízelné situaci - měli jediný bod a nutně potřebovali vyhrát. Podle toho také do zápasu vstoupili, soupeře ihned zatlačili. První šance Voronina a Crouche se ještě neujaly, ale přesto přišlo brzké vedení, v 19. minutě vyžil chyby hostujícího Cissého Peter Crouch a nadvakrát překonal brankáře Arikana. Druhou branku mohl brzy přidat Riise, radost mu na brankové čáře zkazil Üzülmez.

Moc dlouho však fanoušci na Anfield Road nečekali. Ve 32. minutě Voronin centrem vybídl ke skórování Yossiho Benayouna a ten přesnou trefou rozehrál svůj parádní večer. Poločasové skóre 2:0 značilo bezpečný náskok Liverpoolu, ovšem co přišlo o přestávce, to asi nečekali ani ti největší liverpoolští optimisté.

Izraelský záložník Yossi Benayoun nejprve dvěma dorážkami během tří minut završil svůj hattrick. V 53. minutě poslal do sítě gólmanem vyraženou ránu Riiseho, o chvilku později pak Arikan vyrobil chybu, když opět jen vyrazil přímý kop Gerrarda a Benayoun měl opět snadnou pozici.

Liverpool ještě zdaleka nekončil. V 69. minutě hosté vyrobili další z chyb v rozehrávce, Reds se dostali do brejku, Steven Gerrard si narazil s Voroninem a pak měl štěstí v zakončení, když jeho střelu tečoval do protipohybu brankáře jeden z obránců. Dvanáct minut před koncem pak domácí potěšili oko fanouška pěkným gólem, konkrétně střídající Ryan Babel, jenž patičkou usměrnil přihrávku Benayouna.

V závěrečné desetiminutovce domácí přidali ještě dvě trefy. Nejprve se tři minuty po svém prvním zásahu trefil Babel a jestliže byl pátý gól domácích šťastný, tak ten sedmý byl hotovým darem z nebe. Dlouhý nákop z vlastní poloviny se dostal až k šestnáctce Besiktase, tam se snažil odvrátit Diata, jenže trefil jen nizozemského útočníka a od něj se míč obloučkem odrazil za záda nešťastného Arikana..

Tím Liverpool vyrovnal rekordní vítězství Ligy mistrů, ale nechtěl se dělit, a tak si do bezmocného soupeře kopl ještě jednou. Minutu před koncem Benayoun pěkným centrem vybídl Petera Crouche a protože ten byl na malém vápně zcela volný, nemohlo to skončit jinak, než osmou brankou v síti Besiktase.

Autor: Petr Starý / uefa.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
HOST*Devil

Liverpool musi vyhrat , jinak jsou v pr....!!!

Reagovat
HOST*REHY

Budou to mít velice těžké, ale věřím, že konečně zaberou a doma vyhrajou.

Reagovat
HOST*

Liverpool je tutovka

Reagovat
HOST*pepa

Sbohem...

Reagovat
HOST*bary72

Jestli si nechtějí zkazit celou sezónu a bejt k smíchu, tak se musí vyhrát !!! Tip 2:0.

Reagovat
HOST*

jestli jsi myslel první poločas, tak gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

Besiktas je poslední roky dost kompaktní tým. Čekám, že by to měla být 1 ale tutovka to není.

Reagovat
smazaný uživatel

sice vyhrali 8:0,ale goly nic moc.

Reagovat
HOST*George

Ty ses na to as nedival ne?? vzdyt minimalne polovina golu byla nadhernych a udelali si ze zapasu exhibici ty hlavo....nemel hlouposti aspon pokud jsi to nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

vetsina golu byla bud vlastnich,po teči nebo to byla doražka do prazdny.

Proste to byl zapas kdy se vsechno dařilo a padalo tam i to nemozny-viz ten odkop odraženej od Babela.

Reagovat
-Kopy-

Aspoň, že se ten Crouch prosadil

Reagovat
Zajda

Lidi to byla paráda...Psychika týmu musí být teď hodně dobrá...Kdo ví třeba se to projeví i na hře...tak co Liverpool jdeme na titul?:)

Reagovat
HOST*

To je teda pro Besiktas nářez. Kdo by to čekal ? Uvidíme, jak se povede Liverpoolu v LM dál.

Reagovat
HOST*

stejně jim to nic nepomůže,postup už asi ne

Reagovat
HOST*giO

Nepomuze na postup? a ty asi to moc nesledujes , ze Postoupi spolecne s PORTEM to je uplne jasne tak se uklidni

Reagovat
HOST*

ty hňupe,že já to nesleduju,nebudu se s tebou hádat,ale když nevyhraje liverpool v marseille tak nepostoupí a já si myslím,že tam nevyhraje(porto vyhraje nad besiktasem a má to jistý)

Reagovat
HOST*

Liverpool ani nepostoupi ze skupiny tak co meles o titulu

Reagovat
HOST*yido

v Anglii tak snadného a odevzdadného soupeře nenajdou ani v League Two.....takže bych tu "osmičku" nepřeceňoval...

Reagovat
eder

YOU´LL NEVER WALK ALONE!!!

Reagovat
HOST*Devil

Super Liverpool , ted uz zalezi jen na nich jak se s tim porvou dal ! Doufam ze postoupi !

Reagovat
HOST*

súhlasím s tebou You ll Never Walk Alone

Reagovat
Pharrell

Wow!jeste porazit Porto a Marseille a uz jsou v osmifinale!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele