základní skupiny - skupina A, 4. kolo
06.11.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Porto zdolalo Marseille

FC Porto navázalo na remízu v Marseille a svého soupeře dokázalo na domácím hřišti porazit poměrem 2:1. Důležité je pro Portugalce především to, že vystřídali Olympique na první příčce své skupiny Ligy mistrů.

Domácí se od začátku snažili prokazovat své ambice na vítězství a hned v první minutě kapitán Bruno Alves nadějně usměrňoval přímý kop Quaresmy mezi tři tyče. Poté se ke slovu dostali i hosté, Helton musel likvidovat pokus Cany. Úvodní minuty probíhaly ve znamení nepřesností na obou stranách. Především Porto se snažilo vyvinout na soupeře tlak, ale vlastními chybami se o něj připravilo. Když to nešlo kolektivně, musela se ujmout individuální akce.

Ve 27. minutě předvedl nádherné sólo Tarik Sektioui. Ještě na domácí polovině si přivlastnil balón a namířil si to soupeřově brance. Po cestě za sebou zanechal tři obránce Marseille a nakonec překonal i brankáře Mandandu. A Sektioui byl dál při chuti. Ještě před koncem prvního poločasu vymyslel báječnou přihrávku na Marka Čecha, hostující obránci však záměr na poslední chvíli překazili a dost možná se tak vyvarovali druhého inkasovaného gólu.

Vstup do druhého dějství měla o poznání lepší Marseille. Do necelých dvou minutách si senegalský útočník Mamadou Niang naskočil Bonnartův centr z pravé strany a rázem bylo skóre vyrovnáno. Domácí se málem rychle vrátili do vedení, blízko skórovaní byl Lisandro López, dobrou šanci však měla i Marseille, když Cana hlavičkoval těsně vedle. Kouč Porta Jesualdo Ferreira poté na hřiště poslal dalšího útočníka Heldera Postigu a tento tah se mu brzy vyplatil.

Marseille se dostala trochu pod tlak, hlavičkující Lisandro López ještě zblízka trefil jen břevno. Stejný hráč se však prosadil až v minutě 78., když využil perfektního uvolnění od Quaresmy. Postiga s Fucilem ještě v závěru spálili dvě tutovky, nic to ovšem nezměnilo na tom, že tři body bere Porto.

Autor: Radim Šantrůček / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*

Jasná remíza, jako v prvním vzájemném zápase. Zase bude tip 1:1.

Reagovat
HOST*

Porto 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Porto doma ukolébá každého. 1:0

Reagovat
HOST*

Porto je moje......milujem porto. a staci mi ak sa dostanu medzi 8 poslednych, budem spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

mas nejake wallpappery?

Reagovat
HOST*

porto je moje...

Reagovat
HOST*bary72

Gratuluji FC Porto !!! Výrazně si nakročili k postupu a Ol. Marseille přestalo konečně přát štěstí.

Reagovat
HOST*

to sou borci ja to tikam furt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele