základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Besiktas zdolal Marseille a drží se ve hře

Besiktas se v domácím prostředí oklepal z drtivé prohry s Liverpoolem z minulého kola a dál bude bojovat o postup do další fáze Ligy mistrů. Domácí mohou děkovat hlavně Bobovi, který svým gólem dvě minuty před koncem utkání, zajistil Besiktasi výhru nad Marseille v poměru 2:1.

Už od začátku zápasu bylo vidět, že Besiktas dál myslí na osmifinále Ligy mistrů a chce za každou cenu nad Marseille zvítězit. Domácí začali aktivněji, první střela zápasu kterou vyslal Tello, ale mířila nad bránu. Ve velké šanci se ocitl na druhé straně Niang, gólman Besiktase Rustu Recber však míč skvěle vytěsnil. Besiktas už ve 20. minutě poprvé střídal, ze hřiště odešel s bolestí krku Edouard Cisse a místo něho naskočil do zápasu Koray Avci. O chvíli později střídali i hosté, kdy Djibril Cisse nahradil zraněného Nasriho.

Ve 26. minutě viděli diváci první gól zápasu. Besiktas zahrával volný kop, ke kterému se postavil Rodrigo Tello a prostřelil bezmocného Mandandu. Marseille se po inkasovaném gólu probudila a hned z další šance zahrozil Ronald Zubar, jeho střela ale mířila mimo bránu. Velkou příležitost srovnat měl o chvíli později i Valbuena, jím vyslaná dalekonosná střela ale Recbera neohrozila. Těsně před přestávkou mohli domácí vést už o dva góly. Po skvělé kombinaci Uzulmeze, Tella a Delgada dostal míč Serdar Ozkan, ovšem proti jeho střele skvěle zasáhl Mandanda a míč vyrazil mimo bránu.

Do druhého poločasu vyběhli hosté s jednou změnou. Trenér Gerets se rozhodl vystřídat Zubara, místo něhož na hřiště poslal Taye Taiwa. Hra Marseille se ale moc nezlepšila, proto o deset minut později Gerets střídal znovu, odešel Boudewijn Zenden a místo něho nastoupil sedmnáctiletý André Ayew. Ve druhém poločase moc šancí k vidění nebylo, za zmínku snad stojí jen střela Nianga, která mířila mimo bránu.

Marseille se ale pozvolna lepšila a vytvářela si čím dál větší příležitosti k vyrovnání. A v 65. minutě se dočkala. K míči se dostal Taye Taiwo a nádhernou dalekonosnou střelou překonal Recbera. Remízu však hosté neudrželi, dvě minuty před koncem přišel vítězný gól Besiktase. Matías Delgado přihrál na pravou stranu volnému Rogeriovi Deivsonovi, kterému se přezdívá Bobo a ten přesnou střelou zajistil svému týmu důležitou výhru 2:1 nad Marseille.

Turecký tým stále může bojovat o postup, ale nebude to mít snadné, musí vyhrát v Portu. Marseille si to o postup rozdá s Liverpoolem.

Autor: Vít Sedlák / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Besiktas má ještě šanci a boduje hlavně doma na Inönü. Mohl by zabrat a vyhrát. Docela bych jim to oproti Marseille přál. Tipnout ale zkusím 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda !!! A koukám, kdo to stál v brance, starý známý Recber Rüstu. Ale to byla přece ikona Fenerbahce !!! Dneska je tedy všechno možné ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele