základní skupiny - skupina H, 6. kolo
12.12.2007 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Arsenal porazil Steauu, přesto končí druhý

Arsenal se svým fanouškům předvedl v dobrém světle a zvítězil nad Steauou 2:1. Domácí poslal do vedení už v osmé minutě Diaby a těsně před přestávkou ještě zvýšil náskok Bendtner. V osmašedesáté minutě už jen stačil snížit Zaharia. Arsenal si tak připsal tři body, ale na prvenství ve skupině už nedosáhl.

Kouč Arsenalu Arsene Wenger se rozhodl šetřit několik svých opor, v sestavě se tak neobjevila jména jako Kolo Touré nebo Emmanuel Adebayor. Přesto nebylo oslabení nijak cítit, protože Arsenal vstoupil do zápasu velmi dobře. V první větší šanci se objevil po přihrávce Robina Van Persieho Theo Walcott, svou nízkou střelu ale namířil jen do boční sítě Zapatovy brány. Hosté měli velké problémy s rychlostí tohoto anglického talenta, který si s obranou Steauy dělal co chtěl. O chvíli později to byl znovu Walcott, kdo mířil těsně nad bránu.

V osmé minutě už diváci viděli první gól zápasu. Po křížné přihrávce Sagny dostal míč Diaby a střelou do pravého horního rohu otevřel skóre utkání. Gól Diabyho povzbudil a o chvíli později prověřil připravenost gólmana Zapaty, kterého ale střela nepřekvapila. Arsenal si těsně před přestávkou své vedení ještě zvýšil. Po přesné přihrávce od Van Persieho získal míč do běhu Nicklas Bendtner a přesnou střelou překonal Zapatu - 2:0.

Druhá půle nezačala v tak rychlém tempu jako první a šancí se také zrodilo méně. Delší dobu se nic vážnějšího nedělo a trenér Rumunů Marius Lacatus se rozhodl stáhnout ze hřiště Neagu, místo kterého naskočil do zápasu Dorel Zaharia. Trenérovi se střídání vydařilo, o tři minuty později to byl právě nový muž na hřišti, kdo snížil na rozdíl jednoho gólu. Lovin přesným centrem posadil míč na hlavu Zahariovi a ten překonal brankáře Lehmanna.

Hosté se tímto gólem zvedli a snažili se o vyrovnání. Těsně před koncem zápasu Steaua málem ukradla Arsenalu body za vítězství, když se do velké šance dostal Ovidiu Petre, střelu ale nenamířil do brány. Arsenal si tak tímto vítězstvím zajistil tři body, které ale na první místo ve skupině nestačí, o dva body více totiž nasbírala Sevilla. Steaua se s evropskými poháry pro tuto sezónu loučí.

Autor: Vít Sedlák / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasný Arsenal otázkou je kolika goly Steau rozstřílí Tipuji výsledek 3:0

Reagovat
Devil

jj...Mam taky ten dojem .Jednoznacny zapas . Tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Byť má Arsenal jasný postup, jde mu o 3 body. Bez debat za 1, tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1 a mohlo by se to trochu rozjet a arsenal si zastrilet, ale asi to tak nebude a zapas dopadne 2:0.

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sice výhra, ale výsledek nic moc. Zajímalo by mě, jaký by byl výsledek, kdyby neměl Arsenal jasný postup už před zápasem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele