čtvrtfinále - 1. zápasy
03.04.2007 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

LIVERPOOL RÁZNĚ NAKROČIL K POSTUPU

Nečekaný, ale naprosto zasloužený výsledek se zrodil v Eindhovenu ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Domácí PSV úplně vyhořelo a Liverpool si odvezl pohodlné vítězství 3:0, což před domácí odvetou znamená už téměř jistý postup do semifinále.

Eindhoven sice v osmifinále překvapivě vyřadil Arsenal, ale od té doby to s ním jde z kopce. V domácí soutěži ztrácí svůj náskok v čele tabulky a přichází o zraněné hráče, hodně chyběl nejen obránce Alex, ale i útočníci Kone a Afellay. Domácí tak nastoupili s jediným hrotem Farfanem. Liverpoolu chyběli především García a Kewell, z útočného tria Crouch, Kuyt, Bellamy zbyl černý Petr a jen místo na lavičce na posledně jmenovaného, svůj debut v evropských pohárech si odbyl argentinský záložník Javier Mascherano, zimní posila z West Hamu.

Utkání mělo velmi pomalý rozjezd a první zajímavější situace přišla až v 16. minutě. Šlo však hned o slibnou šanci, po rohovém kopu hlavičkoval liverpoolský Peter Crouch a gólman Gomes se musel hodně natahovat. Probudili se i domácí, ve 20. minutě to zdálky nepřesně zkoušel Salcido, chvilku po něm po centu Kromkampa pálil z první Väyrynen a hostující obránce jeho střelu, která mířila na rohový praporek, málem srazil za záda vlastního brankáře. Následoval roh a po něm hlavička Philipa Cocuho, ta jen těsně minula tyč Reinovy branky.

Jinak první půle nabídla podprůměrný fotbal a přinesla už jen jeden světlý moment. Ve 27. minutě rozehráli Reds akci po pravé straně, na jejímž konci byl Finnanův centr a přesná hlavička Stevena Gerrarda, Gomes se tentokrát natahoval marně - 0:1. Kdo čekal, že gól dá zápasu nový náboj, ten se nemohl mýlit víc. Liverpool dobře bránil, Eindhoven se zmohl jen na dvě střely - Cocuho přímý kop do zdi a Mendezovu dalekonosnou a hodně nepřesnou...

Druhý poločas začal ve vyšším tempu, ale jestliže si domácí v kabině předsevzali snahu o vyrovnání, vůbec jim to nevyšlo. Doplatili na špatnou rozehrávku, první zmatky kolem vlastní šestnáctky ještě napravili, ale pak ve 47. minutě nepřesnou přihrávku zachytil John Arne Riise a parádní šajtlí nedal Gomezovi šanci - 0:2.

Domácí kouč Ronald Koeman o přestávce překvapivě stáhl jediného útočníka Farfána a nahradil jej obráncem Sun Xiangem, po druhé inkasované sice brance poslal na hřiště zkušeného Patricka Kluiverta, ale jeho týmu to příliš nepomohlo. Domácí byli naprosto bezradní a Liverpool se v 63. minutě ještě více přiblížil k postupu do semifinále. Finnan dalším centrem zprava našel Petera Crouche a stožár v útoku Reds přesnou hlavičkou přidal třetí branku.

Až v 67. minutě poprvé vážněji zasahoval Pepe Reina, i když to stále nebylo proti střele na branku. Pěkně vytáhl prudký centr, dorážel Salcido, ale střela mu vůbec nesedla. Hned o dvě minuty později Reina znovu zasahoval, tentokrát už proti střele mířící mezi tyče, ale Australan Jason Culina spíš míč španělskému brankáři odevzdal, než že by jej ohrozil.

Zbytek zápasu už se ani hrát nemusel. Přinesl už jen nepříliš nebezpečný přímý kop a povedenou, ale příliš vysokou střelu zdálky v podání hostujícího Gonzáleze, v závěru pak ještě druhý domácí pokus mířící mezi tyče, s nímž na Reinu nevyzrál Fehér. Zbytečnou žlutou pak ještě inkasoval liverpoolský Kuyt, která pro něj znamená stop do odvety.

Odveta tak zřejmě bude pouhou formalitou, snad jen zázrak by mohl Eindhovenu pomoci na Anfield Road zvítězit o tři branky...

Autor: Petr Starý

Komentáře (34)

Přidat komentář
Messiáš

1:1

Reagovat
HOST*

Liverpool jasnej postup!

Reagovat
Shevchenko

1:0 (Farfán)

Reagovat
Slejdy

liverpool bez problemu postoupi maji formu...za to PSV se jaksi nedari posledni dobou...

Reagovat
HOST*

juventus najlepsi

Reagovat
HOST*mirek

psv postoupi,pac postoupí.HOLANDSKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Keby si mal tak pravdu. Si môj človek.

Reagovat
HOST*

BUZERANTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Psv musi doma vyhrat min 3:0,na anglicke kluby to proste vedia.kluivert,Farfan,Kone , Reiziger,Cocu do toho

Reagovat
HOST*

Jak muzes rict takovou blbost,ze PSV to umi na anglicke kluby? To ze vyradili nahodou Arsenal!? Ty vole Liverpool hraje uplne jinej,rozdilnej fotbal jak Arsenal! Nekdy se podivej doma na fotbal premier legue kde hraji Liverpool a Arsenal a potom si to srovnej!!!!! Pokud rozumis trochu fotbalu tak to poznas sam!

Reagovat
Marv

Crouch z metru tyc a Gerrard penalta do prosted a skvelej zakrok golmana

Reagovat
HOST*Georgi

Eindhoven-Liverpool 0:1....kazdopadne neprohraje...Eindhoven je momentalne uplne v kasi.....a ze vyradil Arsenal?? to byla pekna nahoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Bellamy a Xabi Alonso po gole a jasny postup Liverpoolu .

Reagovat
HOST*

Podla mňa to skončí 2:0 pre PSV. Uvidíte, že Liverpool PSV podcení a to sa im nevyplatí.

Reagovat
HOST*rb

...Liverpool má na to aby vyhral oba zápasy...vidím to na postup The Reds, to nieje ako Arsenal, ktorý režírujú young-boys Fabregas-Denilson...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Eidhovenu vyjde, ale bez klíčových hráčů to bude velmi těžké.

Reagovat
Xavi

Je škoda, že nemůžou nasadit ideální jedenáctku, ale věřím, že Eindhoven postoupí. Liverpoolu vyhovují soupeři jako Barca a spol. , kdy můžou betonovat a jen čekat na chybu. Proti Eindhovenu jsou mírným favoritem, což podle mě jim nebude dělat dobře.

Eindhoveeen!!!

Reagovat
HOST*divocak

Chces rict ze Liverpool proti Barcelone betonoval? Nebo proti Arsenalu, MU, Chelsea???? Asi jsme se divali na uplne jine zapasy.

Reagovat
Xavi

No viděl jsem je jen proti Barce, kde to teda oproti let minulým beton nebyl, ale vycházeli ze zajištěné obrany a nebyli to oni, kdo tvořil a měl něco vymyslet.

Reagovat
Xavi

tzn. tvořit a bořit je sakra rozdíl.

Reagovat
HOST*R9

S tím betonováním už začínáte být (vy Katalánští fanoušci) trapní, je to totiž tak že kdo nemá víc držení míče jako Barca tak hned betonuje nebo to tak aspoň vypadá...mně osobně se líbila v těch dvouzápasech mezi Barcou a Liverpoolem více hra anglického týmu a pro nezaujatého fanouška je to myslím stejné...

Reagovat
HOST*Grégory

čau lidi, koukněte se na HERTHA.BLOG.CZ, je to docela dobrý

Reagovat
HOST*

Liverpool dnes vyhraje na 100% gumy!!!

Reagovat
Pharrell

0:1?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Kua ten Liverpool má ale formu

Reagovat
HOST*dave

Co to je za marku ve tom studiu na ct2?

Reagovat
HOST*-Kopy-

nvm nekoukam

Reagovat
HOST*R9

Naše fotbalová reprezentantka a nejlepší hráčka!!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak Liverpool z toho krátkého záznamu vypadal hooodně dobře , ti si to dávali z oprvní léoe než Barcam to byla jiná divočina, kua a ty goly no to teda čumím, počítal jsem s výhrou Live, ale až tak moc .. no odveta teda bude hooodně zajímavá

Reagovat
HOST*1860

cekal nekdo neco jinyho?

Reagovat
Xavi

Já!

Reagovat
HOST*1860

sem to rikal, livepovlu darujou semifinale, eindhoven na to jasne nema, mohli prekvapit coz udelali, ale vic nesvedou, fotbal je obcas i spravedlivej a kvalita se prokazala..

Reagovat
HOST*

smrdíš

Reagovat
HOST*

Tak ke me nečuchej ty gayu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele