osmifinále - odvety
06.03.2007 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

ŠOK V LYONU: POSTUPUJE AS ŘÍM

Největší překvapení dnešních odvet osmifinále Ligy mistrů se bezesporu zrodilo na Stade Gerland. Olympique Lyon si z Říma přivezl bezbrankovou remízu a byl favoritem na postup, jenže nebyl schopen dát gól, hosté ze tří střel mezi tyče vytěžili dvě branky a radují se z nečekaného postupu.

Otázka postupu do čtvrtfinále byla před odvetou otevřená, mírným favoritem byl Lyon, hlavně z důvodu výhody domácího prostředí v odvetě. Lyon byl navíc jedním z kandidátů na celkové vítězství. V první části souboje, která se odehrála v hlavním městě Itálie, nedokázal ani jeden z týmů vstřelit branku a výsledek 0:0 byl výhodou spíše pro Lyon. Ovšem ani Řím nemusel být z výsledku zklamán, protože bylo jasné, že Lyon bude muset doma zvítězit.

Oba týmy nastoupily do zápasu v obvyklém rozestavení. Lyon se třemi útočníky Maloudou, Fredem a Govuem a v záloze s Diarou místo Toulalana. AS Řím vsadil na sestavu se dvěma defenzivními záložníky a jediným hrotem Tottim.

Od domácího Lyonu se čekal nápor od prvních minut. Hráči Olympique se o něj také snažili, ovšem hosté bránil výborně. První nebezpečnou akcí byla jedovatá střela Juninha, se kterou měl Doni problémy. Poté se hrál ovšem vyrovnaný fotbal. První, kdo vstřelil gól, byl Daniele De Rossi, ale jeho branka hlavou nebyla uznána, protože rozhodčí ještě před tím pískal faul Tottiho. AS Řím se ale přeci jen dostalo do vedení. Max Tonetto se dostal na levé straně za záda pravého obránce Lyonu Réveillèreho, přesně odcentroval a Francesco Totti hlavou otevřel skóre.

Poté se AS trochu zatáhlo a čekalo, co předvede Lyon. Jenomže ten neukázal vůbec nic. Do příležitostí se dostali pouze Squillaci a Tiago, ale ani jeden z nich brankáře hostů Doniho příliš neohrozil. Navíc těsně před poločasem udeřil AS Řím znovu. Mancini si v brejku pohrál s nešťastníkem Réveillèrem a střelou pod břevno nedal Coupetovi šnaci. Do šaten se tak šlo za překvapivého stavu 0:2.

Do druhé půle nastoupil Lyon se dvěma změnami. Houllier poslal na hřiště Wiltorda místo nevýrazného Govua a Diaru nahradil švédský reprezentant Kim Kallstrom. A domácím změny prospěly. Od úvodních minut druhého poločasu zatlačili hráči Lyonu soupeře na jeho polovinu. První obrovskou šanci nevyužil Wiltord, který se řítil sám na brankáře AS Doniho. Poté zkoušel nepříjemnou střelou štěstí kapitán Juninho. Za dalších pár minut pálil nebezpečně Kallstrom, ale Doni držel dvoubrankový náskok hostů.

AS Řím se soustředil hlavně na obranu a do nebezpečných ofenzivních výpadů se dostával pouze sporadicky. Ovšem to bylo logické. Hosté měli nahráno, snažit se museli domácí. Houllierovi zbývalo poslední střídání. Rozcvičovat poslal českého útočníka Milana Baroše a mladého střelce Karima Benzemu. Nakonec na dal důvěru Bezemovi, který vystřídal beka Réveillèreho. Houllier tak vsadil vše na ofenzivu. Nic jiného mu také nezbývalo. Lyon potřeboval vstřelit tři branky, ovšem ani se čtyřmi útočníky na hřišti se nedokázal dostat do velkého tlaku. Benzema po svém nástupu na trávník ihned zkoušel štěstí, jenže branku minul o půl metru. AS Řím šikovně kouskoval hru a Lyon si do konce zápasu nevytvořil již jedinou příležitost k ohrožení branky hostů.

Hostující AS Řím tak dokázal na Stade Gerland skvělým taktickým výkonem a obrovskou efektivitou překvapivě snadno zdolat Olympique Lyon. Postupem přes tento slavný francouzský velkoklub dosáhl historického úspěchu a může se tak těšit na čtvrtfinále nejprestižnější evropské klubové soutěže. Jedinou kaňkou na představení AS byla žlutá karta, kterou viděl na konci utkání Pizarro. Ta mu vystavila stop pro první čtvrtfinálový duel.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (80)

Přidat komentář
HOST*Gazza

Lyon doma vyhraje a postup ho nemine!

Reagovat
HOST*

picu VYHRRAJE LEDA KULIČKY ZA pÁKISTAN KOKOTI NECHAPU VSICHNI PRO lyon as JE NEJ A PUJDE HODNE DALEKO ......

Reagovat
Shevchenko

2:0 (Maloda,Baroš)

Reagovat
HOST*nofan

Tady se nebude experimentovat - Baroš nebude.

Reagovat
HOST*Peťan

Postup AS Řím !!! dáme tam do toho srdíčko, budem dobře bránit , hrát na brejky..to pude!!! stačí pohlídat juninha (nebo jak se to píše) ptž bez něj sou v hajzlu.. Totti tam jednoho šoupne a bude..stačí i remíza (teda kromě 0:0 :D ale to ví každej) jinak super že to vysílá čt2!! zdar

Reagovat
HOST*neznate

lyon to vyhraje a celou ligu mistru a nebo manchester ale lyon tak fuck of

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon šlape, AS hraje hov*o... doufám že ASR dostane pořádnej kotel... 4:0

Neee tipuju 2:0 Jinak dík za info kdo to vysílá taky sem rád že ten zápas dostala ČT2, ikdyž bych rád viděl i utkání z Mestalla

Reagovat
Marv

1:1 (Juninho- Totti)

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, taky to vidim na 1:1!!! AS postoupi!!! verim tomu

Reagovat
Slejdy

1:1 postup AS .. a nemusite tady tak mluvit o jinem klubu ktery nemate radi...viz zasrany AS Řím .. vzpamatuj se magore

Reagovat
HOST*smárt

Myslím,že vtomhle zápase by se mohlo prodlužovat,ikdyž lyon je v domácím prostředí v roli favorita.Jenže jak dopadl Inter před 14 dny.Mohl by se opakovat výsledek 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

no, ja to risknem a dám na tiket 2, je tam dobrý kurz a šanca existuje...takže dnes fandím ASR

Reagovat
HOST*

2:0 (Fred 2)

Reagovat
Slejdy

AS neprohraje fakt..mozna bych sel i do ciste dvojky...tesim se na to su rad ze to davaji na ct2

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 1:2. FORZA ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jsem až moc těm bídákům věřil, že daj jeden haluz!

Reagovat
Antijuve

Lyon jde dál vyhraje 3:0 doma.

Reagovat
HOST*jirka.kara

1:1 = Pápá Lyon

Reagovat
Antijuve

Lyon je roznese bez problému.AS je stejně v ........... jako v Serii A.

Reagovat
HOST*Jaca

Chlapče!!! je vidět, že si asi nikdy nehrál nebo nehraješ fotbal, jestli je pro tebe 2. místo v Serii A špatným umístěním, chtěl bych vidět tebe na místě, kterému se říká fotbalový trávník, jak bys tam běhal. No asi jak piča no !!!. Takže ti radím, aby ses probudil. Děkuji za pochopení a AS forever!!!

Reagovat
Antijuve

Chlapec si říkej svým kamarádům a ne mě,kozy jsme spolu nepásli...AS je na 2.místě a to podle vašich keců před sezonou že budete první,asi moc dobré umístění nebude.A probudit by měl někdo tebe a naučit jak se chovat na internetu.Aspoň si mě utvrdil v tom,jaký má AS dementní fanoušky.

Reagovat
Il Principino

Tak za prvé....sice jsme si dělali zálusk na titul, ale druhé místo není rozhodně špatné místo, vždyť bysme mohli být už jen o jednu pozici výš, tak co to píšeš za nesmysli. A myslím, že probuzený byl, protože jinak by ani nemohl napsat ten příspěvek. A za druhé....dement seš ty a ne fanoušci Romy.

Reagovat
Antijuve

Příště než napíšeš takovej blud jako si napsal,tak se nauč číst a tvůj příspěvek mě dává za pravdu o demenci fanoušků AS.

Reagovat
Antijuve

Orava o demenci některých fanoušků AS.

Reagovat
smazaný uživatel

TUPEC NO......

Reagovat
Antijuve

Inteligentní příspěvek od fanouška AS,to se dalo čekat.

Reagovat
HOST*Jaca

A co ty si kurva vůbec za chuja (Antijuve je jako co kurva ???), se do piče vzpamatuj a rozhodni se komu fandíš. Beztak si milánská kurva

Forza Roma !!! p.s. jenom jsem se utvrdil v tom, že fans AS jsou jednotní a drží spolu, dik chlapci a ještě jednou Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon nás roznes, ale jen v prasečinách. Forza Roma!

Reagovat
Antijuve

AS bylo lepší to nepopírám.Máte štěstí že Lyon nebyl ve formě.

Reagovat
HOST*Jaca

Zas ty kurva ??? Meleš hovna jak cyp kurva. Raz tvrdíš, že nás roznesou a včil, že nebyli ve formě. Je třeba se probudit a uvědomit si, že AS je zaslouženě postupující.

FORZA ROMA !!!

Reagovat
HOST*FERO AS

ty si teda riadny vol .....

Reagovat
HOST*ROMANISTA

Jsme ted dost z formy. No nevim nevim..

Reagovat
HOST*ital

Pořád nemůžu za boha pochopit,jak může být mužstvo s takovouhle sestavou 16 bodů za Interem.Jinak tip na tenhle zápas po velkém štěstí 1:1.

Reagovat
HOST*Jardel

Roma na to nemá aby postoupila Lyon vyhraje zaslouženě 3:0

Reagovat
HOST*ROMANISTA

Presne kvuli takovym jako jsi ty bych moc chtel, aby Roma postoupila...

Reagovat
Il Principino

Néné....Řím na to určitě má.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou to od tebe směšný příspěvky, Roma na to nemá, Valencie prasí, no podiv se prosím tě ještě jednou na zápas Lyon - AS a kdo víc prasil??? Jak píše Romanista, už jen kvůli takovým jako jsi ty, bych si přál, aby Řím došel co nejdál!

Reagovat
smazaný uživatel

p.s. Inter to neunes

Reagovat
HOST*

Chlapci LYon uvidite...

Reagovat
HOST*Márty

Roma by to mohla dát...těch 1:1 mi přijde docela reálný...ale kus štěstí to určitě chce...musí zahrát celej mančaft...Totti bude muset ukázat jak je velkej vůdce..ale sám to nezvládne..De Rossi,Manchini,Perotta...a hlavně i dobrá defens v čele s Christianem Panuccim musí být v pohodě,jinak to asi nepujde...Forza Roma

Reagovat
Il Principino

Hlavně se musíme vyvarovat těch zbytečných přehmatů v obraně. A Doni musí zachytat, jak nejlépe umí. Myslím, že šance jsou 50:50. Il mío cuore giallorosso!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne se musime vyvarovat zbytecnych faulu kolem šestnáctky i kdyz Juninho to strili i od pulky tipuju 1:1 ale muze to dopadnout jakkoli, ale myslim si ze **AS** pujde dal!! Hosi DOTOHO!!!!!! FORZA ROMA

Reagovat
HOST*Wockey

Myslím že to dopadne 2:1 pro Lyon, určitě padne nějáký gól, protože AS musí otevřít hru a do zápasu půjde s tím hlavně gól vstřelit , když se mu to podaří , je mu jedno že jednu branku dostane, ale pro Lyon bude otevřená hra AS výhodou a myslím že to dotáhne k postupu.Baroš by mohl nastoupit tak kolem 70.minuty

Reagovat
HOST*1860

nevim nevim, lyon ma nakroceno zase k ucasti v lize mistru jako pasivni pozorovatel, neverim tomu ze to otocej..

Reagovat
HOST*Mari

no ještě neni všemu konec, Milda nastoupi a zuroci sve skvlel zkusenosti jako vitez ligy mistru a dovede Lyon k postupu (jinak Mancini to tam pekne pomotal a za konceni taky paradni, Lyon nevi, co ma hrat)

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace fanouškům AS, strašně vám to přeju

Mancini je bůh, Totti taky, ale o něco menší

Reagovat
sansiro

tady souhlasím 100%, AS mám rád! Mancini to je borec! Jen svěcený to čte Mančini

Reagovat
HOST*Mari

jj, pred Mancinim klobouk dolu a ten gol, to byla parada

Reagovat
smazaný uživatel

díky, snad to Real zítra taky dotáhne do zdárného konce!

Reagovat
sansiro

Romě ještě neuznali regulérní gól. Ale ještě není konec!

Reagovat
Shevchenko

to si říkáš fanda ACM...

Reagovat
sansiro

To jsou jen sympatie, na tom snad nic neni...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

takový zmrdy mám rád, ty si asi řikáš hlavně aby nepostoupilo AS. No tak zapomeň. Já vám to zítra přeji. Sláva italskému (podceňovanému) fotbalu!!! A ty tolik nepij, ať moc ne

Reagovat
sansiro

Oni se z té krize vyhrabou, počítám ještě tak rok. Inter tomu ale včera moc nepomohl...

Reagovat
smazaný uživatel

to ne no.

Reagovat
smazaný uživatel

No musim uznat, že mě sice štve že nedalo ASR goly až ve druhym poločase, páč sem měl 1.poločas plichtičku a pokazili mi jako poslední zápas tiket na 4 000,- ae pravda že za to co předvedli si ten postup zasloužej ikdyž sem ho přál Lyonu

Před Mancinim klobouk dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a ten všemi obletovanej Lyon je venku. A docela oprávněně. A to, co předváděli na konci zápasu bylo k blití Co si jako Fred a třeba Juninho myslí? AS blahopřeju k postupu, hrozně jsem jim ho přál!!!

Reagovat
HOST*FERO

FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA FORZA ROMA

IDEME AZ DO FINALE

Reagovat
HOST*1860

as celkem nic nepredvedlo, byli porad zalezli a meli jen skvely prechody do utoku, kde si umeli skvele pokryt mic, z toho dve sance a dva goly.. ke konci to byla krec lyonu a bylo rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

a co předved lyon? Kromě tří střel vůbec nic, jo vlastně ještě pár loktů v ksichtu. Papa Lyon!

Reagovat
HOST*Jaca

Takové chuje mám fakt rád: as nic nepředvedlo, byli zalezlí a měli přechody do útoku..... a podobné hovna.

Jenomže takhle se dneska hraje fotbal a já tomu říkám umění narozdíl od tebe a hle sklidilo to úspěch, a co je lepší, postup.

Jen tak dál AS. Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

ty si dobry chuj, asi ses na ten fotbal moc nedival ze? .........blazne, jak tohle muzes napsat

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini si z toho beka udělal pěkného vola.

Reagovat
smazaný uživatel

jako Ronaldinho za starých časů!

Reagovat
smazaný uživatel

To byl nejkrasnejsi okamzik !!

Reagovat
HOST*Tavo

Mancini skvělej, ale hodně se mi líbil i na druhý straně Malouda.

Reagovat
smazaný uživatel

Musim rict, ze jsem vzdy fandil AS, ale Lyon mi byl vzdy sympatickej, avsak po vcerejsim vykonu u me Lyon hodne klesl !! Crisuv a freduv loket bez povsimnuti mi opravdu neprijde styl fair play a kdyz k tomu pridam jeste regulerni gol De Rossiho + unik Perroty, pri kterem ofsaid nebyl ani nahodou, tak rozhodci jeste odpustil Lyonu dva goly a dva cervene... AS zvladl toto utkani takticky perfektne

Reagovat
Slejdy

jj De Rossiho gol mel normalne platit i ten Perrota nebyl v ofsajdu...zapas se mi libil..su rad ze postupujem dal...Mancini kapr...ale ten Fred mel jit ven a Cris mel taky dostat druhou zlutou...nevim proc mu ji rozhodci neukazal..nekdy to nezvladali sudí...

Reagovat
HOST*Tavo

Gratuluju Římu k vítězství a k postupu. Potom co mi vypadla Barca, tak mám aspoň jiného favorita, na kterého se budu moc' soustředit.

Reagovat
HOST*jirka.kara

Tak to sem na tom uplne stejne, pro me je taky AS po Barce cislo dva...

Reagovat
HOST*fd

Ale nějak se časi mění napřed každej na AS nadává a teď když postoupili tak sou bozi.nechápu vás jinak Lyon měl štěstí že nedostal 0:5 2 neuznané góly Říma a jasná penalta ve druhé půli.

Reagovat
HOST*Totti

Jenom souhlas.

Pánové fans AS, nesmíme zapomenout na vynikající výkon Mexese a Chiva, to byla fantazie, pan fotbalista Mexes snad neprohrál za cely zápas hlavičku, čili klobouk dolů. Ale výborný kolektivní výkon celého mužstva nesmí byt opomenut. Forza Roma !!!

Reagovat
HOST*

Ten buzerant Fred měl jít za ten loket na Chiva ven, at mi říká kdo chce, co chce. Ale AS jsou tvrdí chlapi a zaslouženě postoupili. Forza Roma !!!

Reagovat
HOST*www.asroma.ic.cz

www.asroma.ic.cz

Reagovat
HOST*Márty

byl to výbornej výkon od AS,takhle sem je eště hrát neviděl..supr celé mužstvo...jen nechápu jejich výkyvy v lize i v předchozích zápasech LM...doufám že tenhle výkon zopakujou i v další fázi LM....a mělo to bejt 0:4

Reagovat
HOST*

Z pěti utocniku co Lyon ma jedinej Baros nehral je to chudak!

Reagovat
Radin

Jako co to tam Fred předváděl za zákroky?Na utočníka celkem prasárny,asi si řekl vyrovnám se De Rosimu z druhé strany,což je taky husté prase ...Jinak přeju to z AS tak Mexesovi a Chivuovi

Reagovat
HOST*

Fred je prase!

Reagovat
HOST*

Fred je hovado! AS zaslouzene vyhralo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele