osmifinále - odvety
07.03.2007 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

EINDHOVEN PŘEKVAPIVĚ VYŘADIL ARSENAL

Na Emirates Stadiu v Londýně se ve středu zrodilo další velké překvapení. Arsenal Londýn si po velkou část druhé půle zápasu proti PSV Einhoven držel jednobrankový náskok, který znamenal prodloužení, ovšem stoper Alex svojí brankou sedm minut před koncem poslal PSV do čtvrtfinále.

V prvním zápase osmifinále měl více ze hry bezesporu Arsenal, ale doplatil na svoji nemoc posledních měsíců. Neproměnil několik jasných příležitostí. Naopak domácí PSV Eindhoven hostům udělilo lekci z produktivity. Z ojedinělé příležitosti se trefil Mendez, a zajistil tak Einhovenu jednobrankový náskok a minimálně vyrovnané šance do odvety.

Sestavy obou středečních soupeřů měly hodně daleko od těch ideálních. Bylo dlouho jasné, že na straně Gunners do odvety osmifinále nezasáhnou jak Robin van Persie, tak český reprezentační záložník Tomáš Rosický. Ovšem ještě den před zápasem kouč Arsenalu Arsene Wenger tvrdil, že již bude k dispozici od úvodních minut kapitán a největší hvězda Thierry Henry. To se nakonec potvrdilo jen z části. Henry sice byl připraven nastoupit, ale začal pouze na lavičce náhradníků.

V úvodní desetiminutovce hrála obě mužstva hodně opatrně. Ovšem poté již přišel očekávaný tlak domácích, kteří potřebovali vstřelit co nejdříve branku, aby vše nemuseli dohánět v závěru. První příležitost na sebe nenechala dlouho čekat. Cesc Fabregas narýsoval přesnou přihrávku na Emanuela Adebayora, ale ten si nedokázal ideálně připravit míč, a tak mu ho z nohy ukradl brankář PSV Gomes. Arsenal hrozil hlavně z pravé strany, kde Hleb dobře spolupracoval s aktivním Tourem. Posledně jmenovaný se nejednou řítil ze strany vápna, ale nedařilo se mu najít finální přihrávkou některého ze svých spoluhráčů.

Ve 32. minutě zahrozili poprvé hosté, ovšem Cocu balón centrovaný z pravé strany hlavou netrefil tak, jak by si sám představoval. Poté si ještě Baptista zpracoval míč na prsa a zkoušel efektně přes hlavu překvapit brankáře hostů, ale o několik decimetrů minul. Do 45. minuty se již nic podstatného nestalo, a proto si šli hráči do kabin odpočinout za nerozhodného stavu 0:0, který posouval dál PSV.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy ve stejných sestavách, v jakých ukončily první půli. Arsenal pokračoval v nepříliš úspěšném dobývání branky hostů, tlačil se hlavně středem a s takovými útoky neměl PSV Eindhoven problém. Obranu skvěle dirigoval stoper Alex, který prohrál minimum soubojů. Nakonec se Arsenal dočkal z ničeho nic v 58. minutě. Edmilson zahrál rohový kop, míč proletěl klubkem těl až k Alexovi, ten nestačil uhnout s nohou a vstřelil si vlastní gól.

Gunners byli najednou k neudržení. Tváří v tvář Gomesovi neuspěl Adebayor, Fabregas ze skvělé pozice mířil jen těsně nad. Na hřiště se přeci jen dostal Thierry Henry, za obrovského potlesku tribun vystřídal Baptistu. Pomalu se ale začali dostávat dopředu i hráči PSV, kteří již nehráli tak pasivně. Utkání již směřovalo do prodloužení, když sedm minut před koncem z rohu hřiště zahrával Eindhoven přímý volný kop. Na vysoký centr si výborně naskočil muž utkání Alex, nasměroval balón za záda Lehmana a vyrovnal na 1:1, čímž zmrazil celý Emirates Stadium.

V tu chvíli bylo skoro jasné, že je Arsenal ze hry venku, protože na postup by musel vstřelit dvě branky. Zázrak se nekonal a PSV se může radovat z vyřazení finalisty posledního ročníku Ligy mistrů a postupu do čtvrtfinále.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (54)

Přidat komentář
Shevchenko

3:1 (70.Adebayor,89.Rosický,90+3.Henry-45.Kone)

Reagovat
HOST*

rosicky ani nebude hrat tak tu netaraj

Reagovat
Shevchenko

se neposer

Reagovat
smazaný uživatel

takový lidi sou nejlepší co? co tu sou jako *HOST* a dělaj šíleně chytrý

Reagovat
HOST*

blbečku

Reagovat
HOST*kulin

Kdo fandí Arsenalu?? Protože dneska Arsenal - Eindhoven 2:0

Reagovat
HOST*nofan

A proč. Jako, že by byl Arsenal tak dobrej a PSV tak hloupej. Nevěřim.

Reagovat
HOST*Gazza

Rosa cice hrat nebude,ale i bez nej Arsenal postoupi.

Reagovat
Marv

1:0 penalty 3:2

Reagovat
Marv

Jedina jasna vec v tomhle zapase je ze PSV neda gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:0-Adebayor, Silva

Reagovat
HOST*

Psv hoven to projede!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak krásně se čtou všechny tydle příspěvky, ae utrápená výhra nad Readingem 2:1, nebude hrát Rosa, možná ani Henry... Před 1.zápasem sem věřil v postup, ae teď už ne bohužel

Gunners go!!

0:1

Reagovat
HOST*Sestinozen

bohužel no... jak sem čekal... konec... tak už nemám komu fandit v LM...

Lyon vypad, Barcelona vypadla, Inter vypad, Arsenal vypad.... a dál de Chelsea, PSV, ASR

Reagovat
Xavi

Doufám, že PSV postoupí!

Reagovat
HOST*

No jo, ten se bude Barceloně líp porážet, než Arsenal, co?

Reagovat
Messiáš

Aby jsme vubec postoupili

Reagovat
Xavi

Tak já PSV a celkově holanskému fotbalu fandím.

Reagovat
HOST*smárt

Pro mě velmi nečekaná prohra Arsenálu na PSV nahrává hostům.Já věřím,že Arsenál ať už s Rosou nebo bez jednu branku dá a bude se prodlužovat,nesmí samozřejmě inkasovat.V prodloužení už to bude buť a nebo.Takže by mohli rozhodnout golmani při penaltách.

Reagovat
smazaný uživatel

Už mají relativně kompletní obranu (teda kromě Hoyta) tak by gól dostat nemuseli (pokud to nebude něco jako minule). A pokud si Fabregas nedá vlastňák.

Reagovat
HOST*

fandim kanonirom ale mam divny pocit ze postupi psv ti uz si to udrzia 0:0

Reagovat
HOST*MATO

PSV EINDHOVEN Do toho.1:2 15.HENRY-25.KLUIVERT,55.KLUIVERT

KLUIVERT,COCU,KONE,REIZIGER a cele HOLANDSKO ROZDRVME ARSENAL

Reagovat
HOST*

GUNNERS doma vyhraju, myslim 3:1, henry gilberto cesc, hlavne zacat hrat nasu hru a vyhrame!! ARSENAL 4ever !!!!

Reagovat
HOST*Jardel

Budu fandit Arsíku ale bude to těžký chce to dát rýchlý gol Eidchoven to zazdí a bude čekat na brejk. Snad to dají a doufam, žr to nebude střelecká smůla jako proti Cska

Reagovat
HOST*df

Arsenal nepostoupí trápí se doma se slabšími soupeři než je PSV a Arsenal neumí dávat góly.A obrana Arsenalu skoro vždy kapituluje tip 2:1 postup PSV šance sou tak 40:60

Reagovat
HOST*

přál bych to arsenalu,ale myslím,že vynou zranění mnoha hráčú domacích zkončí zapas remízou!!!(samozdřejmě v drtivém tlaku arsenalu)

Reagovat
Pharrell

bude to drama,ale snad postoupi Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nevítězný tým, plno ukradených mladíků tým neudělá.

Reagovat
HOST*

ukradených?co takhle draze zaplacených.blbečku

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik dali za Fabregase? A kolik dali třeba za Meridu?

Reagovat
HOST*PUYOL

Tak im treba,nie je to fer.

A vedeli ste,ze Adebayor zaraba 15 tis. libier tyzdenne???A Henry 10 krat viac???

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem jim to nepřál

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zas nepřál, to neříkám, ale je tam něco špatně.

Reagovat
Xavi

Tak "špatně" tam bude asi to, že Arsenál podobně jako Barca vždycky hrají fotbal a moc netaktizují, což je vždycky ohodně těžší vyhrávat takovým způsobem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tohle nemyslím. I když i to má svou "část viny".

Prostě mi ten tým přijde hrozně nevítězný, nevyrovnaný, například doma ztrácí moc bodů a to není náhoda. Henry je pořád zraněný (a oproti jeho nejlepším letům poloviční), FAbregas je stále talent, takhle je to u dalších x hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tam pořád už od začátku sezoóny chybí větší přímočarost (což ostatně letos chybí i nám), což je dané podle mě hlavně složením zálohy... Záloha prostě nemá správný tah na bránu a neumí ani střílet zpoza vápna. Když to vezmu, že nejčastěji hrají ve složení Hleb-Gilberto-Fabregas-Rosický, tak ani jeden z nich není hráč, který by byl gólový, z toho to všechno vychází. Ljungberg je oproti dřívějšku ani ne poloviční, Walcott zatím příliš mladý, od Denílsona se směrem dopředu nedá moc čekat. Samozřejmě jsou ztráty dané i zraněními a formou Henryho, který v minulých letech táhl Arsenal za úspěchy skoro sám.

Reagovat
HOST*inzaghi

no tak sem dnes vsadil na postup Eindhovenu a hle

Reagovat
Xavi

Tak aspoň někdo mi udělal radost! PSV hrají fakt dobře, už se na ně těším ve čtvrtfinále. Ten Alex je fakt dobrej - nejlepší hráč zápasu. Cocu je taky pořád borec a celkově má PSV moc sympatický tým. Celkově hodně koukatelný fotbal!

Reagovat
HOST*

je tu někdo?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*1860

tak fabregas me hodne zklamal, dokazal mi ze je horsi nez rosicky, nebo ze aspon neni momentalne v takovy forme.. byl sem z nej hodne zklaman..

Reagovat
HOST*

dal jsem dva goly!- A Kolik to skončilo?- 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

paráda hoši,konečně někdo těm blbečkum namachrovaným ukázal!!! tleskám

Reagovat
HOST*

Ted delas machra ,ale kdyby jsis mohl zahrat v takovem tymu jak je Arsenal tak by jsi se s toho posral.VOLE

Reagovat
smazaný uživatel

to bych radsi hral za horni kotehulky nez za takove ....... VOLE

spurs 4ever HNUPE

Reagovat
HOST*

Na to nema vzdyt je to hnup

Reagovat
smazaný uživatel

ty na to asi mas ze mudrlante

Reagovat
HOST*

Arsenal i kdyz vypadl ma porad mnohem kvalitnejsi muzstvo nez PSV.Holanska liga je na urovni druhe anglicke! Mozna az na jednu nebo dve vyjimky!A PSV je zrovna jedna s tech vyjimek,proto je na spici v domaci lize!V premier league by si moc neskrtli!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

porovnáváš neporovnatelné

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnat jde všechno a z toho zápasu včera bylo vidět, že tohle se porovnávat dá, Arsenal je úplně někde jinde, jen jim chybí van Persie, kterej dává góly. A ten lucemburskej rozhodčí PSV naddržoval tak, že by to poznalo i 5letý dítě.

Reagovat
HOST*

Proc neporovnatelne????????Myslis ze by PSV slapal jak MUFC nebo jak Chelsea? Mozna ze by byl tak na urovni Evertonu či Tottenhamu atd.Jeste rekni ze je to kvalitnejsi klub jako Arsenal!

Reagovat
HOST*

Jsem s tech vasich Re trochu zmatenej.Jeden je pro druhej proti.Souhlasim s tim ze Arsenalu chybeli klicove postavy.Asi by to dopadlo jinak kdyby hrali v plne sestave.Ale PSV taky myslim chybeli tri hraci.Ale i presto se ty dva kluby nedaji srovnat!Jenze fotbal je fotbal a vyhrat muze kazdej!

Reagovat
smazaný uživatel

PSV chyběli TŘI hráči, a to ne nějak moc klíčoví (kromě toho, že Koného HROZNĚ zranil Fabregas). A kolik chybělo Arsenalu? Kromě toho že Henry není ve formě, Rosický, van Persie, Flamini, kterej se docela rozehrál, a Hoyte, kterej je v obraně docela užitečnej...Promiň, ale já myslím že tohle je trochu víc.

Reagovat
HOST*

Nevite nekdo kdy se bude vedet kdo s kym bude hrat dal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele