čtvrtfinále - 1. zápasy
06.04.2005 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Inter Milán 2:0

Milánské derby přineslo to, co se asi očekávalo - oboustranně defenzivní pojetí hry, málo šancí a nakonec vítězství AC, které má v současné době lepší formu. "Domácí" vyhráli 2:0, obě branky padly po standardních situacích a obě hlavou. O první se postaral Jaap Stam a o druhou Andriy Shevchenko.

Přesně načasovaný návrat Andreie Shevchenka přiměl kouče AC Carla Ancelottiho k jediné změně oproti utkání s Manchesterem, uzdravený Ukrajinec nahradil Ruie Costu a postavil se do útoku vedle Hernána Crespa. Interu z úspěšné osmifinálové sestavy chyběl především střelec Adriano, jehož nahradil Obafemi Martins. Po odsloužení trestů se naopak vrátili zadáci Favalli a Córdoba.

První šance zápasu patřila Interu. Stam za hranicí vápna fauloval, přímého kopu se ujal tradiční exekutor Sinisa Mihajlovič, nechal však jen vyniknout gólmana AC Didu, který jeho střelu zastavil. Nerazzurri, kteří hráli v bílém, byli i nadále lepší a i když šancí bylo jak šafránu, mohli je ještě do přestávky ujmout vedení. Gattuso zahrál rukou, dostal žlutou kartu a v odvetě si nezahraje a navíc věnoval Interu další přímý kop. Tentokrát jej zahrál Verón a i on byl na Didu krátký. Brazilský gólman měl možnost prokázat svou extratřídu ještě jednou. Minutu před odchodem do kabin měl dobrou příležitost Julio Cruz, ale ani jemu nebylo přáno Didu překonat.

Nastavovala se jedna minuta a i to stačilo, aby zafungovalo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". K přímému kopu na půlce Interu se postavil Andrea Pirlo, načechral míč do šestnáctky, tam všechny ostatní přeskočil holohlavý nizozemský stoper Jaap Stam a lehkou tečí usměrnil centr do sítě, mimo dosah gólmana Tolda.

Hráči Interu i po změně stran útočili, rossonerri však využívali každé možnosti k brejku. Na hřiště se dostal i Christian Vieri, ale k vyrovnání nepomohl. Naopak, probudila se i ofenzivní část týmu domácích a zvýšením zahrozili Kaká a Shevchenko. Druhý gól nakonec přišel a postaral se o něj právě ukrajinský reprezentační kapitán. U postranní čáry byl faulován, došel do vápna, naskočil na přesný centr Cafúa a podobně jako v prvním poločase Stam překonal Tolda hlavou.

AC Milán vytěžil z minima maximum a může, jako již několikrát, děkovat brankáři Didovi za čisté konto. Inter teprve podruhé v celé sezóně prohrál a podruhé to bylo právě s městským rivalem, kterého neporazil už tři roky. Výsledek 2:0 je pro AC před odvetou více než příznivý a se zkušenostmi, které AC má v defenzívě, by bylo velkým překvapením, kdyby tento náskok nestačil k postupu. Odveta se opět na San Siru hraje už příští týden.

Autor: Petr Starý

Komentáře (24)

Přidat komentář
HOST*

Je jasny že aspoň jeden zápas skončí remízou

Reagovat
HOST*

Je jasny že aspoň jeden zápas skončí remízou

Reagovat
HOST*

Je jasny že aspoň jeden zápas skončí remízou

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusis to tu opakovat 3 krat, my si to vsimneme aj ked to napises raz

Reagovat
HOST*

Tiez nemusis davat smajlika 3krat, my si to vsimneme aj ked to tam das raz

Reagovat
smazaný uživatel

Na stejným stadionu- dvakrát 1:0 pro AC M.

Reagovat
HOST*Shevchenko

3:1 (SHEVA-MEYDE) ODVETA-0:1 (SHEVA)

Reagovat
HOST*Shevchenko

FORZA ATLETICO CLUB MILANO

Reagovat
HOST*Leite

Máte velký štestí že nebude hrát Adri....

Reagovat
HOST*Shevchenko

NO NEŘÍKEJ?! AC PORAZIL MAN UD I BEZ SHEVY

Reagovat
HOST*HOST*HOST*HOST*

Reagovat
HOST*Shevchenko

MI BY MOC NEVADILO VYPADNOUT S LYONEM (RADŠI LYON NEŽ EINDHOVEN NEBO INTER) JDE VYDĚT, ŽE JE ÚTOČNĚ NALADĚN A MŮŽE VYHRÁT CELOU CHAMPIONS LEAGUE ...

FINÁLE:

CHELSEA-LYON

CHELSEA-AC

LIVER-LYON

LIVER-AC

Reagovat
HOST*Shevchenko

ALE BUDU FANDIT AC

Reagovat
HOST*

Vy zapomínáte na Juventus!!! Kdyby Juve neměl v semifinále Chelsea,tak by byli až ve finále!!!

Reagovat
HOST*Leite

Juve má na to aby Chelsea porazil.

Reagovat
sansiro

Forza Milan per sempre!!!!! To bude kotel jako prase!!! Uz se na ten zapas tesim. Doufam, ze jim ukazeme propracovane catenaccio!!! At ziji tifosi milanisti!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Vy umíte i něco jiného než catenaccio?

Reagovat
sansiro

ACM umi vsechno Perfektne branit a velmi dobre zautocit! Doufam, ze je dneska pozenou tifosi dopredu. FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Shevchenko

2:0-POHODA NA NÁS NIKDO NEMÁ

Reagovat
HOST*Flappie

Já to povidal! jediný,kdo mohl Interu ten zápas vyhrát je Adriano, a když ani ten nedal góla, tak AC prostě muselo vyhrát-VIVA! a taky myslim,že AC je teď jediný klub v LM, který je schopen vyřadit tu hanbu z Chelsea-škoda,že už ne Barca!

Reagovat
HOST*yarda

Jen jestli Adriano nedal gól kvůli tomu, že seděl na tribuně

Reagovat
sansiro

Chelsea ale musi jeste prejit pres Liverpool/Juve, bude to jeste hodne zajimave. Milan by ji ale snad ukopal FORZA MILAN

Reagovat
HOST*yarda

Ano, ukopal, to jsi vystihl přesně

Reagovat
HOST*Jano

Uz som davnejsie pisal,ze vo finale si zahra AC-Chelsea.AC ich ukopu v predlzeni,na penalty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele