základní skupiny - skupina C
30.09.2003 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - AEK Atény 4:0

Domácí trenér Didier Deschamps nechal o víkendu odpočívat Fernanda Morientese, jemuž tato pauza vydatně prospěla. Právě španělský útočník se stal hlavním hrdinou francouzského klubu v zápase proti AEK Atény. Ty přijely do Monaka s bilancí sedmi remíz v posledních sedmi zápasech Ligy Mistrů.

Vstup do utkání zvládli mnohem lépe hosté a hned v první minutě měl obrovskou příležitost po Maladenisově přihrávce Okkas, jemuž zbývalo už pouze překonat Romu, ale zamířil mimo. Domácí vypadali v úvodu hodně nervózně, často ztráceli míče a v 6. minutě je mohl potrestat znovu Okkas, po Georgatosově akci na pravé straně se však jeho hlavička pouze otřela o tyč. Až poté se začali prosazovat i fotbalisté Monaka a ze své vůbec první vážnější šance udeřili. Ve 23. minutě totiž z levé strany odcentroval Evra, brankář Chiotis míč podskočil a kapitán Giuly ranou bez přípravy otevřel mezi nohama hostujícího gólmana brankový účet. Monačtí se dostali do tempa a o čtyři minuty později to už bylo o dvě branky, když Squillaciho hlavičku po rohovém kopu Rothena vrátil pohotově do sítě Morientes. Ve 30. minutě mohl zasadit řeckému soupeři třetí ránu Rothen, ale po akci Adebayora a Morientese pálil nepřesně. AEK však i přes nepříznivý vývoj nesložilo zbraně a zpět do hry ho mohl tři minuty před přestávkou vrátit Maladenis, kterého našel ve vápně Georgatos, jenomže hostující záložník nemířil přesně.

Pět minut po přestávce to opět zkoušel Maladenis, ale Roma se proti jeho střele vytáhl. Všechny neděje řeckého klubu na bodový zisk pak vzaly za své v 56. minutě, kdy rohový kop po zblokované střele Giulyho rozehrál Rothen a nikým neobtěžovaný Morientes vstřelil svou už třetí branku v letošním ročníku Ligy Mistrů. Beznaděj řeckých střelců výstižně demonstrovali Zagorakis a především Lyberopoulos, který zblízka netrefil odkrytou svatyni. Konečnou podobu výsledku dal v 86. minutě chorvatský útočník Dado Pršo, když převzal přihrávku od Giulyho a pěknou střelou z hranice šestnáctky překonal Chiotise počtvrté.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele