5. kolo
17.09.2023 16:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Gerard Moreno (© AFP)

Nový kouč pootočil kormidlem Žluté ponorky. K premiérové domácí výhře přispěli jmenovci

Villarreal v pátém kole LaLigy otočil domácí utkání s Almeríí a díky brankám na konci obou poločasů si připsal vítězství 2:1. Na úvodní branku hostů nejprve odpověděl v nastavení úvodního dějství Gerard Moreno, aby pak v samém závěru druhé půle po asistenci Alberta Morena rozhodl gólem ve třetím po sobě jdoucím ligovém zápase Alexander Sörloth. Žlutá ponorka se tak výborně uvedla v prvním utkání pod vedením nového kouče Pachety, jehož klub angažoval v průběhu reprezentační přestávky.

Mizerný vstup Villarrealu do nové sezony vyústil ve vyhazov trenéra Quiqueho Setiena. Poslední tečkou španělského lodivoda byla prohra na půdě Cádizu 1:3. Žlutá ponorka měla zájem i o legendárního Raúla, nakonec však dostal přednost 55letý Pacheta. Jeho první zkouškou byla Almería, která také nezažívala úvod sezony podle představ. Ze čtyř utkání totiž získala pouze jeden bod a v tabulce tak byla na předposlední příčce.

Rojiblancos se velmi záhy vydali do slibného protiútoku, ve kterém se Adrián Embarba úspěšně protáhl mezi dvěma obránci domácího celku. Následně však místo zakončení ostudně zvolil simulaci pádu. Přestože Žlutá ponorka dominovala ve statistice držení míče, mnohem nebezpečnější byli hosté. Na hranici ofsajdu číhal Sergio Akieme, který si v následné situaci jeden na jednoho zkušeně poradil razantní střelou na bližší tyč. Villarreal ale ještě stihl zabrat a nakonec se odcházelo do poločasové přestávky za smírného stavu. Na konci kvalitně sehrané týmové akce stál Gerard Moreno, který se z úrovně pokutového puntíku nemýlil.

Domácí celek nastoupil po změně stran s motivací, kterou nabídl klasický gól do šatny. Nejblíže k převážení misek vah ve svůj prospěch byla Žlutá ponorka po protiútoku, který zakončoval razantní střelou Álex Baena, jeho pokus si však pohlídal Luís Maximiano. Na opačné straně zahrozil v 64. minutě sprintem od poloviny hřiště Luis Suárez. Dostal se až ke střeleckému zakončení, které ovšem nemělo správné parametry. Trestuhodným zahozením situace jeden na jednoho se předvedl o chvíli později také jeho spoluhráč Largie Ramazani. V závěrečných minutách se spustil mírný déšť, který měl povzbuzující účinek na ofenzivu Žluté ponorky. Sörloth číhal na vzdálenější tyči na přesný centrovaný míč z kopačky Alberta Morena. Norský útočník parádním úderem hlavou rozjásal příznivce domácího celku.

Villarreal tak po změně trenéra uspěl a získal všechny body. V následujícím kole se 24. září představí na půdě Vallecana, Almería změří o den dříve síly s Valencií.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele