16. kolo
09.12.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Villarreal začal poločasovou pauzu předčasně. Sociedad slepenými góly rozhodl o jasné výhře

Fotbalisté Realu Sociedad porazili v 16. kole LaLigy domácí Villarreal 3:0. Osud utkání byl zpečetěn na konci úvodního dějství, kdy v rozmezí 11 minut padly všechny tři branky hostujícího celku. Tu vítěznou si připsal Mikel Merino, který se v lize naposledy prosadil 20. května proti Barceloně. Žlutá ponorka tak padla poprvé od jmenování nového kouče Marcelina, San Sebastián se naopak stále drží na pohárových pozicích.

Po jmenování Marcelina hlavním trenérem se zdálo, že je Villarreal konečně na dobré vlně. Španělský kouč převzal otěže v polovině listopadu a v pěti zápasech ve všech soutěžích zůstal dosud neporažen. Tentokrát se ale Žlutá ponorka musela připravit na těžkou výzvu v podání Realu Sociedad. Baskové totiž byli také ve fantastické formě, o čemž svědčily pouhé tři prohry od startu sezony, přičemž ve skupinové fázi Ligy mistrů se La Real nacházel na první příčce před italským Interem.

A i v duelu s Villarrealem jeho hráči ukazovali své kvality. Už v páté minutě byl blízko první brance Merino, gólman ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti pohotovým zákrokem vyrazil. I nadále předváděl baskický celek lepší výkon, avšak na další šanci si musel počkat. Nakonec za to vzal až ve 33. minutě Hamari Traoré, když napřáhl z velké vzdálenosti, jenže mířil těsně mimo. Krátce nato už se hosté radovat mohli. Ve 38. minutě si Merino naběhl na roh a přesnou hlavičkou překonal vybíhajícího gólmana. Na další branku hosté nečekali dlouho. O tři minuty později po dalším rohu, tentokrát rozehraným nakrátko, pálil z kraje vápna Martín Zubimendi a jeho tečovaná rána zapadla za Filipa Jörgensena. Domácí měli obrovskou šanci až v závěrečné minutě úvodního dějství, když musel Álex Remiro zlikvidovat střelu Daniho Pareja a zejména následnou dorážku Gerada Morena. Naopak hrozivému závěru úvodního dějství z pohledu domácích dal tečku Takefusa Kubo, který úspěšně zakončil akci zapříčiněnou chybou v rozehrávce žlutých.

Hráči Villarrealu po poločasové pauze nepůsobili vůbec rezignovaným dojmem, naopak se snažili tvořit si šance, avšak přes obranu Sociedadu se dostávali jen stěží. Další velkou šanci si tak vytvořili hosté. Při samostatném úniku ale Umar Sadiq zazmatkoval a při své kličce naběhl přímo do gólmana Jörgensena. Krátce nato postupoval sám na gólmana domácí Iliak Akhomach, jeho zakončení však stihl zblokovat obránce Traoré, který mu zkřížil cestu. Poté z druhé strany unikal Álex Baena, jenže jeho pokus vychytal gólman Remiro, a Villarreal se tak nedočkal ani čestného zásahu.

Real Sociedad opět potvrdil výbornou formu a z Villarrealu si odvezl tři body. Oba celky sehrají další ligový duel 17. prosince. Žlutá ponorka se utká s Realem Madrid, La Real změří síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele