7. kolo
27.09.2023 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavující Artem Dovbyk (© AFP)

LaLiga má nečekaného lídra. Gironu poslal do čela bleskový obrat vedený ze vzduchu

Girona zvítězila v utkání sedmého kola LaLigy na trávníku Villarrealu 2:1. Vyrovnaný duel v provincii Castellón gólově načal krátce po přestávce domácí Dani Parejo, jenž proměnil pokutový kop. Blanquivermells ale Španělův zásah nakopl a po necelé čtvrthodině od inkasování již byli ve vedení, když nejprve hlavou srovnal Arťom Dovbyk a následně stejným způsobem skóroval Eric García. Hosté tak využili zaváhání Barcelony a se ziskem úctyhodných 19 bodů se posunuli na průběžnou první příčku tabulky.

Nezastavitelná Girona od startu nové sezony dosud nepoznala přemožitele. Posledních pět střetnutí v řadě navíc vyhrála a společně s Barcelonou se mohla chlubit nejlepší ofenzivou v celé soutěži. Spanilou jízdu Gironistes chtěl zastavit domácí Villarreal, jenž ovšem stále hledal ideální formu a v tomto ročníku LaLigy zatím zvítězil pouze dvakrát.

Svižný start Žluté ponorky mohl hned v úvodní minutě gólově podpořit José Luis Morales, svůj pokus zevnitř vápna však poslal vysoko nad bránu. Na sklonku úvodní desetiminutovky vyzkoušel pozornost Paula Gazzanigy Álex Baena, ale ranou doprostřed nechal Argentince vyniknout. Hosté sice v prvním poločase drželi balon na kopačkách častěji, nadějnou příležitost si ovšem vytvořit nedokázali. A tak mohli jít před přestávkou do vedení domácí, jenže Gazzaniga střelu na přední tyč Yéremyho Pina vyrazil na rohový kop.

Krátce po změně stran fauloval ve vlastním vápně Miguel Gutiérrez a hlavní sudí nařídil penaltu. Tu se štěstím proměnil Parejo a zajistil žlutým jednogólový náskok. Gironu inkasovaná branka nakopla a v 56. minutě se jí podařilo vyrovnat. Na centr Sávia si na zadní tyči naskočil Dovbyk a přesnou hlavičkou nedal Filipu Jörgensenovi šanci. O chvíli později bylo v hostujícím sektoru na Estadio de la Ceramica ještě veseleji, když se po nakrátko rozehraném rohovém kopu prosadil taktéž hlavou Eric García. Pojistku mohl přidat Cristhian Stuani, ale z voleje rozezvoněl pouze brankovou konstrukci.

Rozjetá Girona tak vyzrála i na Villarreal a získala již pošesté v řadě tři body. Následující zápas sehrají oba celky již tuto sobotu. Žlutá ponorka zavítá na hřiště Getafe, Blanquivermells vyzvou silný Real Madrid.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele