10. kolo
22.10.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Aleksandar Sedlar v souboji s Alexanderem Sörlothem (© AFP)

Villarreal se vítězných ovací opět nedočkal. Bod s Alavésem získal díky spolehlivému Morenovi

Souboj dvou trápících se celků v 10. kole LaLigy vítěze nenašel, když Villarreal na vlastním hřišti remizoval s Alavésem 1:1. Úvodní půle příliš pohledných příležitostí nenabídla, a skóre se tak poprvé měnilo až po změně stran. Zkraje druhého dějství poslal Deportivo do vedení Samu, na trefu 19letého španělského útočníka, jenž do Baskicka zamířil na hostování z madridského Atlétika, ale domácí krátce po hodině hry odpověděli zásluhou proměněné penalty Gerarda Morena. Pro 31letého útočníka šlo už o 25. gól z pokutového kopu v kariéře.

Hráči Deportiva Alavés přijeli na hřiště Villarrealu se sérií pěti zápasů v řadě bez vítězství a s druhým nejhorším útokem v celé soutěži. Trápila se však i Žlutá ponorka, která od startu ročníku nasbírala stejně jako její soupeř pouze osm bodů, což ji drželo v dolních patrech tabulky. Špatnou formu navíc podtrhla v posledním kole, když na domácí půdě padla s nováčkem z Las Palmas.

Oba týmy od počátečních minut potvrzovaly, proč byly v úvodu sezony usazeny ve spodních patrech tabulky. Ani jeden z gólmanů v prvních 20 minutách hry výraznějším příležitostem čelit nemusel, a na úvodní střelecký pokus se tak čekalo až do poloviny prvního dějství. Ránu Samua si Filip Jörgensen pohlídal a reflexivním zákrokem ji vytěsnil na roh. Hráči Deportiva byli ve Villarrealu překvapivě aktivnějším celkem a ve 26. minutě se po zásahu Samua již radovali z vedení, trefa španělského útočníka ale kvůli útočnému faulu nakonec neplatila. Na Estadio de la Ceramica se odehrával bojovný souboj s minimem šancí, a oba celky tak zamířily do šaten s nulou na kontě.

Druhý poločas odstartoval příležitostí Alexandera Sörlotha, jenž z hranice vápna pálil těsně nad. Vedení se tak o několik okamžiků později ujal Alavés, když aktivně hrající Samu zakončil rychlý protiútok hostů střelou mezi nohama Jörgensena. Villarreal přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a krátce po hodině hry se dočkal vyrovnání, když nabídnutý pokutový kop po ruce Aleksandara Sedlara proměnil ranou k tyči Gerard Moreno. Vedení na stranu Deportiva mohl vzápětí vrátit Luis Rioja, z přímého kopu ale zamířil o centimetry vedle tyče. Baskové znovu zahrozili v 85. minutě, pokus Andoniho Gorosabela z velkého úhlu ale Jörgensen vytěsnil na roh. Závěr duelu patřil Žluté ponorce, rozhodující trefy se ale nedočkala.

Villarreal tak nenapravil poslední zaváhání a doma získal jen bod. V příštím kole se 30. října střetne s Granadou, Deportivo vyzve o den dříve na souboj Atlético Madrid.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele