30. kolo
01.04.2024 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Saul Ñíguez (© AFP)

Defenzivní specialisté Atlétika přerušili šňůru Villarrealu bez ligové prohry

Villarreal prohrál ve 30. kole LaLigy na domácím hřišti s Atlétikem Madrid 1:2. Hosté do utkání vstoupili velmi aktivně a vypracovali si řadu šancí, přičemž jednu z nich po rohovém kopu proměnil Axel Witsel. Pro bývalou oporu Dortmundu, s nímž se Los Colchoneros utkají ve čtvrtfinále Ligy mistrů, se jednalo o teprve druhý zásah od příchodu do španělské nejvyšší soutěže z léta 2022. Po změně stran sice domácí srovnali, čímž zadělali na 10. ligový zápas v řadě bez prohry. Ten se ale nakonec nekonal, neboť krátce po nástupu na trávník rozhodl střídající Saúl Ňíguez, jindy spíše odborník na defenzivní úkoly, jenž zapsal svůj první gól v ročníku.

Atlético mělo v tabulce na Villarreal náskok 17 bodů, přesto na jeho stadion nejelo v roli velkého favorita. Los Colchoneros se totiž venku po Novém roce trápili. Napříč soutěžemi odjeli ze hřiště soupeře hned pětkrát poraženi. Žlutá ponorka navíc měla před svými fanoušky velmi slušnou formu, když minulý měsíc porazila postupně Granadu, Marseille a Valencii.

Madriďané se mohli dostat do vedení už v sedmé minutě. Antoine Griezmann našel svým pasem za obranou volného Samuela Lina, ten ovšem napálil míč pouze do připraveného Filipa Jörgensena. Další slibná situace už však přinesla do hostujícího kotle radost. Lino se tentokrát chopil role nahrávače a našel centrem od rohového praporku přesně hlavičkujícího Witsela. V 17. minutě mohl navýšit skóre ve prospěch Atlétika Marcos Llorente, jehož zakončení na přední tyč ale vyrazil konečky prstů Jörgensen. Villarreal nenacházel na aktivitu hostů odpověď a mohl být rád, že šel do šaten po nevyužitých šancích Rodriga Riquelmeho jen s jednogólovou ztrátou.

Po přestávce však na hřiště vyběhli domácí jako vyměnění. Šancí na jejich straně přibývalo a záhy se dočkali vyrovnání. Úspěšným střelcem se stal v 50. minutě Alexander Sörloth, který z hranice vápna vypálil po zemi přesně k pravé tyči. Zaskočené Atlético si vypracovalo slušnou možnost k zakončení až v 74. minutě, kdy střídající Álvaro Morata vyzkoušel Jörgensenovu pozornost ranou z úhlu. Zkušený útočník měl blízko ke gólu také v 85. minutě, kdy centr od rohového praporku usměrnil jen na břevno. Poté mohli skóre překlopit na svou stranu domácí, v obrovské šanci ale selhal Dani Parejo, když z pozice penaltového puntíku přestřelil. V 87. minutě tak přišla krutá rána z kopačky Ňígueze, jenž obdržel na hranici vápna balon, který pohotově uklidil do dolního rohu brány.

Madriďané tak tříbodovým ziskem protrhli šňůru venkovních nezdarů. Další duel je čeká 13. dubna proti Gironě, Villarreal se o den později střetne s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele