17. kolo
16.12.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Zklamaný Robert Lewandowski, oslavující Selim Amallah (© AFP)

Potíže Barcelony se začínají kupit. Valencia využila prosincové nálady k zisku nečekané remízy

Valencia si připravila na závěr sobotního programu LaLigy překvapení, když v duelu 17. kola remizovala s Barcelonou 1:1. Třetí soutěžní ztrátu katalánského klubu v řadě předznamenal hned nepřesvědčivý úvod z pohledu hostů. Ti sice po změně stran dokázali zásluhou Joaa Félixe vstřelit vedoucí gól, radost fanouškům na slavném stadionu Mestalla však nakonec udělal krásnou vyrovnávací trefou Hugo Guillamón.

Netopýři tak po pěti vzájemných zápasech dokázali bodovat, přičemž poslední remíza se zrodila takřka na den přesně před třemi lety.

Barca prožívala nejhorší týden v sezoně, když po neúspěchu s katalánským rivalem Gironou přišla ve středu nečekaná porážka proti Antverpám v Lize mistrů. Blaugranas si tak potřebovali ve Valencii napravit reputaci, jelikož na čelo soutěže ztráceli už sedm bodů. Netopýři měli soupeři co vracet, protože za posledních 14 let jej na domácí půdě porazili pouze jednou. Nejvíc se v tomto ohledu spoléhali na Huga Dura, který dokázal v posledních sedmi kláních skórovat hned čtyřikrát.

První, kdo na sebe v utkání upozornil, byl ale prozatím bezgólový Roman Jaremčuk, jenž se už ve druhé minutě otočil na penaltovém puntíku a proti jeho přízemní střele musel vytáhnout prvotřídní zákrok zastupující gólman Iňaki Peňa. Krátce nato se Ukrajinec hnal znovu za balonem v pokutovém území, tentokrát ho ale odstavil obránce. Přesně mířená střela z kopaček Blaugranas přišla v 19. minutě, kdy z velké vzdálenosti vypálil Robert Lewandowski, s jeho pokusem si ale poradil brankář Giorgi Mamardashvili. Stejný vyzyvatel vyzkoušel gólmanovy reflexy i ve 28. minutě při střele z voleje z hranice malého vápna, Mamardashvili však opět obstál.

Po změně stran už držela otěže utkání pevně Barcelona a brzy se dočkala i přesné trefy. V 55. minutě našel Frankie de Jong v rohu vápna Raphinhu, ten jednoduše skrze malé vápno přihrál Joau Félixovi, který mířil do prázdné branky. O chvíli později mohl Portugalec vedení zvýšit, když mu na hranici brankoviště nabil Lewandowski, jeho ránu ale tentokrát zblokoval obránce. Pak ale přišla nádherná pumelice Guillamóna, jenž z osy hřiště vymetl pravý horní roh brány. Téměř ihned mohl Barceloně vrátit vedení střídající Ferrán Torres, z bezprostřední blízkosti ale mířil přímo do brankáře. V 81. minutě běžel sám vstříc gólmanovi Raphinha, Mamardashvili mu ale dostatečně zúžil střelecký úhel a ránu vyrazil. Raphinha mohl následně i dorážet, tentokrát však brankáře zastoupil Yarek Gasiorowski, který se tak po minutě na hřišti významně podepsal pod zisk bodu Netopýrů.

Valencia tedy využila špatného rozpoložení Barcelony a vybojovala cennou remízu. V příštím kole se 19. prosince představí na hřišti Vallecana, Katalánce bude o den později na domácí půdě čekat Almería.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele