10. kolo
22.10.2023 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bebe (© AFP)

Vallecano pokračuje v poctivém sběru bodů. Na hřišti Las Palmas rozhodla úspěšnost penalt

Las Palmas padlo v 10. kole LaLigy na vlastním hřišti s Vallecanem 0:1. Tým z Kanárských ostrovů tradičně trápila ofenzivní složka hry, což potvrdil ve 34. minutě Munir El Haddadi neproměněným pokutovým kopem, při němž ztroskotal na brankáři. Zákrok Stoleho Dimitrievského nabyl na ještě větší důležitosti v samém závěru utkání, kdy kopali penaltu i hosté a Bebé, jenž byl v tu chvíli na trávníku jen několik desítek vteřin, se nemýlil. Rayo tak neprohrálo už šestý ligový duel za sebou, teprve podruhé ovšem během této série získalo všechny body.

Vallecano vstupovalo do utkání na půdě Las Palmas se sérii remíz, která se vyšplhala již na čtyři v řadě. I přesto se hosté nacházeli na sedmé příčce s pouhými dvěma prohrami. Nováček z Kanárů byl na druhé straně velmi příjemným překvapením dosavadního průběhu soutěže. V posledních dvou kláních totiž zvítězil a za svým soupeřem zaostával jen o dva body. Pyšnit se mohl především skvělou obranou, která byla společně s defenzivou Atlétika Madrid druhá nejlepší v lize.

Opěvované obraně domácích musela v úvodu prvního dějství pomoct štěstěna, protože se zhruba na úrovni 25 metrů uvolnil Pathé Ciss a vyprodukoval tvrdý projektil, jenž k jeho nevoli orazítkoval pouze levou tyč. Po rohovém kopu se do šance propracoval Raúl de Tomás, ale ani on neuspěl. Bezzubý klub z Kanárských ostrovů mohla nastartovat penalta po ruce Aridaneho Hernándeze. K její exekuci se postavil někdejší hráč Barcelony El Haddadi, ale Dimitrievski skočil na správnou stranu a pokus lapil.

Žlutomodří měli po změně stran územní převahu, šance však paradoxně přicházely na straně Los Vallecanos. Jednu takovou měl po rohovém kopu Florian Lejeune, ale jeho hlavičku před sebe dokázal vyrazit Álvaro Valles. Z následné dorážky posléze pálil de Tomás jen do boční sítě. Hru domácího celku se snažil oživit nově příchozí Alberto Moleiro, který se šikovně proháčkoval až do šestnáctky, ale jeho střílená přihrávka žádného adresáta nenašla. Klidné vody rozvířila až situace z nastaveného času, kdy rozhodčí ukázal na bílý puntík ve prospěch Raya. Nabídnutou příležitostí následně nepohrdl Bebé.

Las Palmas tak nenavázalo na dvě výhry a doma nezískalo ani bod. V následujícím kole se 28. října střetne s Almeríí, Rayo vyzve o den později Real Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele