26. kolo
25.02.2024 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči a trenér Las Palmas děkují fanouškům (© AFP)

Gólové vlaštovky odchovanců dolétly na Kanárské ostrovy po změně stran

Las Palmas remizovalo ve 26. kole LaLigy na vlastním stadionu s Osasunou 1:1. Střelecké temno úvodního dějství prosvítil krátce po návratu z kabin přesným volejem odchovanec hostujícího celku Unai García. Stejný způsob zakončení zvolil chvíli nato produkt mládežnické akademie žlutomodrých Kirian Rodríguez, jenž po fiasku v minulém kole zajistil domácím alespoň bod.

Hráči Las Palmas museli skousnout vysokou porážku 0:5 nad Atlétikem Madrid. Jednalo se o nejhorší výsledek klubu z Kanárských ostrovů od ledna 2018 napříč všemi soutěžemi. Přesto se navrátilec do první ligy držel v polovině tabulky, což platilo i o Osasuně, která naposledy porazila Cádiz i Real Sociedad s čistým kontem.

Už v sedmé minutě vzbudil vášně na tribunách sporný zákrok Sergia Herrery, přes kterého ve vápně upadl Marvin Park. Rozhodčí však po shlédnutí videa penaltu nenařídil. Hosté si vypracovali první možnost ke skórování záhy. Po pravé straně unikal domácí defenzivě Ante Budimir, jeho přízemní zakončení ale minulo vzdálenější tyč. Do střeleckých statistik se ale v první půli zapisovali především žlutomodří. Ani oni ovšem k zákroku gólmana soupeře nedonutili.

Krátce po návratu ze šaten už diváci viděli úvodní trefu, za níž se ke smutku většiny fanoušků brankář stačil jen ohlédnout. Z levého kraje totiž poslal do vápna vysoký míč Johan Mojica, který ze vzduchu prudce nasměroval do sítě Unai García. V 52. minutě ale ukázal na druhé straně Rodríguez, že se dokáže do střely obdobně opřít. Odražený balon na hranici vápna z voleje napálil 27letý záložník přímo k levé tyči a rozradostnil domácí příznivce. Nováček soutěže mohl záhy dokonat obrat, závar před brankou ale ke skórování využít nedokázal. Přestože Las Palmas mělo míč v moci nadále častěji, další příležitost si už do závěrečného hvizdu nevypracovalo. To ale neplatilo o Osasuně, která se mohla zásluhou Alejandra Cateny v nastavení radovat. Zkušený Španěl ale ve velké šanci přestřelil.

Las Palmas tak svůj výkon z minulého klání zlepšilo a získalo bod. Další zápas ho čeká 2. března proti Getafe, hosté program 27. kola uzavřou o dva dny později proti Alavés.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele