1. kolo
11.08.2023 19:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Raya Vallecano (© AFP)

LaLiga odstartovala venkovní výhrou Raya. Almeríi srazila nedisciplinovanost ve vápně

Vallecano zvládlo úvodní duel prvního kola LaLigy, když porazilo Almeríi na její půdě 2:0. Domácí fotbalisté se o body připravili v podstatě vlastní vinou, jelikož ještě v prvním poločase dvakrát faulovali v pokutovém území. Prvním nedovoleným zákrokem se provinila nová posila z Betisu Edgar González. Obě penalty hosté s přehledem proměnili, přičemž tu druhou měl na svědomí letní přírůstek z Elche Randy Nteka.

Jedním z pozitivních překvapení loňského ročníku španělské nejvyšší soutěže bylo Vallecano, které skončilo na 11. pozici. Naopak Almería se jako nováček udržela jen o jeden jediný bod. V tomto ročníku byl cíl pro Rojiblancos stejný - zachránit se. K tomu jim měla pomoci i nová posila z Realu Madrid Sergio Arribas, jenž byl v rezervním týmu Bílého baletu klíčovým hráčem a zároveň nejlepším střelcem. To Rayo i kvůli nízkému rozpočtu příliš neposílilo.

V úvodu duelu aktivnějším hostujícím fotbalistům se velká příležitost k otevření skóre naskytla ve 20. minutě, kdy po faulu Gonzáleze nařídil rozhodčí pokutový kop. Ten s přehledem střelou do protipohybu brankáře proměnil Isi Palazón. O pouhých osm minut později si Diego Mariňo penaltový souboj zopakoval, když uvnitř vlastního vápna zahrál rukou Sergio Akieme. Ani napodruhé však gólman Almeríe směr kopu nevystihl, a Nteka tak navýšil vedení Raya. Blízko snížení byli Rojiblancos ve 30. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Baba Mohammed těsně nad. Krátce po půl hodině hry po skvělé průnikové přihrávce nebezpečně pálil Luis Suárez, ale ani zakončení kolumbijského útočníka si cestu za záda připraveného hostujícího brankáře nenašlo.

Almería navázala na závěr úvodní půle i po změně stran a nadále hrozila. V 53. minutě hlavičkoval po centru od rohového praporku neobsazený Srdjan Babič pouze nad. Krátce před hodinou hry již Stole Dimitrievski zasahovat musel, když projektil Largieho Ramazaniho směřující pod břevno vytěsnil na roh. S přibývajícími minutami šancí výrazně ubylo, až v 79. minutě pálil z hranice pokutového území Akieme. Pokus domácího obránce mířící na přední tyč si ale pozorný Dimitrievski pohlídal. Do dalších příležitostí již obranná řada Los Vallecanos svého soupeře nepustila.

Vallecano tak potvrdilo roli favorita a získalo první tři body do tabulky. Na vítězství se pokusí navázat 21. srpna, kdy se střetne s Granadou. Rojiblancos to nebudou mít o dva dny dříve vůbec jednoduché, jelikož změří síly s Realem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele