15. kolo
03.12.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující José Luis Morales (© AFP)

Španělské adventní odpoledne se neslo ve znamení remíz. Svíčku naděje Sevilly sfoukl Morales

Více než dvouměsíční čekání Sevilly na vítězství v LaLize neskončilo ani v zápase 15. kola, z něhož si Villarreal odvezl bod za remízu 1:1. Hosté přijeli na stadion klubu z Andalusie s defenzivní taktikou, která dlouho nesla ovoce, protože se domácím nedařilo prosadit ani přes výraznou statistickou převahu.

Vysvobodit je tak musel až střídající Kike Salas, jenž zaznamenal oba své góly v ročníku krátce po příchodu na trávník. Žlutá ponorka však záhy vytáhla trumf v podobě Josého Luise Moralese, který v posledních čtyřech soutěžních kláních zaznamenal sedm branek. Také třetí nedělní utkání nejvyšší španělské ligy tedy skončilo dělbou bodů.

Počínání Diega Alonsa na lavičce andaluského velkoklubu nemohlo probíhat hůře. Z dosavadních devíti soutěžních zápasů dovedl Sevillu pouze k jednomu vítězství a hned ke čtyřem porážkám. Domácí se tak pohybovali jen čtyři body nad sestupovými pozicemi v domácí lize a v milionářské soutěži byli před závěrem skupiny na hraně vyřazení z pohárů. Kvůli hloupému vyloučení jim v tomto duelu navíc scházel Sergio Ramos. O něco lepší bilancí se pyšnila Žlutá ponorka, která už měla jaro v Evropě jisté a v domácí soutěži posledně ukončila dvouzápasové čekání na výhru.

Úvodní minuty se odehrávaly mezi velkými vápny bez výrazných šancí. Poprvé to na tribunách zahučelo po čtvrthodině, skluzující Youssef En Nesyri ale o kus bránu minul. Villarreal se snažil hrozit především z brejků, ty však zpravidla končily ještě před vápnem na kopačkách obránců z Andalusie. Největší šance tak přišla až před přestávkou, kdy nejprve po pravém kraji unikajícího En Nesyriho vychytal Filip Jörgensen, jehož pak při dorážce Lucase Ocampose zastoupila v malém vápně blokující defenziva.

Hned po změně stran pořádně vystrašil domácí publikum Álex Baena, který zakončil sprint ranou do rukavic připraveného Marka Dmitroviče. Chvíli nato mohl dostat do vedení domácí nepokrytý Dodi Lukébakio, míč ovšem napálil do břevna. Euforie na tribunách tak přišla až čtvrt hodiny před koncem, kdy Salas dostal centr z levého kraje přímo na hlavu a pokusem do horního rohu nedal letícímu Jörgensenovi šanci. Radost Sevilly ale netrvala dlouho. V 77. minutě totiž přízemní pas nešťastně srazil Nemanja Gudelj přímo na skluzujícího Moralese, jenž do poloodkryté sítě jednoduše srovnal. Krutá rána pak pro domácí mohla přijít v samotném závěru, důraznému Benu Breretonovi Díazovi ale gól nebyl uznán.

Ani tentokrát se Seville nepoštěstilo, a stále tak čeká na premiérový ligový triumf pod novým trenérem. Další příležitost změnit nelichotivou bilanci bude mít 9. prosince na Mallorce. Villarreal v tentýž den přivítá Real Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele