19. kolo
02.01.2024 19:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Červená karta pro Álexe Remira (© AFP)

Deportivo sahalo díky kiksu brankáře po první venkovní výhře, radost mu vzalo dlouhé nastavení

Real Sociedad remizoval v 19. kole LaLigy na svém hřišti s Deportivem 1:1. Dle předpokladů vstoupil do zápasu aktivně, jenže ve 36. minutě mu výrazně zkomplikoval situaci gólman Álex Remiro, který vyběhl daleko z vlastního vápna a nepochopitelně zahrál míč rukou, za což byl vyloučen. Světlemodří se sice s početní nevýhodou prali statečně, do vedení se však díky penaltě dostali hosté. Fanoušci hostů již plánovali oslavy premiérové venkovní výhry sezony, v šesté minutě nastavení ovšem do pokutového území vlétl defenzivní záložník Martín Zubimendi a srovnal.

Realu Sociedad zvlhnul v prosinci střelecký prach. Domácí totiž zakončili rok třemi bezgólovými remízami napříč soutěžemi. Jinak ale tým ze San Sebastiánu prožíval dobrý ročník, když průběžnou šestou pozici ve španělské nejvyšší soutěži doplnil o postup do osmifinále Ligy mistrů. Ve špatném rozpoložení se v závěru roku nacházela i ofenziva Alavésu, která neskórovala ani v jednom prosincovém utkání LaLigy.

První větší šanci diváci viděli po čtvrthodině hry. Špatnou rozehrávku domácích málem potrestal Jon Guridi, jeho pokus však na poslední chvíli zablokoval Igor Zubeldia, který tak napravil své zaváhání. Ve 30. minutě se v ještě zajímavější pozici objevil Mikel Oyarzabal, při nápřahu ho ale obral o míč Nahuel Tenaglia. Balon se pak odrazil k Mikelovi Merinovi, jenž hlavičkou jen těsně minul horní tyč. Obrovské chyby se dopustil na druhé straně hřiště ve 36. minutě Remiro. Ten vyběhl z pokutového území a nesmyslně zahrál rukou, čímž oslabil svůj tým.

Po změně stran nebylo znát, že jsou světlemodří v početní nevýhodě. Naopak se v 54. minutě dostali do velké šance, když Oyarzabal střílel z malého vápna, jeho pokus však na brankové čáře odvrátil hlavou Rafa Marín. Následně se hrálo spíše mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů si nevytvářel mnoho příležitostí. To se změnilo v 76. minutě poté, co si po faula Merina postavil míč na penaltový puntík Luis Rioja a nabídnutou šancí nepohrdl. San Sebastián dostal v závěru utkání také možnost pokutového kopu, k jeho smůle však hlavní rozhodčí po zhlédnutí videa svůj verdikt odvolal. Nakonec se La Real dočkal, když se těsně před koncem zápasu objevil v dobré pozici Zubimendi a střelou k levé tyči srovnal skóre.

Real Sociedad tak v baskickém derby remizoval. V dalším kole se Real představí 13. ledna na půdě dalšího regionálního rivala - Bilbaa. Deportivo Alavés zamíří o den dříve do Sevilly.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele