24. kolo
10.02.2024 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Budimir ukončil 12leté čekání Osasuny na vítězství nad Realem Sociedad

Fotbalisté Realu Sociedad neskórovali již ve čtvrtém soutěžním utkání v řadě, v duelu 24. kola LaLigy navíc ke své smůle ani neudrželi čisté konto a padli s Osasunou 0:1. Trápení domácího celku v ofenzivě náležitě potrestal Ante Budimir, jenž se trefil krátce po návratu ze šaten. Mužstvo z Pamplony tak svého soka porazilo po čekání trvajícím dlouhých 17 zápasů.

Jméno domácího kouče Imanola Alguacila bylo v posledních dnech hojně spojováno s uvolněným postem v Barceloně. Sám zkušený lodivod ale veškeré spekulace odmítl s tím, že cítí obrovský respekt k Xavimu a sám se soustředí na misi v Baskicku. Nemohl se ale spolehnout na nejlepšího střelce Mikela Oyarzabala, k prolomení série tří utkání bez vstřelené branky tak musel přispět jiný z ofenzivních hráčů domácích.

Nízká efektivita v útoku provázela domácí i tentokrát. Osasuně sice míč v podstatě nepůjčili, sami však nedokázali přímo ohrozit její branku. Naopak hrozili hosté, ve 24. minutě konkrétně Rubén Peňa. Po chybě v obraně se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, kterou Alex Remiro jen konečky prstů vytěsnil na roh. Největší domácí šanci si po půlhodině hry připsal Arsen Zakharyan, těsně bráněný ale nedokázal centr usměrnit do branky. O osm minut později mohl otevřít skóre jeho spoluhráč Takefusa Kubo, skvělý reflexivní zákrok však předvedl Sergio Herrera.

Už ve 49. minutě hosté otevřeli gólový účet. Na rohový kop si výborně naskočil nejlepší střelec Osasuny Budimir a hlavou nekompromisně rozvlnil síť za Remirem. Po obdržené brance zvýšili domácí ofenzivní tlak, ale obrana týmu z Pamplony pracovala takřka bezchybně. Výjimečného zaváhání mohl využít Kubo, jeho zakončení z hranice malého vápna ale nemělo potřebnou razanci a Herrera ho bez problémů zlikvidoval. Ačkoliv Baskové nadále tlačili svého soupeře, vyrovnat se jim nepodařilo, a potvrdili tak svou špatnou formu z posledních týdnů.

Obdivuhodná série Sociedadu s Osasunou tedy po 17 duelech bez porážky skončila. Dalším soupeřem Sociedadu bude 18. února Mallorca. Celek z Pamplony o den dříve vyzve Cádiz.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele